Кулинарни рецепти ... Дълголетната традиция повелява на Великден и Гергьовден на българската трапеза да има ястия с агнешко месо - едно от най-вкусните и здравословни меса. Агнешкото чеверме, което се приготвя от цяло агне и се пече на жив огън, е нещо изключително вкусно, както и печеното бутче, пълнената агнешка плешка, прословутата дроб сърма... Чевермето, разбира се не е наш "патент" - "въртят" го и в Северна Африка, и в други арабски страни, където за кухнята са характерни още агнешко или овнешко с кускус. И тук традицията е много силна - да не забравяме, че овцете са първите опитомени животни и ... |
|
Рецептите в книгата са публикувани през годините във "Вестник на Жената". Част от тях са чисто български, готвени от нашите стари майки и баби, а другата част са рецепти от чужд произход, но много близки до нашата кухня. Половината от рецептите, поместени в тази книга са нови, а другата половина - препечатани от вестника. Книгата е част от колекцията "Готварница" на издателство "Фабрика за книги". ... |
|
Съставител: Елена Кръстева . ... Конопида със сирене, Спаранги Louis XV или Омелета с домати са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това."Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в ... |
|
Фототипно издание. ... "555 изпитани рецепти за готвене" е втората самостоятелно издадена готварска книга в седемдесетгодишната кулинарна кариера на Пенка Христова Чолчева . Започнала през 1921 г. с първите рубрики по готварство във "Вестник на жената", на който е съсобственик заедно със своя съпруг, през годините тя се утвърждава като най-големия ценител на българското кулинарно изкуство, което пресъздава повече от 20 кулинарни книги у нас и в чужбина. В годините след 50-та, води рубриките по готварство във всички по-известни вестници и списания, сред които: "Жената днес", "Лада", ... |
|
След невероятния успех на първите и две книги: "Домашно приготвяне на зимнина", 1934 г. и "555 изпитани рецепти за готвене", 1935 г. Пенка Чолчева създава една от най-интересните и всеобхватни кулинарни книги у нас. Тя се откроява, не само с големия брой рецепти, но и с интересния и разбираем начин, по който са представени. Освен добре познати, традиционни ястия, като: телешка шкембе чорба, сарми в лозови листа или кюфтета от тиквички, в книгата са описани немалък брой изгубени във времето вкусотии от сорта на: телешко с кестени, моруна с кашкавал или пудинг от мозък. Не са забравени деликатесите от ... |
|
Книга за всеки дом. ... От Нова Година и Трифонци, през Великден и Еньовден до Никулден и Рождество Христово - Български празници и обичаи събира най-важните дати от празничния ни календар, описва обредите и ритуалите и ни предлага рецепти за трапезата и в делник, и в празник. Това е книга за всеки дом, която ни прави част от вековните традиции и ни помага да създадем незабравими семейни спомени за своите деца. В своята многолетна история българският народ е сътворил богат календар от християнски традиции, неписани ритуали, обредни практики, благословии и молитви. Български празници и обичаи събира най-важното от този ... |
|
В книгата Българска традиционна кухня със сезонни продукти ви очакват над 1100 разнообразни рецепти. Кулинарните съвети в книгата ще вдъхновят всеки любител да направи следващата крачка и да изненада семейство и приятели с майсторски ястия от българската традиционна кухня. Основна характеристика на традиционната българска кухня е нейната сезонност. В сезоните са втъкани два от най-влиятелните в живота на българите фактора: от една страна, обредният цикъл - празниците от Гергьовден до Димитровден и от Димитровден до Гергьовден, и от друга - битът и трудовата дейност. И наистина, по-внимателното вглеждане в празничния ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Зеленчуковите пюрета съдържат специални хранителни вещества и активни субстанции, които са важни и помагат на бебето да се развива нормално. Те са подходяща храна за вашето дете, която ще му достави изцяло нов вкус. Пюрето от сладък картоф на Bebelan Puree e подходящо за захранване на кърмачета над 4-месечна възраст. Произведено е съгласно съвременните тенденции за здравословно хранене и съгласно препоръките на СЗО. Пюрето от сладък картоф: съдържа 56% сладък картоф е без глутен е без добавена сол е без консерванти е без изкуствени оцветители и аромати Важна информация за храненето на вашето бебе: Световната ... |
|
Зеленчуковите пюрета са основна част от храненето на бебетата, тъй като те са важен източник на витамини, минерали и основни хранителни вещества. Пюрето от моркови от серията "Моето първо" на "Gerber" е фино смляно, с приятен, нежен вкус и текстура, подходяща за най-малките. То има мек и естествено сладък вкус, благодарение на вложените в него висококачествени моркови. Пюрето е един чудесен избор за първи зеленчуков вкус, който може да предложите на вашето бебе. Пюрето от моркови: е със съдържание от 100% моркови е с естествено съдържащи се захари не съдържа глутен не съдържа добавени захари ... |
|
Плодовете са основна част от храненето на бебетата, тъй като те са важен източник на витамини, минерали и основни хранителни вещества. Пюрето от манго на "Bebelan Puree" e подходящо за захранване на кърмачета над 4-месечна възраст. Произведено е съгласно съвременните тенденции за здравословно хранене и съгласно препоръките на СЗО. Пюрето от манго: e с 56% общо плодово съдържание съдържа естествени захари съдържа витамин С е без глутен е без добавена захар е без консерванти е без изкуствени оцветители и аромати Важна информация за храненето на Вашето бебе: Световната Здравна Организация препоръчва ... |
|
Плодовете са основна част от храненето на бебетата, тъй като те са важен източник на витамини, минерали и основни хранителни вещества. Пюрето от ябълки и ягоди на "Bebelan Puree" е подходящо за захранване на кърмачета над 5-месечна възраст. То е произведено съгласно съвременните тенденции за здравословно хранене и съгласно препоръките на СЗО. Пюрето от ябълки и ягоди: съдържа естествени захари съдържа Витамин С не съдържа глутен не съдържа добавена захар не съдържа консерванти не съдържа изкуствени оцветители и аромати Важна информация за храненето на вашето бебе: Световната Здравна Организация ... |
|
Плодовете са основна част от храненето на бебетата, тъй като те са важен източник на витамини, минерали и основни хранителни вещества. Пюрето от манго и банани на Bebelan Puree е подходящо за захранване на кърмачета над 4-месечна възраст. То допълва млечното бебешко хранене и осигуряват необходимите за детето витамини, като по този начин спомагат изграждането на естествените защитни механизми на тялото. Пюрето от манго и банани: съдържа естествени захари съдържа Витамин С не съдържа глутен не съдържа добавена захар не съдържа консерванти не съдържа изкуствени оцветители и аромати Важна информация за ... |