store.bg - бързо, лесно и удобно
store.bg - бързо, лесно и удобно!
Грижа за клиента   |   За контакти
Начало   Книги    За дома и семейството    Кулинарни книги    Как да сготвите свинско месо - Венцислава Узу...
Начало   Книги    ...    Кулинарни книги  
Използваме бисквитки, за да осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт. За да работи store.bg правилно е необходимо съгласие с употребата им!
Детайлни настройки
Съгласен съм с бисквитките

Как да сготвите свинско месо


Венцислава Узунова

Как да сготвите свинско месо - Венцислава Узунова - книга
Поръчай през телефона си сега.
Лесно е!
 
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба в store.bg и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.
 Доставка:
В момента тази книга не може да бъде доставена.
 Основни параметри:
Продукт#142-576
ВидКнига
Наличност
Издадена2014 г.
ИздателствоАтласи
Категории
КорицаМека
Страници84
ISBN9789542945086
Как да сготвите свинско месо - Венцислава Узунова - книга

Как да сготвите свинско месо


Венцислава Узунова

 
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба в store.bg и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.
 Доставка:
В момента тази книга не може да бъде доставена.
 Основни параметри:
Продукт#142-576
ВидКнига
Наличност
Издадена2014 г.
ИздателствоАтласи
Категории
КорицаМека
Страници84
ISBN9789542945086
Алтернативни предложения
Моята кухня. Здравословни рецепти - книга

Моята кухня. Здравословни рецепти


Силвена Роу

A&T Publishing
Цена:  34.99 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Повече от 130 неустоими рецепти. ... "Целта ми бе да създам място, където всеки ден вие и вашето семейство да можете да се наслаждавате на вкусни, хранителни и изпълними рецепти, които ще ви помогнат да приготвяте храна по здравословен начин, ще изпълнят тялото ви с виталност и енергия и ще направят живота ви много по-продуктивен. Обещавам ви, че с всяка една страница от книгата и с всяка една рецепта вие ще правите най-добрия избор за вас и вашето семейство." Силвена Роу ...
Вкусен хляб в домашна хлебопекарна - книга

Вкусен хляб в домашна хлебопекарна


Надя Пери

Хомо футурус
Цена:  4.50 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Стандартна цена 5.00 лв.
Вземи сега с отстъпка -10%!
За повече подробности виж в продукта.
Продуктът е представен с вътрешни страници
В книжката "Вкусен хляб в домашна хлебопекарна" ще откриете информация за принципите на действие на хлебопекарната, както и много рецепти за различни видове тестени изделия. ... Домашната хлебопекарна е специфичен кухненски уред, който изисква стриктно спазване на рецептите според инструкциите на производителя. При някои модели хлебопекарни първо се в съда течностите (вода, мляко и др.), следвани от продуктите, в последователността, в която са дадени в рецептата, накрая маята. При други най-напред се слага маята, а след това продуктите в обратен ред на този от рецептата. Важно условие е също хлебопекарната да се ...
Кулинарна енциклопедия: 1555 избрани рецепти - книга

Кулинарна енциклопедия: 1555 избрани рецепти


Росица Генчева

Росица Генчева
Цена:  26.00 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
За хора с вкус към живота. ... Росица Иванова Генчева - едно име, което добива все по-голяма популярност между най-добрите кулинари в страната ни. За българите, които ценят хубавото и обичат да си похапват вкусно, Кулинарна енциклопедия с 1555 избрани рецепти е неповторимо по рода си издание, което само за няколко месеца се изчерпи и се допечата. Тази неповторима кулинарна книга съдържа 40 раздела от А до Я в кулинарията, а разделът Празници и традиции ни връща към корените ни и забравените традиции. Кулинарната енциклопедия с 1555 избрани рецепти - достъпни, изпълними и точни - е истински шедьовър, една кулинарна ...
Родопска кухня - книга

Родопска кухня


Жени Малчева

Хомо футурус
Цена:  3.60 лв.
Стандартна цена 4.00 лв.
Вземи сега с отстъпка -10%!
За повече подробности виж в продукта.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Кулинарните специалитети на Родопите са лесни за изпълнение, не изискват употребата на непопулярни у нас продукти и са от изключителна важност в рационалното и здравословно хранене. Млечните произведения заемат особено място в храненето на родопчани. Нерядко олиото се заменя с масло или лой. А саздърмите и пастърмите от овче месо са изключително разпространени. ...
Как да сготвите птиче месо - книга

