"Изданието обединява, вече издаваните Така би сготвила баба ти, Така би замезил дядо ти и Така би стъкмила леля ти с четвъртата, неиздадена книга, с работно заглавие - Така би се отсрамил калеко ти, която се вля в настоящото съдържание. Един прекрасен коледен подарък за всички изкушени от кулинарното изкуство! Скалъпих тази книга в желанието да покажа истински, проверени и вкусни рецепти от моето семейство, от приятели и съмишленици. Ако пък изкуша съвременниците да превъзмогнат скептицизма и плахостта си към кухненското призвание, ще го считам за голям успех. В допълнение към някои рецепти съм разказал по някоя ... |
|
Глутенът е белтъчина, съдържаща се в пшеницата и в други зърнени култури. Съдържанието му варира при различните зърнени растения и дори при един и същ вид. Смята се, че пшеницата се е отглеждала още отпреди 10 000 години в Месопотамия. Тя е основен продукт за храненето. За съжаление обаче, според статистическите данни нараства броя на хората, страдащи от непоносимост към глутена. Разрешение на този проблем е намиращата все по-голяма популярност зърнена култура лимец. Също така пшениченото брашно може да се замести с други видове брашна - картофено, елдено, царевично, оризово, и др. Днес се произвеждат макарони и други ... |
|
В България думата сирене обикновено се използва за бялото саламурено сирене, но всъщност има хиляди видове със свои специфични характеристики, получени в зависимост от вида мляко, технологията, мястото на производство. Общото за всички сирена е, че се получават след коагулация на белтъчините в млякото, обикновено след прибавяне на сирище, след което коагулиралата маса се отцежда от остатъчната суроватка. Следва процес на узряване на сиренето, като през това време то променя вкуса и вида си. Сиренето може да се сервира с вино на официални обеди и вечери, като вечер се сервира между главното меню и десерта или накрая. С ... |
|
Снаксът от царевично брашно и сирене на "FruchtBar" е направен от 100% био (органични) съставки. Той е печен, за да се запазят полезните съставки на вложените продукти и техния натурален вкус, и е идеален за закуска между храненията или в движение. Гризините са перфектно оформени, така че да са удобни за хващане от малките бебешки ръце. Био снаксът със сирене: е в опаковка от 30 g е подходящ за бебета над 12 месеца е идеален за закуска между храненията или на път не съдържа глутен не съдържа изкуствени аромати, консерванти и оцветители не съдържа добавени сол и захар Съвети: Съхранявайте на стайна ... |
|
Царевичната тортила със сирене на Kimifinne са в опаковка от 30 g и е подходящ за бебета над 10 месеца. Тя е чудесна за гризкане, идеална за закуска между храненията или когато сте в движение. Снаксът е перфектно оформен, така че да е удобен за хващане от малките бебешки ръце. Царевичната тортила със сирене: е идеална за закуска между храненията или на път не съдържа соя и ядки не съдържа глутен не съдържа консерванти не съдържа оцветители Важна информация за храненето на вашето бебе: Световната Здравна Организация препоръчва ексклузивно кърмене до 6-месечна възраст и продължаване на кърменето възможно ... |
|
Царевичният снакс със сирене на BioSaurus е в опаковка от 50 g и е подходящ за бебета над 18 месеца. Той е идеален за закуска между храненията или в движение. Снаксът е перфектно оформен, така че да е удобен за хващане от малките детски ръце. Той е чудесен за гризкане и се стопява лесно в устата на бебето. Снаксът е печен, а благодарение на факта, че се произвежда при ниска температура, той е богат на минерали и витамини. Царевичният снакс със сирене: е идеален за закуска между храненията или на път не съдържа глутен не съдържа консерванти не съдържа оцветители не съдържа транс-мазнини или холестерол ... |
|
Опознайте света на сиренето! Как се сервира, с какви храни и с какви вина си подхожда. Така ще можете да внесете швейцарска свежест, холандска прохлада или пък... френска изтънченост на вашата трапеза. Книжката е в удобен, джобен формат и е с размери 10 х 13 cm. ... |
|
Запознай се със семейство Нибълкин от серията Lil Woodzeez на Battat . Семейството се състои от 7 мишлета. Всяко от тях си има собствено име - Рики Нибълкин, Бетци Роуз Нибълкин, Пени Нибълкин, Пери Нибълкин, Чедър Нибълкин, Бо Нибълкин и Дот Нибълкин. Те работят заедно, за да се грижат един за друг и тяхната среда. За семейство Нибълкин всеки ден е приключение. Фигурките са покрити с приятен на допир фин плюш, а дрешките им могат да се свалят. Освен това главата, краката и ръчичките на всяка от тях са подвижни. За още по-интересни и вълнуващи игри може да комбинирате комплекта с къщите и аксесоарите от същата ... |
|
За начинаещи и средно напреднали + съвети. Имате Еър Фрайър, но постоянно се чудите какво да сготвите в него? Или вече ежедневно използвате уреда, но искате да разнообразите менюто си с нови и интересни рецепти? Страхотно! Значи нашата книга е точно за вас! В нея ще откриете: над 200 лесни, бързи и вкусни рецепти, включително хрупкави и сочни готвени храни с пилешко, свинско, пуешко и телешко месо, риба, зеленчуци, ястия без месо, любимите ви закуски и невероятно сладки десерти; ценни съвети, които всеки притежател на Еър Фрайър трябва да знае. Благодарение на рецептите в книгата ще можете да се насладите на ... |
|
Независимо от факта, че кухнята на всяко средно семейство е оборудвана с модерни уреди - газови печки, микровълнови фурни и фурни с инфрачервени лъчи, начинът на приготвяне на ястията в Англия е сравнително опростен, вековната кулинарна традиция е запазена и до днес. И досега много ястия с месо и птици, с гъби и специфични подправки, със земна ябълка и др. напомнят за вкуса на римляните. Викингите са въвели консумацията на сушена и солена риба. В някои традиционни ястия са включени плодове, предимно череши и сливи, които са типични за този район. Различните традиции и вкус са променили рецептурите в отделните страни на ... |
|
Независимо че уредът е наречен фрайер, тоест уред за пържене, с него може да се приготви здравословна храна на грил като във фурна, десерти и други с горещ въздух. При готвенето с фрайер с горещ въздух се използва с 80% по-малко мазнина. Фрайерът не заема много място в кухнята и се ползва много лесно. В горната част на фрайера горещият въздух прави кръгообразни движения и по този начин се готви храната от пресни или замразени продукти. Във фрайера има затопляща камера и кошница, както и при други уреди, и при фрайера различните модели са снабдени с допълнителни приспособления, като например формички за пица. Ето защо при ... |
|
Въздушният фрайер е модерен кухненски уред, който приготвя храната посредством завъртането на много горещ въздух около нея вместо употребата на мазнина. Той предлага алтернативен вариант на храните, които обикновено се приготвят във фритюрник, но с ниско съдържание на мазнини. Топлината прави хранителната съставка хрупкава и суха отвън, но мека и влажна отвътре. Фрайерът може да бъде използван за почти всичко. Освен да пържите вие може да приготвяте скара, да печете и да задушавате. Многообразието от готварски варианти улеснява приготвянето на каквото и да била храна по всяко време на деня. ... |