В настоящото ръководство са включени лабораторни и теренни упражнения, които позволяват овладяването на практически умения за прилагане на неинвазивни и микроинвазивни (ниско травматични) подходи за изучаване на рибите. Повечето от представените в това ръководство методики не изискват използването на апаратура и познания, надхвърлящи предвидените за образователно ниво "бакалавър", в областта на биологията, опазването на околната среда, аквакултурите и управлението на биологичните ресурси. Паралелно с детайлното представяне на всеки микроинвазивен / неинвазивен метод е включена и информация за методики и подходи, ... |
|
Учебникът Хигиена и технология на месо и месни продукти се базира на съвременните научни постижения и е съобразен с учебната програма на дисциплината Хигиена и технология на месото и месните продукти, залегнала в учебния план за студентите по Ветеринарна медицина от Ветеринарномедицински факултет при Тракийски университет в град Стара Загора. Предназначен е за студентите по ветеринарна медицина, както и за специалисти от практиката, работещи в сферата на месодобив, месопреработка, технологии за добив и преработка на риба и яйца. Тематичният обхват позволява в широкият читателски кръг да намерят място държавни служители и ... |
|
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна подготовка на учениците от X до XII в професионалните и профилирани гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "технология на кулинарната продукция в професионално направление "Готвач" и "Рестораньор". Основна задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологичната обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различните процеси и измененията настъпващи в хранителните вещества на ... |
|
Учебникът написан от професор Йордан Петров е в съответствие с учебната програма на дисциплината "Месо и месни продукти". Предназначен е за студентите от Аграрния факултет при Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Тракийския университет - Стара Загора, но е и необходим наръчник за практиката от специалистите по животновъдство, които са се насочили в реализирането на краен продукт в животновъдната дейност, както и от работещите в месодобивните и месопреработвателните предприятия. Важно! Изданието е на много години и наличните бройки не са в перфектния вид, в който обичайно са книгите, които ... |
|
Четвърто допълнено и преработено издание. ... "Библията на въдичаря! Всичко, което трябва да знаете. Всичко, което искате да знаете. Всичко, което не сте знаели, че можете да знаете."Тези думи написа редакторът на Българска риболовна енциклопедия, преди 2 десетилетия, точно на това място и тя започна своя път към читателите. 20 години по-късно, Книгата на въдичарите в България, е доказан от времето бестселър. Често имитирана, но никога достигана. Тя претърпя няколко допълнени издания с нови тиражи. Именно с нея десетки хиляди българи се приобщиха към великата магия на риболова. В ръцете ви е специалната ... |
|
"Nestle NAN OPTIPRO® 3 HM-O" е висококачествена обогатена млечна напитка за малки деца над 1 година. Тя е направена с HM-O уникална формула без палмово масло и OPTIPRO® технология, която оптимизира (усъвършенства) протеините както по отношение на качество, така и по отношение на количество. В състава си има витамини A, C и D, които допринасят за оптималното функциониране на имунната система. Разгледайте и останалите продукти "Nestle NAN OPTIPRO". Млечната напитка "Nestle NAN OPTIPRO® 3 HM-O": е направена с OPTIPRO® - уникална технология, която оптимизира (усъвършенства) протеините както ... |
|
Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма. ... Наука. Технологии. Инженерство. Изкуство. Математика. Помагалото Бобърът и неговите приятели: STEAM проекти за 3. клас е част от поредицата за ученици от 1. клас , 2. клас , 3. клас и 4. клас . Чрез него се създава стимулираща STEAM среда, в която се интегрират традиционни и иновативни методи на обучение. Реализират се междупредметни връзки между човекът и природата, технологии и предприемачество, математика, изобразително изкуство. Всеки STEAM проект включва: занимателни задачи за мотивация и провокиране на любопитство; работни листове с ясни стъпки за ... |
|
Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма. ... Наука. Технологии. Инженерство. Изкуство. Математика. Помагалото Бобърът и неговите приятели: STEAM проекти за 4. клас е част от поредицата за ученици от 1. клас , 2. клас , 3. клас и 4. клас . Чрез него се създава стимулираща STEAM среда, в която се интегрират традиционни и иновативни методи на обучение. Реализират се междупредметни връзки между човекът и природата, технологии и предприемачество, математика, изобразително изкуство. Всеки STEAM проект включва: занимателни задачи за мотивация и провокиране на любопитство; работни листове с ясни стъпки за ... |
|
Поемете на едно невероятно гастрономическо пътешествие с готвача на Тодор Живков , Бай Данчо. Юбилейното издание "Всички мои рецепти" събира на едно място цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков , известен като главния готвач на бившия Първи. В него ще намерите повече от 300 от най-изисканите и изпитани авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии, които ще намерите във всяка съвременна кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели - салати, супи и чорби, предястия, постни ястия, ястия с: ... |
|
Истината и лъжата. ... Една лъжа, повторена един милион пъти, става истина и това е фатално за живота! Преди сто години започна една светла, богата, сбъдваща мечти и покоряваща научни висини епоха - епохата на Водолей. Тя е време на свобода, на полет на човешкия дух, на нови способности и неограничени възможности, на освобождение и святост. Това е епоха, в която България играе ключова роля, защото учението за тази епоха е дадено в България, на български език и на българите. И това е мисията, която или ще ни издигне като народ до извисяване и ще сбъдне мечтите ни, или може да ни срине до самото дъно. Това е епоха, в която ... |
|
Трето преработено издание. ... Учебникът е написан по учебните програми на дисциплините Стокознание на суровините, материалите и готовата продукция, Стокознание на индустриалния продукт, Стокознание в транспорта и Стокознание за специалностите Стопанска логистика, Икономика на кооперациите, Икономика на търговията, Маркетинг и Икономика на индустрията. Състои се от обща и специална част. В общата част са разгледани въпросите, отнасящи се до предмета, методите и съдържанието на учебната дисциплина Стокознание, до класификацията, асортимента и маркировката на суровините, на материалите и на готовата продукция, до тяхното ... |