Как да сготвите птиче месо


Венцислава Узунова

Атласи
Цена:  9.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Крехко, сочно, вкусно! ... Сигурно често ви се случва като купите птиче месо от магазина да се замислите как да го сготвите, независимо колко пъти сте го готвили досега. Тази книга ще ви улесни с отговора. Отваряте например на "Пилешко" и намирате да речем, "Пилешки бутчета". Следват рецептите за пържени, задушени, печени или поширани бутчета. Ако ви се ядът задушени бутчета, си изберете коя рецепта ви се хапва точно днес. Книгата е направена по този начин, за да ви улесни максимално с търсенето на желаната рецепта, вместо да се налага да четете страница по страница. А след като се спрете на желаната ...
Празнични рецепти - книга

Празнични рецепти


Бон Апети
Цена:  5.99 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Съставител: Надежда Лазарова . Рецепти за Никулден, Бъдни вечер, Коледа, Нова година, Великден, Гергьовден. ... Книгата "Празнични рецепти" е за всички, които са особено взискателни към приготвянето на празничното меню и се стремят към безпогрешен вкус във всяко ястие. Комбинацията от традиционно с модерно напълно ще удовлетвори както консервативния кулинар, така и любопитния експериментатор. Тази книга ще бъде вашият верен идеен помощник в приготовленията за най-големите празници през годината - дните, в които уютът, създаден в дома, няма цена. "B търсене на най-доброто за големите празници, направихме ...
Описание
Крехко, сочно, вкусно!
Сигурно често ви се случва като купите месо от магазина да се замислите как да го сготвите, независимо колко пъти сте го готвили досега. Тази книга ще ви улесни с отговора. Отваряте например на темата "Врат" и следват рецептите за пържен и задушен на котлона или във фурната - сготвен по този начин става най-вкусен. Като отворите на пържен врат, може да изберете рецепта и според това как точно да е нарязано парчето. Разбира се вратът може да се изпържи само ако е на парчета или пържоли. Няма да намерите рецепта за пържен врат като цяло голямо парче.

Книгата е направена по този начин, за да ви улесни максимално с търсенето на желаната рецепта, вместо да се налага да четете страница по страница. А след като се спрете на желаната рецепта, има начин да избегнете често срещани грешки по време на готвенето. В темата "Kak се готви свинско месо" е написано по важното, което трябва да знаете, за да готвите вкусно от първия път. Разбира се съветите във всяка конкретна рецепта ще са ви от най-голяма полза, но първите тридесетина страници от книгата може много да обогатят знанията ви за готвенето изобщо.
Страници от тази книга




