Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия. Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди ... |
|
Драги читатели, вече десета година излиза кулинарното списание "Рецепти". За това време екипът на списанието събра голям брой чудесни рецепти. Много от тях дължим на вас - читателите. За да ви бъдем максимално полезни, ние решихме да съберем тези рецепти в една голяма Готварска книга. Тя ще съдържа над 5000 оригинални и практични рецепти от нашата и световната кухня. За ваше улеснение книгата ще излезе в 12 тома . Важно! Изданието е на много години и наличните бройки не са в перфектния вид, в който обичайно са книгите, които предлагаме. ... |
|
Вкусни рецепти, изпробвани от вестник Всичко за семейството. ... Най-добрите готварски рецепти за ястия със свинско месо, изпробвани за вас от в. Всичко за семейството. Представяме ви първата книжка от Кулинарната енциклопедия на издателство Труд и вестник Всичко за семейството. Сигурно сте чували тази максима, претендираща за вникване в народопсихологията - Българинът обича свинско и винско. Само че напоследък свинското не е много модерно, защото е набедено за нездравословна храна. Диетолозите казват, че това е мит. В настоящата книга ще откриете вкусни и полезни рецепти със свинско месо - супи, основни гозби, печива, ... |
|
Кулинарни рецепти ... Дълголетната традиция повелява на Великден и Гергьовден на българската трапеза да има ястия с агнешко месо - едно от най-вкусните и здравословни меса. Агнешкото чеверме, което се приготвя от цяло агне и се пече на жив огън, е нещо изключително вкусно, както и печеното бутче, пълнената агнешка плешка, прословутата дроб сърма... Чевермето, разбира се не е наш "патент" - "въртят" го и в Северна Африка, и в други арабски страни, където за кухнята са характерни още агнешко или овнешко с кускус. И тук традицията е много силна - да не забравяме, че овцете са първите опитомени животни и ... |
|
Първият от петте тома съчинения на Кирил Кадийски е побрал поетичното му творчество, създавано в периода 1965 - 2004 г. Поместени са мнения на наши и чужди автори за поета, библиографска справка. Тук са неговите книги: Небесни концерти Ездач на мраморни коне Пясъчно време Перо от Феникс и други стихотворения Господни делници О кой Легенда за Новогрод Петте годишни времена Смъртта на бялата лястовица и тринадесет нови сонета Нови сонети Гърне с опашка - стихове за деца Сме ли смели? Още нещо "Поезията е моментална метафизика" - тази мисъл на Гастон Башлар характеризира по най-убедителен начин ... |
|
Най-вкусните, лесни и полезни рецепти с агнешко месо ви очакват в четвъртата кулинарна енциклопедия на издателство Труд и вестник Всичко за семейството. Над 200 специално подбрани и изпробвани рецепти за супи, печива, варива и други ви чакат да ги пробвате. А книжката излиза достатъчно време преди Великден - за да имате време да изберете рецепта и усъвършенствате кулинарните си способности. ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Романът започва със смъртта на бащата комит Никола и завършва със смъртта на сина - цар Самуил. Между двете смърти - 44 години на битки и поражения, на ликуваща радост и безмерна скръб, на предателства и коварства, на самота и самотност, защото такава е ористта на владетеля. Всички детайли в романа са автентични. И сред този необозрим откъм събития живот, редките моменти на любовно опиянение се превръщат в по-ценни от цялата му царска хазна. Романът е историческо-психологически - нещо, което авторката изпробва не за първи път. "Аз" - моно формата ѝ дава възможност да разкрие героя в неговата ... |
|
Годината 1281 е важна за средновековна Европа. Създава се могъща коалиция, водена от крал Карл Анжуйски, която да покори Константинопол и да ликвидира Византия, както по времето на Четвъртия кръстоносен поход. В тази коалиция участва и Георги Тертер. Докато той крои бляскави планове за царството си, неочаквано в българския Северозапад се създава нова държава - империята на Шишман. Видинската корона е естествено продължение на Търновската корона. Същите герои, същите взаимоотношения, същата ирония, същото очарование на българското средновековие. ... |
|
Книга първа от поредицата Лунопад от Джеймс Ролинс . ... Едно опасно пътешествие в тайните на далечното минало! Една задруга тръгва на опасно пътешествие, за да разкрие тайните на далечното минало и да спаси своя свят в това завладяващо фантастично приключение от автора на бестселъри на Ню Йорк Таймс, майстора на трилъра Джеймс Ролинс. Една надарена ученичка предсказва апокалипсис. Наградата ѝ е смъртна присъда. Бягайки към неизвестното, тя се събира с група аутсайдери: сломен войник, който отново хваща забраненото му оръжие и си пробива път до дома; принц пияница, който излиза от сянката на обичания си брат и ... |
|
Поздравителната картичка е изработена ръчно, при направата ѝ са използвани декоративен паус и различни картони. Тя се предлагат в комплект с плик за писма. Нейните размери са 10.5 x 14.5 cm, а размерите на плика са 16.5 x 11 cm. ... |
|
Пънчът е полезен инструмент, който се използва при изработването на уникални поздравителни картички, покани, декоративни елементи от хартия, при техниките ембосинг и скрапбукинг . С негова помощ се правят отвори с различни форми в хартията и/или образува релеф върху нея. Пънчовете имат горни и долни челюсти и работят на принципа на перфоратора, чрез притискане. Двете челюсти на пънчовете могат да бъдат свързани по три начина, чрез късо рамо, чрез удължено рамо или чрез магнити. От това за коя част на листа са предназначени, различаваме бордюрни, ъглови и обикновени. В зависимост от това дали правят отвор в хартията, ... |
|
Поздравителната картичка е изработена ръчно, при направата ѝ са използвани декоративен паус и различни картони. Тя е с размери 7 x 7 cm. ... |