store.bg - бързо, лесно и удобно
store.bg - бързо, лесно и удобно!
Грижа за клиента   |   За контакти
Начало   Книги    За дома и семейството    Кулинарни книги    Как да сготвите птиче месо - Венцислава Узуно...
Начало   Книги    ...    Кулинарни книги  
Използваме бисквитки, за да осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт. За да работи store.bg правилно е необходимо съгласие с употребата им!
Детайлни настройки
Съгласен съм с бисквитките

Как да сготвите птиче месо


Венцислава Узунова

Как да сготвите птиче месо - Венцислава Узунова - книга
Поръчай през телефона си сега.
Лесно е!
Цена:  9.00 лв.
 Доставка:
Доставка заСофияИзбери друго населено място
Цена за доставка1.00 лв.
Опция прегледДа, при всяка доставка до адрес или офис.
Дати за доставка23‑04‑2024 г. или 24‑04‑2024 г.
Експресна доставка
До офис на Еконт за Събота
Услугата "експресна доставка" до офис се прилага за поръчки направени до 18 часа в работен ден с доставка за следващия работен ден на Еконт. Услугата може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка!

До автомат BOX NOW за Събота
Услугата "експресна доставка" до автомат се прилага за поръчки направени до 16:30 часа в работен ден с доставка за следващия работен ден на BOX NOW. Услугата може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка!

До адрес в София за 6 часа в работно време
Услугата "експресна доставка" може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка и се изпълнява между 10:00 ч. и 18:00 ч. в работни дни!
 Основни параметри:
Продукт#142-587
ВидКнига
НаличностДа, на склад в store.bg
Физически наличен в основния склад на store.bg
Издадена2014 г.
ИздателствоАтласи
Категории
КорицаМека
Страници64
Размери21.00 / 18.00 / 0.40 cm
Тегло0.161 kg
EAN9789542945079
ISBN9789542945079
Как да сготвите птиче месо - Венцислава Узунова - книга

Как да сготвите птиче месо


Венцислава Узунова

Цена:  9.00 лв.
 Доставка:
Доставка заСофияИзбери друго населено място
Цена за доставка1.00 лв.
Опция прегледДа, при всяка доставка до адрес или офис.
Дати за доставка23‑04‑2024 г. или 24‑04‑2024 г.
Експресна доставка
До офис на Еконт за Събота
Услугата "експресна доставка" до офис се прилага за поръчки направени до 18 часа в работен ден с доставка за следващия работен ден на Еконт. Услугата може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка!

До автомат BOX NOW за Събота
Услугата "експресна доставка" до автомат се прилага за поръчки направени до 16:30 часа в работен ден с доставка за следващия работен ден на BOX NOW. Услугата може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка!

До адрес в София за 6 часа в работно време
Услугата "експресна доставка" може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка и се изпълнява между 10:00 ч. и 18:00 ч. в работни дни!
 Основни параметри:
Продукт#142-587
ВидКнига
НаличностДа, на склад в store.bg
Физически наличен в основния склад на store.bg
Издадена2014 г.
ИздателствоАтласи
Категории
КорицаМека
Страници64
Размери21.00 / 18.00 / 0.40 cm
Тегло0.161 kg
EAN9789542945079
ISBN9789542945079
Описание
Крехко, сочно, вкусно!
Сигурно често ви се случва като купите птиче месо от магазина да се замислите как да го сготвите, независимо колко пъти сте го готвили досега. Тази книга ще ви улесни с отговора. Отваряте например на "Пилешко" и намирате да речем, "Пилешки бутчета". Следват рецептите за пържени, задушени, печени или поширани бутчета. Ако ви се ядът задушени бутчета, си изберете коя рецепта ви се хапва точно днес.