Съдържание
Увод
Как да сготвите свинско месо
  • Какво трябва да знаете за мускулите на свинското месо
  • Какво трябва да знаете за сухожилията на свинското месо
  • Какво трябва да знаете за тлъстините на свинското месо
  • Как да сготвите свинското месо без тлъстини
  • Как да сготвите шареното свинско месо
  • Как да изберете прясно свинско месо
  • Как да съхраните свинско месо, ако няма да го готвите веднага
  • Какво включва предварителната обработка на свинско месо
  • Как да размразите свинско месо
  • Как да измиете свинско месо
  • Как да шпиковате свинско месо за още вкус (трябва да е цяло парче над 500 грама)
  • Каква работа вършат маринатите
  • Как да мариновате свинско месо
  • Какво става, ако сложите свинско месо в саламура
Как да изпържите свинско месо
  • Защо да пържите свинско месо
  • Как да пържите свинско месо
  • Колко градуса трябва да е температурата на мазнината, за да пържите свинско месо
  • Как се получава коричката на повърхността на свинско месо
  • Как да запазите свинското месо сочно по време на пържене
  • Как да пържите свинско месо стъпка по стъпка
  • Защо и как да пържите свинско месо на маслена баня
  • Какъв е основният плюс от пърженето на маслена баня
  • Защо е важно как да пържите свинско месо
Как да задушите свинско месо на котлона
  • Какво означава да задушите
Как да изпечете/задушите свинско месо във фурната
  • Преди да пъхнете свинско месо във фурната (ако е цяло парче или е на хапки/пържоли)
  • Как да изпечете/задушите свинско месо
  • Защо да печете свинското месо във фурната дълго време на ниска температура
  • Как да сготвите свинско месо на пара
  • Как да получите коричка по повърхността на вече изпеченото свинско месо, ако не сте го запечатали предварително
  • Кои са четирите степени на изпичане/изпържване на свинското месо
Как да сварите свинско месо
  • Ако искате вкусен бульон и сочно месо
  • Защо да варите свинското месо на слаб огън под капак (намалявате котлона веднага след кипването на течността)
  • Какво да правите с пяната на повърхността на бульона
  • Защо винаги да варите месото под плътно затворен капак
Как да сварите свинско месо на пара
  • Коя част от месото на прасето може да сварите на пара
  • Два са начините да сготвите крехкото свинско месо на пара
  • Как да овкусите свинското месо при варенето на пара
  • Как да съхраните свинското месо, след като го сготвите
Свинско бонфиле и контрафиле
  • Как да задушите свинско бонфиле и контрафиле на котлона
  • Как да продължите готвенето във фурната
  • Кои билки и подправки се съчетават добре с вкуса на свинското бонфиле и контрафиле
  • Как да изпържите свинско бонфиле и контрафиле
    • Защо започвам с рецепти за пържене
    • Медальони от бонфиле с вино и сметана
    • Панирано свинско бонфиле/контрафиле
    • Панирани минирулца от контрафиле
  • Как да задушите свинско бонфиле и контрафиле на котлона
    • Мариновано бонфиле/контрафиле със зеленчуци и яйца
  • Как да изпечете/задушите свинско бонфиле и контрафиле във фурната
    • Свинско бонфиле/контрафиле, нарязано на пържоли
    • Запържено и допечено във фурната
      • Контрафиле с ябълково вино и пармезан
      • Бонфиле с чушки и доматен сос
    • Печено във фурната без запържване
      • Контрафиле със сирене и майонеза
    • Свинско бонфиле/контрафиле на руло
    • Запържено и допечено във фурната
      • Руло от контрафиле със сладко-солена плънка
      • Контрафиле/бонфиле с коричка от картофи
    • Цяло неизтънено парче свинско бонфиле/контрафиле
    • Запечено във фурната без запържване
      • Контрафиле с коричка от ароматно масло
  • Как да сготвите котлети
Свински врат
  • С какви маринати може да овкусите месото
  • Как да комбинирате всички тези продукти и подправки
  • С каква течност да мариновате месото
  • Как да комбинирате билките и подправките, за да овкусите месото допълнително
  • Как да изпържите свински врат
    • Нарязан на малки парчета
      • Врат на бамбукови клечки
    • Нарязан на пържоли
      • Вратни пържоли в масло
      • Панирани вратни пържоли
  • Как да задушите свински врат на котлона
    • Пържоли с гъби и вино
    • Вратни пържоли със сметана
  • Как да изпечете/задушите свински врат във фурната
    • Врат на пържоли или хапки
    • Запържен и допечен във фурната
      • Винен кебап
      • Врат със зеленчуци и майонезено-горчичен сос
    • Печен във фурната без запържване
      • Свинско със зеленчуци във вързопче
    • Врат на цяло парче 0.5-2 kg
    • Запържен и допечен във фурната
      • Врат с билкова коричка
    • Печен без запържване
      • Маринован врат с глазура
Свинска плешка
  • Как да изпържите свинска плешка
    • Мляна на кайма
      • Кюфтета от свинска плешка
  • Как да задушите свинска плешка на котлона
    • Мляна на кайма
      • Кюфтета от свинска плешка с червен сос
      • Кюфтета от свинска плешка със сметанов сос
    • Нарязана на парчета
    • Със запържване
      • Плешка с чеснов доматен сос
  • Как да сварите свинска плешка
    • Плешка с тиквички и сметана
  • Как да изпечете/задушите свинска плешка във фурната
    • Мляна на кайма
      • Руло Стефани
      • Кюфтета с гъбен сос
    • Нарязана на парчета
    • Запържена и допечена във фурната
      • Кавърма с много зеленчуци
    • Печена без запържване
      • Карамелизирана плешка в сладко-пикантен сос
    • Цяло голямо парче
    • Запържено и допечено във фурната
      • Свинско в ябълков сок
      • Плешка с коричка от горчица
    • Печено във фурната без запържване
      • Шпиковано месо от плешка
Свински ребра
  • Как да изпечете/задушите свински ребра във фурната
    • Сладки ребърца с аромат на вино
    • Ребра с коричка от глазура
  • Как да сварите свински ребра
    • Крехки отвътре и хрупкави отвън
Свински гърди
  • Как да изпържите свински гърди
    • Мариновани и изпържени в грил тиган
  • Как да сварите свински гърди
    • Гърди в доматено-горчичен сос
    • Гърди с вкус на джинджифил
  • Как да изпечете/задушите свински гърди във фурната
    • Гърди в плътен червен сос
    • Руло от гърди с гъби и пушено сирене
Свински бут
  • Какви са начините да сготвите месото
  • Как да изпържите свински бут
    • Нарязан на парчета
      • Бут на шишчета в глинен гювеч
      • Бут на жулиени по китайски
      • Бут в меден сос
  • Как да изпечете/задушите свински бут във фурната
    • Нарязан на тънки пържоли
      • Минирулца от бут със спанак и гъби
    • Бут на цяло голямо парче
      • Крехко месо с медено-горчичена коричка
      • Шпикован бут със зеленчуци и сланина
Свински джолан
  • Как да сготвите джолана
  • Как да изпечете/задушите свински джолан във фурната
    • Запържен и допечен във фурната
      • Джолан с картофи и гъби
    • Обезкостен и изтънен като пеперуда
      • Джолан на руло с праз и сирене
  • Как да сварите свински джолан
    • Свинско варено
    • Джолан с ориз, гъби и царевица
Свински език
  • Как да сготвите свински език
    • Език с ароматни зеленчуци
  • Свински дроб
    • Как да изпържите свински дроб
      • Свински дроб в брашно
    • Как да задушите свински дроб на котлона
      • Дроб във вино
Рейтинг
Рейтинг: 7.25 / 4 гласа 
За да оцениш книгата "Как да сготвите свинско месо", избери цифрата отговаряща на твоята оценка по десетобалната система:



