Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Ечемик (Hordeum vulgare) се използват за получаване на ечемична трева, която представлява зелени стръкове с отлични, хранителни качества. Като други зърнени култури, когато кълновете се отрежат и се изстискат, от тях се получава тъмнозелен сок със силен вкус и мощни, детоксикиращи качества.
Метод на покълване на стръковете:- Накиснете семената за 12 часа.
- Оставете ги да покълнат за 2 дена, като ги премивате 2 пъти дневно.
- След това разпределете семената върху повърхността на почва, която е сложена в тавичка или върху специален уред за покълване на стръкове.
- Намокрете пръстта.
- Покрийте съда или уреда за покълване с допълнителен съд, след което го поставете в помещение на тъмно за 3 дена. Премивайте семената редовно, през това време.
- На четвъртия ден махнете горния съд. Стръковете трябва да са пораснали около 2.5 - 7.5 cm.
- Поставете ги на светло, но да не са изложени на пряка слънчева светлина. Поддържайте почвата влажна.
- Стръковете ще станат готови след 9 - 12 дена и ще достигнат височина от 17 - 25 cm.
Опаковка от 80 g.
Продуктът е сертифициран като био от Bio-Siegel.