Книгата е направена по този начин, за да ви улесни максимално с търсенето на желаната рецепта, вместо да се налага да четете страница по страница. А след като се спрете на желаната рецепта, има начин да избегнете често срещани грешки по време на готвенето. В темата "Как се готви птиче месо" е написано по важното, което трябва да знаете, за да готвите вкусно от първия път. Разбира се съветите във всяка конкретна рецепта ще са ви от най-голяма полза, но първите тридесетина страници от книгата може много да обогатят знанията ви за готвенето изобщо.
Страници от тази книга




Съдържание
Увод
Как да сготвите птиче месо
  • Какво трябва да знаете за мускулите на птичето месо
  • Какво трябва да знаете за сухожилията на птичето месо
  • Как да изберете прясно птиче месо
  • Как да съхраните птиче месо, ако няма да го готвите веднага
  • Какво включва предварителната обработка на птиче месо
  • Как да размразите птиче месо
  • Как да измиете птиче месо
  • Как да шпиковате птиче месо за още вкус
  • Каква работа вършат маринатите
  • Как да мариновате птиче месо
  • Какво става, ако сложите птиче месо в саламура
Как да изпържите птиче месо
  • Защо да пържите птиче месо
  • Как да пържите птиче месо
  • Колко градуса трябва да е температурата на мазнината, за да пържите птиче месо
  • Как се получава коричката на повърхността на птичето месо
  • Как да запазите птичето месо сочно по време на пържене
  • Как да пържите птиче месо стъпка по стъпка
  • Защо и как да пържите птиче месо на маслена баня
  • Какъв е основният плюс от пърженето на маслена баня
  • Защо е важно как да пържите птиче месо
Как да задушите птиче месо на котлона
  • Какво означава да задушите
Как да запечете/задушите птица във фурната
  • Преди да пъхнете птиче месо във фурната
  • Как да изпечете/задушите птиче месо
  • Как да сготвите птиче месо на пара
  • Как да получите коричка по повърхността на вече изпеченото птиче месо, ако не сте го запечатали предварително
Как да сварите птиче месо
  • Ако искате вкусен бульон и сочно месо
  • Защо да варите птичето месо на слаб огън под капак
  • Какво да правите с пяната на повърхността на бульона
  • Защо винаги да варите месото под плътно затворен капак
Как да сварите птиче месо на пара
  • Каква част от птичето месо да сварите на пара
  • Два са начините да сготвите крехкото птиче месо на пара
  • Как да овкусите птичето месо при варенето на пара
  • Как да съхраните птичето месо, след като го сготвите
Пилешко месо
  • Как да сготвите пилешко месо
  • Как да обезкостите пилешко бутче или цяло пиле
  • С какви подправки и билки да овкусите пилешко месо?
  • Как да мариновате пилешко месо
  • Как да изпържите пилешки бутчета и кирилица до хрупкава коричка
  • Как да изпечете/задушите цяло пиле във фурната, без да пресушите гърдите му
  • Как да сготвите пилешка супа
  • Пилешки гърди (филе)
    • Как да изпържите пилешки гърди
      • Филе на кайма
        • Кюфтенца от пилешки гърди
      • Нарязано кубчета
        • Мариновани пилешки хапки в пухкава панировка
      • Нарязано на жулиени
        • Пиле жулиен
        • Пиле със зеленчуци по китайски
      • Изтънено на две отделни ленти
        • Пилешки гърди в марината от песто дженовезе
        • Пилешки гърди във винен сос
      • Филе на руло
        • Кордон бльо
    • Как да задушите пилешки гърди на котлона
      • Задушени пилешки гърди с топено сирене
    • Как да изпечете/задушите пилешки гърди във фурната
      • Пилешки гърди във вързопче
    • Как да сварите пилешки гърди
      • Пилешка супа с крехко филе
      • Пиле фрикасе
    • Как да поширате пилешки гърди
      • Рула от пилешки гърди с бекон и топено сирене
  • Пилешки бутчета
    • Как да изпържите пилешки бутчета
      • Панирани пилешки бутчета
    • Как да задушите пилешки бутчета на котлона
      • Яхния от пиле
      • Пиле с ориз
    • Как да сварите пилешки бутчета
      • Пиле фрикасе
    • Как да изпечете/задушите пилешки бутчета във фурната
      • Пиле с картофи на фурна и сметанов сос
      • Сладко пиле
      • Обезкостени пилешки бутчета
        • Пържоли от пилешки бутчета под хлебна коричка
        • Пържоли от пилешки бутчета на руло
      • Как да поширате пилешки бутчета
        • Рула от пилешки пържоли от бутчета
  • Цяло пиле
    • Колко време да печете пилето
      • Пиле с бира
      • Пиле в саламура, овкусено с чесън и джинджифил
      • Пиле под сол
      • Още по-крехко пиле
    • Защо да пълните пилето
      • Пиле с плънка от наденица, гъби и праз
      • Пиле със сирене
      • Пиле с дреболии
Патешко месо
  • Патешко магре
    • Как да изпържите патешко магре
      • Патешко магре със сладко-кисел вкус
      • Патешко магре в цитрусов сос
    • Как да изпечете/задушите патешко магре във фурната
      • Сладко патешко магре със сос от ябълково вино
      • Патешко магре със смокинов сос
  • Патешки бутчета
    • Как да сварите патешки бутчета
      • Патешки бутчета с вкус на джинджифил и соев сос
      • Супа с патешки бутчета
    • Как да изпечете/задушите патешки бутчета във фурната
      • Патешки бутчета с ябълки и джинджифил
  • Цяла патица
    • Как да изпечете/задушите цяла патица във фурната
      • Печена патица
Пуешко месо
  • Пуешки гърди
    • Как да изпържите пуешки гърди
      • Мариновани пуешки гърди с коричка от корнфлейкс
      • Рула от пуешки гърди
    • Как да изпечете/задушите пуешки гърди във фурната
      • Сарми с пуешки гърди
  • Пуешки бутчета
    • Как да изпечете/задушите пуешки бутчета във фурната
      • Пуешки бутчета в медено-чеснова марината
  • Цяла пуйка
    • Как да сготвите цяла пуйка
      • Печена пуйка с цитрусов аромат
      • Пълнена пуйка с вкус на мандарини
Рейтинг
Рейтинг: 10.00 / 1 глас 
За да оцениш книгата "Как да сготвите птиче месо", избери цифрата отговаряща на твоята оценка по десетобалната система:



