Семената от Копър (Anethum graveolens) са ароматни сортове, които могат да се отглеждат целогодишно. Могат да се отглеждат в домашни условия в саксии или сандъчета и да се използват като подправка към ястия. За свежа консумация и наситен вкус реколтата се бере преди цъфтеж. За сушене и консервиране копърът се събира след цъфтеж. Начин на отглеждане: Засейте семената на дълбочина 1 - 2 cm и поливайте на лека струя, за да не отмиете семената. За ароматна и богата реколта осигурете слънчево изложение, добре дренирана почва и редовно поливане. ... |
|
Копърът (Anethum graveolens) е едногодишно растение с много кратък вегетационен период. Спадащата към семейство Сенникоцветни подправка се употребява най-често за допълнение към ястията и освен това може да се отглежда в домашни условия в саксии или сандъчета , разположени на слънчеви места. сеитбата му е или през месеците март - май или от юли до септември. Беритбата е от април до ноември. ... |
|
Копърът (Anethum graveolens) е едногодишно студоустойчиво растение. Може да се отглежда в домашни условия в саксии или сандъчета и да се използва като подправка към ястия. Семената може да се засаждат два пъти в годината - между март и май месец, както и между юли и септември. Растението вирее добре на слънце и лека плодородна почва. Младите растения имат нужда от обилно поливане, докато възрастните може да издържат на суша. Беритбата е между април и ноември месец. Съвет: За да разполагате с реколта в различни периоди, може да повтаряте засажданията през 2 - 3 седмици. ... |
|
Копърът (Anethum graveolens) е едногодишно растение. Може да се отглежда в саксии, сандъчета и да се използва за направата на скален кът с подправки. Семената се засяват през март месец на закрито. Разсаждат се от април до май месец на открито. При по-гъста сеитба семена се самозаченват и дават ниска реколта. Вирее добре на слънце. Младите растения имат нужда от по-обилно поливане. Достига височина до 60 - 80 cm. ... |
|
Копърът (Anethum graveolens) е едногодишно растение с много кратък вегетационен период. Използва се най-често като допълнение към ястия. Може да се отглежда както в саксии и сандъчета , така и в градината. Семената се засяват на открито между март и август на дълбочина 1.5 - 2 cm, като поникват за 16 - 20 дни. Беритба между юни и ноември. Копърът достига височина 50 - 70 cm. Съвети: Редовното събиране на връхчетата ще стимулира нови разклонения и по-богата листна маса. Събирайте реколтата преди цъфтеж за по-наситен вкус. Сертифициран био сорт. ... |
|
|
|
Фенелът (Foeniculum officinale) е многогодишно растение с лек анасонов аромат, наподобяващ копъра. Той е често използван в кулинарията. Може да се отглежда в по-големи саксии, сандъчета и в градината. Семената се засяват на открито през април месец. Готовата реколта се събира октомври - ноември месец. Препоръчително е тя да се събира или рано сутрин или късно вечер. Семената поникват за 20 - 25 cm. Вирее на слънчеви и топли места с влажна, добре дренирана и богата на хранителни вещества почва. За добри резултати поливайте редовно, почиствайте от плевели и подхранвайте периодично. Достига височина до 2 m. Други имена ... |
|
|
|
Мюслито е част от серията NaturCroq , в която може да откриете още храни съдържащи натурални съставки. ... |
|
Мюслито е част от серията NaturCroq , в която може да откриете още храни съдържащи натурални съставки. ... |
|
Екстрактният чай Копър на HiPP е лек и приятен на вкус и може да се използва за облекчаване на болките при колики, за подобряване на храносмилането и за допълнителна хидратация на бебето от първата седмица. Подпомага утоляването на жаждата. Екстрактният чай с Копър: съдържа 100% екстракт от био копър не съдържа глутен не съдържа добавени аромати не съдържа изкуствени оцветители не съдържа добавена захар Съвети: Той не е медицинско средство. Чаят не е заместител на майчиното мляко. Не добавяйте захар към приготвения чай. Винаги приготвяйте пресен чай. Начин на приготвяне: Сипете прясно преварена ... |
|
Едва ли има българин, който да не познава и да не употребява тези подправки. Вярно е, че мнозина бъркат резенето с копъра, или кориандъра с магданоза, но това не им пречи да ги използват както в ежедневното хранене, така и в приготвянето на туршии. Но малцина знаят, че освен овкусители и ароматизатори, те са и могъщи лечители. Копърът, резенето, магданозът, кориандърът, босилекът, маточината и розмаринът лекуват десетки болести, и най-вече рак. Руски учени отдавна извличат от семената на магданоза и копъра мощни вещества за борбата с рака. Те са открили веществото "глазиовианин А" и други подобни на него ... |