Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от репички (Raphanus Sativus) покълват за около 4 - 6 дена. В първите дни от тях може да поникнат малки, бели косъмчета, които плесенясват ако не се отстранят навреме. Това е показател, че количеството вода и честите промивки не са били в правилните параметри. Кълновете имат високо ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от "Зимната репичка" известна още като "Китайска роза" покълват за около 4 - 6 дена. Те имат високо съдържание на витамин С. Острият им вкус ги прави подходящи при настинки, синузит, астма и напрежение в гръдната област. Също така активират чревната флора, подпомагат ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от репички (Raphanus Sativus) покълват за около 4 - 6 дена. В първите дни от тях може да поникнат малки, бели косъмчета, които плесенясват ако не се отстранят навреме. Това е показател, че количеството вода и честите промивки не са били в правилните параметри. Кълновете имат високо ... |
|
Комплектът за отглеждане на микро растения се състои от 2 броя микро семена от репички, 2 броя компресирана кокосова почва, 2 броя тавички за отглеждане и наръчник за вкусна и изобилна реколта. Могат да се отглеждат в кухнята и да са винаги на ваше разположение. Микро репичките имат свеж, леко пикантен вкус и са подходящи за сандвичи, салати, супи и суши. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Репичките са супер храна, богати са на калий, калций и желязо. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Поставете кокосовото блокче ... |
|
Репичките (Raphanus sativum cherry belle) са едногодишно растение с бяла, сочна и много вкусна месеста част, без лютивина. Те са ранен сорт, издръжливи и подходящи за добавка към летните салати. Имат благоприятен ефект при наличие на излишни килограми и проблеми със сърцето. Репичките се сеят от февруари до октомври на ниски лехи с пътеки между тях, с разстояние между редовете 10 - 15 cm и на дълбочина около 2 cm. При сеитба през 10 - 15 дни ще имате свежи репички за по-продължително време. За бързото и дружно поникване на семената е препоръчително да се сее във влажна почва, но е желателно да не се полива непосредствено ... |
|
Репичките "Johanna" (Raphanus sativus) са ранен сорт, подходящ за отглеждане в саксии . Вътрешността е бяла, сочна и без лютивина. Семената се засяват на открито през февруари или октомври месец. Реколтата се събира в зависимост от периода на засяване, март или ноември месец. Вирее на слънце и предпочита богата, добре дренирана и влажна почва. Плодът достига диаметър ∅ 3.5 - ∅ 4 cm. ... |
|
Репичките (Raphanus sativum National 2) са едногодишно растение, сочни, крехки и свежи зеленчуци, особено ако се консумират пресни. Годни са за консумация дълго време след като са откъснати. Репичките са изключително богати на ензими, минерални соли и витамини. Имат много кратък вегетационен период и могат да се сеят от ранна пролет до късна есен - от февруари до октомври и не понасят засенчване. Имат повишени изисквания към почвената влажност, а при засушаване кореноплодите стават груби и лютиви. Берат се от март до ноември. Посевната норма е 150 - 200 g / 100 m 2 . ... |
|
Репичките (Raphanus sativus Mix) са едногодишно растение от семейство Кръстоцветни. Те са подходящи за добавяне към ястия и салати. Репичките са лесни за отглеждане и са с размери 3.5 - 4 cm. Семената се засяват между февруари и април, а беритбата е между април и юни. Посевна норма - 150 - 200 g/100 m 2 . Съвет: При сеитба през 10 - 15 дни ще имате свежи репички за по-продължително време. ... |
|
Микро растенията се отглеждат лесно и бързо в домашни условия. Микро репичките имат свеж, леко пикантен вкус и са подходящи за сандвичи, салати, супи и суши. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Репичките са супер храна, богати са на калий, калций и желязо. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Напълнете плосък съд с качествен торфен субстрат. Заравнете почвата и я напоете с вода (до състояние на влажна домакинска гъба). Разпръснете гъсто и равномерно семената. Притиснете семената към почвата за по-добър контакт. ... |
|
|
|
Репичките (Raphanus sativus) сорт Flamboyant 2 се отглеждат бързо и лесно и са богати на витамин C и калий. Те са ранен сорт, който произвежда цилиндрични червени репички с бял връх. Сеитбата на открито е в два периода. Единият е от февруари до април, а другият от септември до октомври. Беритбата също е в два периода, като първият е от април до юни, а вторият от октомври до ноември. Плодовете са нежни, сладки и хрупкави. За богата реколта засявайте нови семена на всеки 2 - 3 седмици, така ще си осигурите свежи репички за дълго време. Начин на отглеждане: Засейте семената директно в саксии на балкона от февруари до май ... |
|
Репичките Flamboyant 2 (Raphanus sativus) се отглеждат бързо и лесно и са богати на витамин C и калий. Те са ранен сорт, който произвежда цилиндрични червени репички с бял връх. Могат да се отглеждат в саксия или сандъче на балкона или вкъщи. Сеитбата на открито е през периода от февруари до април и от септември до октомври. Репичките се берат от април до юни и от октомври до ноември. За богата реколта засявайте нови семена на всеки 2 - 3 седмици, така ще си осигурите свежи репички за дълго време. Начин на отглеждане: Разпръснете семената и покрийте с около 1 cm почва. Притиснете за добър контакт. След като ... |