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Други интересни предложения
Родопска кухня - Жени Малчева - книга
Родопска кухня
Жени Малчева
Хомо футурус
Цена:  4.00 лв.
Турска кухня - книга
Турска кухня
Хомо футурус
Цена:  4.00 лв.
Българска празнична кухня - Жени Малчева - книга
Българска празнична кухня
Жени Малчева
Хомо футурус
Цена:  4.00 лв.
Други интересни предложения
Родопска кухня
Жени Малчева
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  4.00 лв.
Моята кухня. Здравословни рецепти
Силвена Роу
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Цена:  34.99 лв.
Кулинарна енциклопедия: 1555 избрани рецепти
Росица Генчева
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  26.00 лв.
Турска кухня
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  4.00 лв.
Манастирска кухня
Димитър Мантов
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  14.99 лв.
Българска празнична кухня
Жени Малчева
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Цена:  4.00 лв.
Мнения на посетители
 

Ако искаш да си първият дал мнение за тази книга, направи го сега!

Твоето име:
Тип:
e-mail:
Мнение:
 
Важна информация!
Мненията, които най-добре описват книгата, ще бъдат видими при всяко посещение на страницата. За да видиш всички останали мнения, натисни бутона "Покажи всички мнения". Без предупреждение ще бъдат изтривани коментари с обидно, расистко, клеветническо или друго съдържание, което нарушава добрия тон.
Закупилите тази книга, купуват също
150 любими рецепти - книга

150 любими рецепти


Иван Звездев


 

Цена:  9.99 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Един от най-добрите майстори-готвачи на Българя, представя своята книга "150 любими рецепти" в която може да намерите специално подбрани от него рецепти за българските му читатели."Уважаеми читателю, Повече от 20 години търся, готвя и опитвам ястията в пъстрата домашна българска кухня. В тази книга са представени тези ястия, които са най-обичани от българина. Въпреки чуждите влияния и модерни продукти, които вече стават традиционни и в нашата страна, знам, че има храни, които вечно ще са на трапезата и нищо и никой не може да ги премахне. Най-задаваният ми въпрос е: "Кое е най-българското ястие?". ...
Родопска кухня - книга

Родопска кухня


Жени Малчева

Хомо футурус
Цена:  4.00 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Кулинарните специалитети на Родопите са лесни за изпълнение, не изискват употребата на непопулярни у нас продукти и са от изключителна важност в рационалното и здравословно хранене. Млечните произведения заемат особено място в храненето на родопчани. Нерядко олиото се заменя с масло или лой. А саздърмите и пастърмите от овче месо са изключително разпространени. ...
Монтесори вкъщи. Развитие на речта - книга