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Мнения на посетители
 

Ако искаш да си първият дал мнение за тази книга, направи го сега!

Твоето име:
Тип:
e-mail:
Мнение:
 
Важна информация!
Мненията, които най-добре описват книгата, ще бъдат видими при всяко посещение на страницата. За да видиш всички останали мнения, натисни бутона "Покажи всички мнения". Без предупреждение ще бъдат изтривани коментари с обидно, расистко, клеветническо или друго съдържание, което нарушава добрия тон.
Книги от Венцислава Узунова
Как да сготвите птиче месо - книга

Как да сготвите птиче месо


Венцислава Узунова

Атласи
Цена:  9.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Крехко, сочно, вкусно! ... Сигурно често ви се случва като купите птиче месо от магазина да се замислите как да го сготвите, независимо колко пъти сте го готвили досега. Тази книга ще ви улесни с отговора. Отваряте например на "Пилешко" и намирате да речем, "Пилешки бутчета". Следват рецептите за пържени, задушени, печени или поширани бутчета. Ако ви се ядът задушени бутчета, си изберете коя рецепта ви се хапва точно днес. Книгата е направена по този начин, за да ви улесни максимално с търсенето на желаната рецепта, вместо да се налага да четете страница по страница. А след като се спрете на желаната ...
Книги от Венцислава Узунова
Как да сготвите птиче месо
Венцислава Узунова
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  9.00 лв.
Закупилите тази книга, купуват също
Бай Данчо: Всички мои рецепти. Юбилейно издание - книга

Бай Данчо: Всички мои рецепти. Юбилейно издание


Йордан Стоичков

Милениум
Цена:  19.99 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Поемете на едно невероятно гастрономическо пътешествие с готвача на Тодор Живков , Бай Данчо. Юбилейното издание "Всички мои рецепти" събира на едно място цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков , известен като главния готвач на бившия Първи. В него ще намерите повече от 300 от най-изисканите и изпитани авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии, които ще намерите във всяка съвременна кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели - салати, супи и чорби, предястия, постни ястия, ястия с: ...
Кашкавал, парени сирена - книга

Кашкавал, парени сирена


Ангел Кожев

Еньовче
Цена:  40.00 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Историята на получаването и преработването на млякото е дълга и пряко свързана с развитието на цивилизацията. От историята на всички млечни продукти най-интересна е историята на сирената. Технологията за тяхното производство е значително по-комплицирана в сравнение с технологията на другите млечни продукти. Процесът за получаване на готов продукт, отговарящ на основните изисквания на понятието "сирене" е минал дълъг период, през който случайно наблюдаваните изменения в млякото са използвани по подходящ начин от находчиви животновъди-млекари. По всяка вероятност първото "сирене" е било извароподобен ...
150 любими рецепти - книга

150 любими рецепти


Иван Звездев


 

