Електрическата тенджера за бавно готвене е създадена в средата на 70-те години. Предназначена е била главно за готвене на боб и леки ястия за хора, работещи по цял ден. През следващото десетилетие станала много популярна. В края на миналия век и в началото на сегашния се наблюдава тенденция към промяна на навиците и начините на хранене. Много хора предпочитат естествените хранителни продукти, с по-малко изкуствени и химически добавки и подобрители и с по-голяма хранителна стойност. И така бавното готвене става отново популярно, а с това и тенджерата. ... |
|
Как да подобрим храносмилането и подсилим имунитета си, докато сваляме килограми само за 28 дни. Всичко за здравето на червата е ръководство, в което ще имате достъпен за следване 4-седмичен план, който лесно да адаптирате в живота си, чрез ясни инструкции, списъци за пазаруване и обяснения стъпка по стъпка как да приготвите над 100 рецепти. Благодарение на него ще изгорите мазнините и ще премахнете излишните килограми. Рецептите в книгата са с ниско съдържание на калории и висока хранителна стойност, като пробиотиците в тях ще помогнат да възстановите чревния микробиом по естествен и щадящ организма начин. Ще премахнете ... |
|
Отговорите на въпроси, които разкриват тайните в готвенето. Опознай науката и готви като шеф готвач. Защо шоколадът е толкова вкусен? Може ли да се претопля сварен ориз? Как всеки път да приготвям перфектната пържола или да приготвям сочна риба? Усъвършенствайте готвенето си и научете тайните на кулинарната магия в книга, без аналог. Добрата рецепта има огромно значение, но ако успееш да овладееш науката, която стои зад готварството, ще достигнеш нови висини в кулинарията. Науката в кулинарията ще ти покаже как да минеш на следващо ниво, като пренесе науката за готвенето направо в кухнята ти. От приготвянето на ... |
|
Барбекюто Master-Touch SE E-5775 BLK е подходящо за печене и опушване на месо и зеленчуци в двора или градината. Купата и капакът му са изработени от здрава стомана, емайлирана с изпечен порцелан, която гарантира лесно почистване. Благодарение на вградения термометър на капака може да следите температурата на приготвяните продукти. Ергономичната дръжка на капака с топлинна защита позволява лесно отваряне, а страничната разполага с куки за закачане на прибори за барбекю. Системата GBS (Gourmet Barbecue System) ви позволява да приготвяте яхния, пица или дори цяло пиле на открито. Благодарение на иновативната въздушна ... |
|
Барбекюто Master-Touch E-5750 BLK е подходящо за печене и опушване на месо и зеленчуци в двора или градината. Купата и капакът му са изработени от здрава стомана, емайлирана с изпечен порцелан, която гарантира лесно почистване. Благодарение на вградения термометър на капака може да следите температурата на приготвяните продукти. Ергономичната дръжка на капака с топлинна защита позволява лесно отваряне, а страничната разполага с куки за закачане на прибори за барбекю. Системата GBS (Gourmet Barbecue System) ви позволява да приготвяте яхния, пица или дори цяло пиле на открито. Благодарение на иновативната въздушна клапа ... |
|
Вашият подръчен справочник за всичко, което трябва да знаете в кухнята. Прави всичко по-лесно! ... Научете как: да подредите готварското си пространство с основни инструменти и оборудване; да овладеете основните техники, включително варене, печене на грил, печене на фурна и задушаване; да подготвяте ястия в интервала от прости до великолепни с над 140 рецепти; да сготвим - обзор как да напълните хладилника си, да разполагате с всички основни инструменти и да направите популярни рецепти от цял свят; всичко за техниката - нарежете и накълцайте като професионалист със съвети по закупуването и съхраняването на ножовете, ... |
|
Как да намерим златната среда между гладуване и преяждане. Нашият живот не е спринт да отслабнем за лятото, а маратон да бъдем здрави и енергични дълги години и да избегнем ранното остаряване. В храненето е важно да спазваме златната среда, като се съобразяваме с научните съвети, традиционните практики и индивидуалните си особености. Никой не ни познава по-добре от самите нас. Ако към това знание включим и разбирането на основните процеси, ще можем да вземаме правилни и здравословни решения. Книгата на лекаря, к.м.н. и преподавател Андрей Беловешкин е сбор от гъвкави правила, всяко от които може да се спазва поотделно. ... |
|
"Готвенето" е книга гурме; книга, която се чете бавно и с наслаждение и оставя по читателското небце траен ароматен привкус. С поетичен език и научна прецизност Полан разкрива връзката на готвенето с четирите природни стихии - огън, вода, въздух и земя - и представя впечатляващи личности, жреци на кулинарията, в чиято работа се преплитат изкуство и страст, химия и вълшебство. Но най-хубавото от всичко е, че чудесата на готвенето се крепят на магия, която си остава достъпна за всички нас. Намира се у дома. Тази книга ни отвежда в свят, който почти не познаваме - на готвенето като свещенодействие. Както всяко ... |
|
Съдът за готвене на "Weber" е подходящ за бавно приготвяне на гювеч или яхния. Капакът му запазва топлината по време на печене и може да се използва за съхранение на остатъци от храна. Изработен е от устойчива на надраскване керамика и може да се мие в съдомиялна машина. Керамичният съд е с размери 42.1 / 22.6 / 12.3 cm. ... |
|
Чугунената касерола за готвене на Fiskars от серията Norden е с вместимост от 6 l, a благодарение на чугунената повърхност съхранява топлината и запазва богатия вкус на ястията, които се приготвят в него. Притежава минерална обработка Thermium, която придава на касеролата естествени незалепващи свойства дори при високи температури. Лесна за поддръжка, като не е необходимо след всяка употреба да се нанасят специални масла за почистване. Неръждаема е и е снабдена с подвижна дървена подложка от финландска бреза. Характеристики: 6 l вместимост диаметър ∅ 23.5 cm неръждаема и лесна за поддръжка подходяща за ... |
|
Не напразно този домакински уред е наречен крал на азиатската кухня, тъй като измества всички тенджери, удобен е за използване, а ястията, приготвени в него, придобиват особено изтънчен вкус. Според археологични данни вок се използва в Китай отпреди 2000 години, но едва през последните две десетилетия намира приложение в цял свят, включително и в нашата страна. ... |
|
23 вкусни рецепти. ... Ирина Катеринска е любител кулинар. По професия е журналист, със страст към готвенето. И двете неща за нея са еднакво вдъхновяващи. В момента живее в Германия. Фотографиите в книжката са на нейния съпруг Димитър Катерински. "Тази година поемаме на друго пътешествие и ни се иска колкото се може повече хора да дойдат с нас. Всичко започва в моята кухня, където има десетки килограми брашно, захар, яйца и масло, леят се литри прясно мляко, танцуват свежи пролетни зеленчуци и сладки сушени плодове, а агнешкото има аромат на мента. Изваждам тетрадката със спомени за срещнати по света различни вкусове ... |