Организиране и функциониране на сладкарската работилница. ... "Замислена и структурирана като учебно помагало, обединила усилията на голям екип от професионалисти Сладкарство - основен курс - е книга, която с огромен успех се използва както от преподаватели и ученици, така и от сладкари и главни сладкари от Австрия, Германия и Швейцария. Пред вас, българските ни читатели, представяме адаптираното издание на този огромен труд, събрал в себе си цялата необходима информация за продуктите и техните основни качества, за видовете теста и маси, за основните рецепти, за машини и инструментите в сладкарската работилница, за ... |
|
Организация и функциониране на кухнята. ... Това е един учебник, подготвил поколения австрийски ученици в средните специални училища и гимназии по туризъм, доказал своите качества като учебно помагало, непрекъснато допълван и осъвременяван с най-нови термини, знания и похвати. Той отговаря напълно на съдържанието на учебната програма на МОН, утвърдена за обучение от 2005 г., и е предназначен за ползване в професионалните гимназии по туризъм. Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, ... |
|
Учебникът Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначен за ползване от учениците в специализираните средни учебни заведения, които подготвят кадри за професиите от професионалното направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. Съдържанието му съответства на учебната програма по предмета от 2005 година и е допълнено с няколко теми, които касаят главно управлението на безопасността на кулинарната продукция. Учебникът е оформен в две части - Основи на науката за хранене на човека и Хигиена на заведенията за хранене и хранително законодателство, които обхващат пет глави. Учебният материал се ... |
|
Учебното помагало по Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначено за ползване от ученици в специалност "Технология на производството и обслужването в общественото хранене" на специализираните учебни заведения, които подготвят кадри за системата на храненето и туризма. Съдържанието му съответства на учебната програма на МОМН от 2001 г. за същата специалност. Като учебното помагало е оформено в 5 глави с обособена научна и приложна насоченост. В първите две глави са разглеждат физиологичните основи на храненето и особеностите на хранителните продукти, свързани със съдържанието на нутриентите. ... |
|
Настоящата I част на учебника „Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела", предлага информация по всички въпроси, свързани с цялостния технологичен процес на кухнята - организацията на снабдяване и характеристика на стоките; технологичните етапи на производство; технологичното обзавеждане, технологичния дизайн и организацията на работа; хигиената, безопасността и системите за самоконтрол. Разглеждат се: Заведенията за хранене и развлечения - тяхната класификация, категоризация, видове, характеристика, развитие. Складовото стопанство - хранителните продукти и стоки; складовата база, планировка, ... |
|
Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма. Първа част за 9. клас при обучение с интензивно изучаване на чужд език. ... Комплектът работни листове по биология и здравно образование за 8. клас има функция на допълнение към учебника. Задачите, включени в него, са предназначени за работа в клас или за домашна работа и осигуряват възможност за индивидуален подход и диференциране на познавателната дейност на учениците. Те създават условия за усвояване на знания, както и за тяхното систематизиране, осмисляне и затвърдяване. Помагат за формиране на умения за решаване на задачи от различен вид и с различна степен на ... |
|
Универсалните мокри кърпички от "Rulopak" са бързо и ефективно почистващо решение, което осигурява хигиена във всички домакински помещения. Могат да се използват безопасно върху всякакви повърхности - метал, гранит, дърво, пластмаса, стъкло и електроника. Подходящи са и за повърхности, които са в контакт с хранителни продукти. Кърпичките са обогатени със специална формула, без аромат, която ефективно се справя с почистването. Универсалните мокри кърпички се предлагат в опаковка с размери 19 / 21 / 19 cm. Те се изваждат от нея чрез издърпване. Опаковката е практична, лесно се отваря и затваря с капак, който ... |
|
Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма. Първа част за 9. клас при обучение с интензивно изучаване на чужд език. ... "Скъпи осмокласници, Вече сте в първия гимназиален етап. Предстои ви да обогатите знанията си за: мястото на човека сред организмите на Земята; белезите на биологичния вид Човек, по които той се причислява към царството на животните; онези признаци на човека, които го превръщат във вида с най-голямо въздействие върху живота на планетата ни. В уроците за нови знания лесно ще учите за устройството и функциите на човешкия организъм. Ще намерите отговори на важни въпроси, свързани с ... |
|
Учебник за профилирано и професионално образование с интензивно изучаване на чужд език. За стандартното издание кликнете тук . Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма. ... Учебникът е предназначен за профилирани и професионални гимназии и включва учебно съдържание за 90 учебни часа. Учебното съдържание за 8. клас и 9. клас е обединено в едно книжно тяло с обща научна и графична концепция. Предимства на учебника: цветен маркер за видовете уроци; ясна и еднотипна структура на видовете уроци; интересни опити с ясни и точни указания за работа; практически насочени знания и задачи; допълнителните ... |
|
Книгата представя обобщена информация от цялостно проучване на дейността и усилията на новосъздадената след освобождението на Бургас местна власт по управлението и модернизацията на града. Обхванати са градоустройствената, социалната, икономическата, просветната и културната политика на общината за един относително дълъг период - от встъпването в длъжност на първия кмет през януари 1878 г. до началото на Балканската войни през септември 1912 г. Книгата е разделена на пет отделни глави, в които са групирани основните аспекти от дейността на бургаските градски съветници. Първа глава обхваща създаването на самата общинска ... |
|
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна подготовка на учениците от X до XII в професионалните и профилирани гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "технология на кулинарната продукция в професионално направление "Готвач" и "Рестораньор". Основна задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологичната обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различните процеси и измененията настъпващи в хранителните вещества на ... |
|
Под редакцията на доц. д-р Людмила Иванова. ... Настоящото издание е предназначено за студентите по медицина, фармация, медицинска рехабилитация и ерготерапия и има за цел да разшири теоретичната и практическата им подготовка в сферата на профилактиката. То е съобразено с държавните изисквания към обучението по хигиена и съдържа пълния курс от практически знания в програмата за специалност Медицина. Доцент д-р Людмила Иванова е специалист по хранене и диететика с дългогодишен научно-изследователски и преподавателски опит. Професионалната и кариера преминава през Националния център по хигиена и медицинска екология (в ... |