Цена:  9.99 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Един от най-добрите майстори-готвачи на Българя, представя своята книга "150 любими рецепти" в която може да намерите специално подбрани от него рецепти за българските му читатели."Уважаеми читателю, Повече от 20 години търся, готвя и опитвам ястията в пъстрата домашна българска кухня. В тази книга са представени тези ястия, които са най-обичани от българина. Въпреки чуждите влияния и модерни продукти, които вече стават традиционни и в нашата страна, знам, че има храни, които вечно ще са на трапезата и нищо и никой не може да ги премахне. Най-задаваният ми въпрос е: "Koe е най-българското ястие?". ...
Мъжете си падат по кучки - книга

Мъжете си падат по кучки


Шери Аргов

AMG Publishing
Цена:  14.95 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
101 причини защо добрите момичета печелят място в рая, а лошите - в мъжките сърца. ... Мъжете не биха искали да притежавате тази книга! Защото тя казва ясно и категорично истината: те искат от вас да бъдете добро момиче, но желаят да имат до себе си... кучка. Кучката, за която става дума в тази книга, не е зла, груба, властна или отмъстителна. Тя не е и жената, която владее всички сексуални техники и ги използва, за да манипулира мъжете. Тук става дума за онази жена, за която мъжете мечтаят. А тя е нежна, но силна. Тя е изкусителка, която притежава магнетична власт. Тази жена не се отказва от собствения си живот, за да ...
Моята кухня. Здравословни рецепти - книга

Моята кухня. Здравословни рецепти


Силвена Роу

A&T Publishing
Цена:  34.99 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Повече от 130 неустоими рецепти. ... "Целта ми бе да създам място, където всеки ден вие и вашето семейство да можете да се наслаждавате на вкусни, хранителни и изпълними рецепти, които ще ви помогнат да приготвяте храна по здравословен начин, ще изпълнят тялото ви с виталност и енергия и ще направят живота ви много по-продуктивен. Обещавам ви, че с всяка една страница от книгата и с всяка една рецепта вие ще правите най-добрия избор за вас и вашето семейство." Силвена Роу ...
Богато дете, умно дете - книга

Богато дете, умно дете


Робърт Кийосаки, Шарън Л. Лехтър

Анхира
Цена:  13.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Тази книга е предназначена за родители, които ценят образованието и искат да осигурят на своите деца добър финансов старт в живота. През Информационната епоха доброто образование е по-важно от когато и да било досега. Сегашната образователна система обикновено не прави децата ви финансово грамотни. Робърт Кийосаки ще ви помогне да им дадете същите вдъхновяващи и практически финансови познания, които той е получил от богатия си татко. Книгата показва как да събудите у вашето дете любов към учението, използвайки методите на умния татко, който помага на Робърт да остане в училище, въпреки слабите оценки и често ...
Вкусен хляб в домашна хлебопекарна - книга

Вкусен хляб в домашна хлебопекарна


Надя Пери

Хомо футурус
Цена:  4.50 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Стандартна цена 5.00 лв.
Вземи сега с отстъпка -10%!
За повече подробности виж в продукта.
Продуктът е представен с вътрешни страници
В книжката "Вкусен хляб в домашна хлебопекарна" ще откриете информация за принципите на действие на хлебопекарната, както и много рецепти за различни видове тестени изделия. ... Домашната хлебопекарна е специфичен кухненски уред, който изисква стриктно спазване на рецептите според инструкциите на производителя. При някои модели хлебопекарни първо се в съда течностите (вода, мляко и др.), следвани от продуктите, в последователността, в която са дадени в рецептата, накрая маята. При други най-напред се слага маята, а след това продуктите в обратен ред на този от рецептата. Важно условие е също хлебопекарната да се ...
Вкусът на България - книга

Вкусът на България


Иван Звездев

Сиела
Цена:  33.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Рецептите, които ще намерите във "Вкусът на България", са издържали изпитанието на времето и са се настанили трайно на родните трапези. Със съвсем малко усилия всеки може да ги приготви в дома си. Някои са класически гозби, предавани от поколение на поколение, като кавърма, козунак и боб по манастирски. А други ястия са навлезли съвсем наскоро, но вече са неразделна част от ежедневното ни меню - нима има по-любима бърза вечеря от спагетите с кайма? Нещото, което ги обединява, е вкусът, който идва от подправките. А те са типично български - няма човек, който да е усетил мириса на чубрица и да не се е сетил за ...
Търсене
Книги
Ваучери за подарък от store.bg
Boxnow
Намаление на хиляди книги