Едно пътуване из Италия в търсене на вкусовете от миналото. ... Рецепти за правене на хляб от цяла Италия, събрани от един от най-известните италиански специалист-готвачи, преподавател по готварство и автор на редица кулинарни предавания и статии: Рита Монастеро. С изключителна любов към хляба и в търсенето на истории от всички райони в Италия - от Ломбардия до Сицилия, през Лацио и Пулия. Чак до Сардиния. Книгата е точно това: преоткриване, район по район, на древните начини на правене на хляб. Тя е, преди всичко, посветена на хората, които са ни предали тези скъпоценни методи. В преплитането на места и анекдоти се ... |
|
X-Seal & Go Medium на Sea to Summit е туристически съд, снабден с капак с резба, който е лесен за употреба, като гарантира сигурна защита срещу разливане. Когато не се използва, може да се сгъне до минимална височина, и по този начин заема значително по-малко място в багажа. Подходящ е за кулинарни приключения при пътуване, както и да си занесете обяда в офиса. Той е лесен за поддържане и е изработен от най-висококачествените материали, като може да се ползва в микровълнова и съдомиялна машина. Характеристики: устойчива конструкция с помощта на найлон-66 и гъвкав силикон проектиран, така че да може спретнато да се ... |
|
X-Seal & Go Small на Sea to Summit е туристически съд, снабден с капак с резба, който е лесен за употреба, като гарантира сигурна защита срещу разливане. Когато не се използва, може да се сгъне до минимална височина, и по този начин заема значително по-малко място в багажа. Подходящ е за кулинарни приключения при пътуване, както и да си занесете обяда в офиса. Той е лесен за поддържане и е изработен от най-висококачествените материали, като може да се ползва в микровълнова и съдомиялна машина. Характеристики: устойчива конструкция с помощта на найлон-66 и гъвкав силикон дизайн за влагане - X-Seal & Go Small се ... |
|
Учебникът "Гостоприемство в туристическата индустрия" е написан съгласно учебната програма на МОН. Предназначен е за училищата с професионална насоченост в храненето, хотелиерството и туризма. Като допълнително учебно помагало е подходящ за студенти в колежи и университети по специалности, свързани с организираното хранене и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в областта на храненето и туризма. Може да се ползва от изпълнителските кадри и други специалисти в ресторантьорството и хотелиерството. ... |
|
Потънал в сняг шотландски замък - има ли по-прекрасно място, на което да се озовеш за Коледа? Сгряваща като огън в камината и вълнуваща като подарък под елхата, книгата Коледният замък в Шотландия на любимата Джули Каплин разказва за сбъднати желания и празнични перипетии и за пореден път доказва, че всичко, от което се нуждаем (не само) в празничните дни, е любов. Да наследиш истински замък? Това се случва само в мечтите, убедена е Изи Макбрайт. Но мечтите се оказват близо до реалността, когато чичо ѝ Бил ѝ завещава своя замък в Шотландия. Вярно, ще е нужна много работа, преди порутеният Кинлохлевен да се ... |
|
"Този планер има задачата да ви помогне в личните ви начинания и в създаването на малки ежедневни ритуали и рутини. Защо 12 седмици? Планерът е силно вдъхновен от една книга, която четох, Година от 12 седмици на Брайън Моран, хареса ми идеята да концентрираме целите и идеите си в по-кратък период от време. Знаете как, като има много време да се свърши една работа, често отлагаме до последния момент. Тук няма време за отлагане, а конкретни цели, стъпки и срок, които да ни държат мотивирани и on top of things. В началото на планера ще откриете място за поставяне на всичките си цели и желания за следващите 12 седмици, ... |
|
Кулинарен атлас на света през очите и стомаха на световноизвестния готвач, писател, телевизионен водещ и пътешественик Антъни Бурдейн . След ненавременната му смърт неговата асистентка и дългогодишен приятел Лори Уливър довършва пътеводителя, като умело събира уникалните му мисли, наблюдения и възприятия за местата, където е бил, и за храната, която е опитал. Включва и собствените си спомени за съвместните им пътувания, както и есета от близки, приятели и колеги. Този забавен, практичен и откровен пътеводител предлага съвети как да стигнете до тези страни, къде да забавите ход, да спрете и да похапнете, какво да си ... |
|
Правилното използване на подправките е фина материя. Подправките, които се използват в храни, напитки, лекарства, а понякога и в козметиката, с уникалния си аромат и лечебно съдържание, имат история, която може да се сравни с историята на човечеството. Като погледнем назад във времето виждаме, че те са изиграли важна роля в политическото и икономическото развитие на много държави. Заради тях са предприемани дълги пътувания, водили са се войни, имало е времена, когато едно семенце е струвало повече и от златна монета. Ето защо търговията в тях е свързвала континентите от най-древни времена. През късното Средновековие с ... |
|
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования - бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки... И всичкото това - в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина. Но да продължим с рецептите - Сача на кмета, Сач за сватове, Комитски сач - има още и още. Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство - така приготвят сач в Родопите - с хапки свинско, пилешко и телешко месо. Голяма заблуда е обаче, да ... |
|
Пробуждането на една саудитска жена. ... "От първите редове - със зловещите среднощни удари по външната врата от агентите на тайната полиция, до последната страница на книгата си, Манал ал-Шариф грабва вниманието и държи читателя в постоянно напрежение. Този невероятен трилър обаче не е плод на фантазията, а изстраданият автобиографичен разказ на една съвременна саудитска жена, родена в самата люлка на исляма - свещената Мека. Всъщност, става дума за пътуване във времето - от средновековните порядки на девическото училище, ритуалните обиколки на свещената Кааба и изтезанието на женското обрязване от кварталния бербер ... |
|
Книгата, с която стартира революцията във ферментацията! Хляб. Сирене. Вино. Бира. Кафе. Шоколад. Повечето хора консумират ферментирали храни и напитки всеки ден. В продължение на хиляди години хората се наслаждават на отличителните вкусове и хранителните вещества, получени в резултат на преобразуващата сила на микроскопичните бактерии и гъбички. Дива ферментация: вкусът, храненето и занаятът на храните от живи култури е първата готварска книга, която широко изследва кулинарната магия на ферментацията. Вкусовете на ферментацията са завладяващи и сложни, буквално живи. Тази книга отвежда читателите на вихрено ... |
|
Йоана Йокко разкрива вкусната страна на здравословната кухня. "Здрасти, хора, лелчи here!" Така започват видеата на Йоана Йокко, известна още като Леля. Десетки хиляди хора я следват в социалните мрежи, където Йоана разказва вдъхновяващи истории, споделя пътувания и показва, че здравословното хранене не е някаква странна и недостъпна концепция, а напротив, то е просто, икономично и вкусно. В изданието ще откриете още любопитни факти и полезна информация за здравословното хранене, както и кулинарни изкушения, подходящи за вегетарианци."Има огромна разлика между здравословното хранене и токсичната култура ... |