Учебникът „Въведение в професията“ е написан съгласно учебната програма на МОМН. Предназначена е за училищата с професионална насоченост в храненето, хотелиерството и туризма. Като допълнително учебно помагало е подходящ за студенти в колежи и университети по специалности, свързани в организираното хранене и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в областта на храненето и туризма. Може да се използва от изпълнителските кадри и други специалисти в ресторантьорството и хотелиерството. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Монографията "Екскурзоводски длъжности в туризма" е структуриране в четири части: Част 1 - изяснява същността на трудовите ресурси в туризма, дефинира термина "екскурзовод" и класификацията на екскурзоводските длъжности. Част 2 - разглежда видовете екскурзоводски длъжности според обхватната насоченост на екскурзоводската дейност Част 3 - разкрива видовете екскурзоводски длъжности според състава на пътуващите Част 4 - обосновава екскурзоводските длъжности според спецификацията на вида туризъм Подробно са описани и анализирани различните видове екскурзоводски длъжности като реализация в ... |
|
"Учебникът е написан по програма, утвърдена от МОН през 2005 г., за обучение в професионалните гимназии по туризъм. Разработен е на основата на модерни виждания за маркетинга в туризма и е с подчертана практическа насоченост. Съдържанието му е баланс между теория и примери от практиката, съчетано със задачи за разработване от учениците, което дава възможност за поставяне началото на модерно обучение. Маркетинг в туризма е резултат от сътрудничеството на опитни учители от български училища и на консултанти, учители и автори на учебници, от австрийски училища. Надяваме се, че той ще помогне на учителите и на учениците ... |
|
Учебникът е написан съгласно учебната програма на МОМН. Предназначен е за училищата с професионална насоченост в храненето, хотелиерството и туризма. Като допълнително учебно помагало е подходящ за студенти в колежи и университети по специалности, свързани с организираното хранене и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в областта на храненето и туризма. Може да се ползва от изпълнителските кадри и други специалисти в ресторантьорството и хотелиерството. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, ... |
|
Николай Георгиев Цонев e доцент по "Маркетинг в туризма" в УНСС. Той се изявява в редица области като политика, изпълнителна власт, както и в бизнеса. Свидетелство за това е автобиографията му, от която става видно, че той заема позицията Председател на партия "Нова Алтернатива", създадена от него през 2012 година, бил е на позицията "Министър на отбраната" за периода 2008-2009 година, а също така е управлявал различни успешни търговски дружества през периода 1992-1999 година. Заслужава внимание позицията му Президент и Вицепрезидент на "CLIMS" (Комитет за връзка между социалните ... |
|
"Съвременните тенденции в туристическата индустрия разглеждат човешките взаимоотношения в туризма като рехуманизирани услуги, което изисква ново, съзнателно отношение към неговия изключителен професионализъм и нов поглед върху ролята на заетите в туризма. Теорията за човешкия капитал се отличава с устойчива актуалност и нарастващ научен интерес във всички сфери на стопанската дейност. В условията на глобално социокултурно, производствено-технологично и икономическо развитие, ролята на човешкия фактор придобива перманентно нарастващо значение и следователно хората, следва да се разглеждат не като категория " ... |
|
Полагането на репутационния мениджмънт в контекста на туризма има важно значение за всички участници в тази икономическа система, която се грижи за удовлетворяването на потребностите и интересите на хората от пътуване и приключения, от нови знания и запознанства, от почивка и възстановяване, от празник и промяна. Безкрайното множество от туристически ресурси, от туристически продукти и услуги, от туристически дестинации и организации обуславя социалната функция на репутацията в сферата на туризма. Именно репутацията е първият и най-лесен ориентир за претрупания с информация потребител. За да направи своя избор на него му ... |
|
Туризмът е навлязъл трайно в икономиката и културата на съвременните народи и национални особености. Все по-широко признание в световен мащаб получават пътуванията, извършвани с цел за почивка в районите с подходящи природно-климатични условия, запознавани с културни паметници, исторически забележителности и други. При изясняването на връзките между туризма и транспорта в научната литература се отделя преобладаващо място на ролята и значението на транспорта като фактор за развитието на туризма. ... |
|
Книгата дава основни познания за управленските информационни системи, като се обръща особено внимание на приложението на информационните технологии при специфичните дейности в сферата на туризма. Разглеждат се принципите на работа на информационните системи на локално, междуфирмено и глобално ниво и се засягат някои аспекти на информационното право, сигурността на информацията и характеристиките на информационното общество. Уменията за подбор и управление на информационното осигуряване на хотели, ресторанти и съпътстващи туристически обекти и съоръжения са част от подготовката както на изпълнителски, така и на управленски ... |
|
"Настоящата монография е самостоятелна теоретична разработка на доц. д-р Захарий Дечев , която разглежда аспектите на методологията на научното изследване в туризма. На базата на задълбочен преглед на редица международни и български публикации по темата авторът развива своите идеи и виждания относно същността на научното изследване в туризма, етапите на осъществяването му, както и приложимите методи в зависимост от неговия характер. В дълбочина е проследен и изяснен целият процес на планиране и осъществяване на научноизследователския процес в туризма. Прегледът на научната литература по темата и трактовката на ... |
|
За нуждите на настоящото учебно помагало е представена еволюцията на концепцията за маркетинг, тъй като само извеждането и изясняването на причинно-следствените връзки, стоящи зад съвременния маркетинг, могат да обяснят тенденциите в неговото развитие. Представят се същността и особеностите на маркетинга в туризма, които са пряко следствие от развитието на маркетинговата наука и формират до голяма степен ефективното развитие на туристическия бизнес. Еволюцията на маркетинговата концепция е представена на базата на изследователските и научните възгледи на Филип Котлър (смятан за бащата на съвременния маркетинг), ... |
|
За съставянето на справочника е използвана информация от алманасите на СУ "Климент Охридски" от 1939 и 1988 г., от протоколите от заседания на Академическия съвет, на факултетните и деканските съвети, от разписите на лекциите, щатните разписания и други документи и издания на Университета. ... |