Допълнено издание в памет на Антъни Бурдейн. За първи път с въведение от Ерик Рипер и ръкописен предговор от Антъни Бурдейн. ... Автобиографичния роман на Антъни Бурдейн съдържа непубликувани досега материали - емоционално въведение от шеф Ерик Рипер, разговор между Антъни и неговия издател както и ръкописен предговор от самия Бурдейн. Антъни Бурдейн ще раздразни апетита ви с това съблазнително забавно, на места шокиращо угощение, съставките за което е почерпил от своя 25-годишен опит в дебрите на висшата кухня. Не е забравил и някои от скритите подправки като секса и наркотиците. От първата изядена от него стрида във ... |
|
Милиони почитатели мислеха, че познават Антъни Бурдейн - "свидетелят и гласът на света", той е "човекът, който имаше най-великата работа и най-великия живот". Когато за написването на Антъни Бурдейн. Разказаната биография Лори Уливър , неговата дългогодишна асистентка и сътрудничка, интервюира 91 души, които са го познавали добре, тя осъзнава, че нещата невинаги са такива, каквито изглеждат, и че тя самата е виждала "само част от личността на Тони Бурдейн, само част от противоречивата му същност". За първи път в тази книга авантюристът, който показа на милиони вкуса на живота и чистата ... |
|
Кулинарен атлас на света през очите и стомаха на световноизвестния готвач, писател, телевизионен водещ и пътешественик Антъни Бурдейн . След ненавременната му смърт неговата асистентка и дългогодишен приятел Лори Уливър довършва пътеводителя, като умело събира уникалните му мисли, наблюдения и възприятия за местата, където е бил, и за храната, която е опитал. Включва и собствените си спомени за съвместните им пътувания, както и есета от близки, приятели и колеги. Този забавен, практичен и откровен пътеводител предлага съвети как да стигнете до тези страни, къде да забавите ход, да спрете и да похапнете, какво да си ... |
|
Когато вече смяташ, че няма накъде, ще блесне светлинката, незнайно откъде! ... Как изглеждат нещата? Решил сте да си теглите куршума, защото всичко ви е дошло до гуша? Не знаете как ще си платите сметките или как ще погасите дълговете, как да си поемете въздух? Или бракът ви е разрушен, приятелят е починал, детето е тежко болно, а тежка катастрофа е променила живота ви така, че вече не виждате смисъл в нищо? Изгубил сте уважение, някой ви е очернил, измамил или малтретирал? Поради подобни тежки и травматични преживявания човек естествено може да се разколебае и да изгуби вяра във всичко - в себе си, в качествата си, в ... |
|
"Много вода се оттече от оная една нощ през самотния октомври на 2009 г., когато просто ми хрумна да спретна свой сайт за книги, който наченах с думите: "Щастлив съм да ви приветствам в новия ми блог Книголандия. Но едно нещо не се промени - когато сядам да пиша за която и да е книга, знам само с какво ще започна, натам думите рукват и се нареждат по неведом и за самия мен начин. Аз осмислям книгите, като пиша за тях, това е моят начин на четене и разбиране. Наричам тези текстове ревюта, безспорна заемка от английски, но сега, когато ги прочетох последователно, ми се струва, че често всъщност съм писал есета ... |
|
Който не работи, не трябва да яде е част от поредицата Любима детска книжка от издателство Скорпио . Прекрасните илюстрации и адаптирания текст ще въведат малките читатели в чудесния свят на народните приказките."B едно село расла хубава мома Богданка. Тя била едничка на баща и майка. Била много галена. Майка ѝ шетала из къщи, чистела, готвела. Богданка само ходела насам-нататък, нищо не подхващала. Почнали да идват оттук-оттам да я искат за снаха. Майка ѝ на всички казвала: – Наша Богданка не е научена да работи." Из книгата ... |
|
Малкото мишле Тип най-обича да похапва сиренце, бисквитки, зеленчуци и мляко... Но тази вечер то никак не иска да яде вкусната супичка от моркови... Мишлето Тип капризничи като всички деца. Но майка му е една много добра майка и знае как да го накара да спре и да стане отново добро и послушно мишле. Какво ли ще направи? В историите за мишлето Тип ще откриете: ситуации, познати на деца и родители; помощ в осъзнаване на чувствата на децата и справяне с конфликтите, които възникват; полезни примери за правилно поведение и възпитание. Илюстрации: Марко Кампанела. ... |
|
Защото страхотният външен вид не зависи само от теглото ... "He познавам жена, която не иска да отслабне поне с три кила. Някои, разбира се, с радост биха свалили и повече - един или два размера,- но повечето от нас са вперили премрежен поглед в обозримото бъдеще и си представят времето, когато ще бъдат, ах!, с три кила по-леки; когато полата 12-и размер няма да им стяга след ядене; когато дънките няма да притискат бедрата им като капризно хлапе; когато коремът им ще бъде по-скоро стегнат, отколкото пухкав. За повечето от нас това е като непрекъснат дразнещ шум дълбоко в нашето съзнание"Мими Спенсър В книгата ... |
|
77 лесни балансирани и вкусни ястия по Зоната с бонус рецепти. ... Кой бяга от вкусна, лесна за приготвяне, засищаща храна, с която тялото се лекува и топи всички излишни мазнини? Отслабването никога не е било толкова лесно и вкусно, както със Зоната ! Книгата е уникална и съдържа идеи и рецепти по Зоната, с които да се храним без лишения и крайности. Показва как може да отслабваме вкусно, да сме сити и в същото време да оздравява тялото ни. С ястията описани в книгата: ще можеш да ядеш всичко любимо, стига да е правилно балансирано; ще се храниш често, без глад и лишения; и най-важното - освен, че отслабваш, ти ... |
|
Запознайте се с тази невероятна поредица от български народи приказки, включваща още: * Юначното петле. Тримата глупаци * Лошата дума. Старите хора * Сливи за смет. Болен здрав носи * Златното момиче. Дядо и ряпа ... |
|
От автора на бестселърите Ултраметаболизъм и Яж мазнини и отслабвай . Заобиколени сме от прекалено много информация, постоянно променяща се и дори противоречива - за безбройни диети и "правилни" хранителни режими. Дори най-запознатите със здравословното хранене изпитват затруднение при избора с какво да се хранят, за да бъдат във форма и да подобряват здравословното си състояние. Но край на объркването и страха от храната! В най-изчерпателната си досега книга д-р Марк Хаймън ни запознава със съвременни научни изследвания за храната, анализира модерните диети и ни насочва с какво да се храним, като: ... |
|
Как да подхраним развитието на мозъка на детето през бременността и първата година? Последните научни изследвания показват, че етапът от бременността до първата година е най-критичният прозорец за гарантиране здравето на мозъка през целия човешки живот. В този период нашата цел не е просто да избегнем екстремните смущения, които рефлектират в аномалии на развитието, а да заложим в нашето бебе отлична основа за концентрация, памет, общуване, вербални умения, регулация на емоциите, висок коефициент на интелигентност и т.н. Всички тези умствени процеси ще са от решаващо значение за потенциала му в бъдеще да формира силни ... |