Съхранение:
На тъмно и прохладно място (но не в хладилник) при температура 7 - 25° С. При отрицателни температури потъмнява и се сгъстява (т. н. "ефект на термошока"). Това не променя свойствата му, при затопляне маслото отново се връща в нормално състояние. "Врагове" на маслото са топлината, въздуха и светлината. При неправилно съхранение, започват да гранясват, което лесно се открива по миризмата и вкуса му. Препоръчително е до три месеца след отваряне на шишенцето, маслото да се употреби. След всяко ползване, да се избърсва гърлото на шишенцето, иначе разлятото навън масло бързо гранясва.
Маслото е жив биологичен продукт. В следствие на сезонни колебания в качеството на суровините между отделните партиди може да има малки различия в цвета, гъстотата или мириса.
Маслото е жив биологичен продукт. В следствие на сезонни колебания в качеството на суровините между отделните партиди може да има малки различия в цвета, гъстотата или мириса.