Монтесори вкъщи. Развитие на речта


Наталия Боброва

Асеневци
Цена:  8.76 лв.
Стандартна цена 9.95 лв.
Вземи сега с отстъпка -12%!
За повече подробности виж в продукта.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
В книгата ще намерите подбрани Монтесори упражнения, насочени към обучение по писане и четене, разширяване на речниковия запас на детето, както и материали за въвеждане в граматиката. Детето ще разбере какви са функциите на частите на речта (съществително, прилагателно, глагол и други) и ще формира умение да ги съгласува. Така ще се подготви за синтактичния разбор на изреченията, с който ще се срещне след това в училище. Развиват се и зрителната памет, фината моторика, координацията на движенията и концентрацията на вниманието. Също така детето разбира красотата на родния език, в него се поражда желание да чете и ...
Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети - книга

Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети


Техника
Цена:  49.00 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Второ преработено и допълнително издание. ... Сборникът е актуализирано ръководство с практически указания за прилагане на съвременните изисквания за здравословно хранене. Сборникът съдържа: голям брой рецепти, съобразени с хранителните потребности, националните препоръки за хранене и действащите национални нормативни актове за организирано хранене на децата в ученическа възраст изисквания за здравословното хранене на децата в ученическа възраст и практически указания за тяхното прилагане в организираното хранене основни изисквания към качеството и безопасността на храните и напитките хигиенни изисквания при ...
Кулинарна енциклопедия: 1555 избрани рецепти - книга

Кулинарна енциклопедия: 1555 избрани рецепти


Росица Генчева

Росица Генчева
Цена:  26.00 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
За хора с вкус към живота. ... Росица Иванова Генчева - едно име, което добива все по-голяма популярност между най-добрите кулинари в страната ни. За българите, които ценят хубавото и обичат да си похапват вкусно, Кулинарна енциклопедия с 1555 избрани рецепти е неповторимо по рода си издание, което само за няколко месеца се изчерпи и се допечата. Тази неповторима кулинарна книга съдържа 40 раздела от А до Я в кулинарията, а разделът Празници и традиции ни връща към корените ни и забравените традиции. Кулинарната енциклопедия с 1555 избрани рецепти - достъпни, изпълними и точни - е истински шедьовър, една кулинарна ...
Еротичната интелигентност - книга

Еротичната интелигентност


Естер Перел

Изток - Запад
Цени от:  20.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Как да помирим еротиката с дългосрочните връзки? В любовта човек търси две основни неща: сигурност и страст. Единственият проблем е, че те често са взаимно изключващи се. Обичта и желанието невинаги вървят ръка за ръка. Неизбежна ли е смъртта на ероса в дългосрочните връзки? Един от най-уважаваните експерти по еротична интелигентност в света - Естер Перел , предлага смел, провокативен нов поглед върху интимността и секса. В своя дългогодишен клиничен опит Перел се среща със стотици двойки, които имат открити и любящи отношения, но са загубили искрата, която прави връзката им вълнуваща. Какво се е случило? Перел ...
Ритуали от моята гръцка кухня - книга

Ритуали от моята гръцка кухня


Ирина Тенчева

A&T Publishing
Цена:  39.99 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Две години след издаването на първата си хитова кулинарна книга Ритуали от моята кухня , Ирина Тенчева зарадва почитателите си с втория си сборник с рецепти и истории. Ритуали от моята гръцка кухня събира на едно място всички любими вкусове, които авторът асоциира с щастливите си дни в южната ни съседка, където пребивава често със семейството си през последните 15 години. Рецептите, които ще откриете тук са предимно от гръцката кухня, но не само, защото всяка от тях е инспирирана от спомен или случка с конкретен човек и място. Освен с точни и ясно обяснени стъпки за приготвянето на ястия, в Ритуали от моята гръцка кухня ...
Кашкавал, парени сирена - книга

Кашкавал, парени сирена


Ангел Кожев

Еньовче
Цена:  40.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 6 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 18:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Историята на получаването и преработването на млякото е дълга и пряко свързана с развитието на цивилизацията. От историята на всички млечни продукти най-интересна е историята на сирената. Технологията за тяхното производство е значително по-комплицирана в сравнение с технологията на другите млечни продукти. Процесът за получаване на готов продукт, отговарящ на основните изисквания на понятието "сирене" е минал дълъг период, през който случайно наблюдаваните изменения в млякото са използвани по подходящ начин от находчиви животновъди-млекари. По всяка вероятност първото "сирене" е било извароподобен ...
Джона Бъргър
Търсене
Книги
Ваучери за подарък от store.bg
Намаление на хиляди книги