Разгледани са подробно функциите, устройството, действието, центровките и мазането на основните механизми на шевните машини. Описани са технологичните изисквания, фазите на бодообразуване, конструктивните особености и центровките на машините за двуконечен затворен бодов ред, зигзаг, верижни обшиващи и скрити бодови редове, както и за шевните полуавтомати. Изложени са основните въпроси от експлоатацията на шевните машини. В учебника са разгледани също така машините и съоръженията, използвани в останалите технологични процеси на шевното производство - изготвяне на технологична документация, настилане, кроене, подлепване и ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Учебникът написан от професор Йордан Петров е в съответствие с учебната програма на дисциплината "Месо и месни продукти". Предназначен е за студентите от Аграрния факултет при Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Тракийския университет - Стара Загора, но е и необходим наръчник за практиката от специалистите по животновъдство, които са се насочили в реализирането на краен продукт в животновъдната дейност, както и от работещите в месодобивните и месопреработвателните предприятия. Важно! Изданието е на много години и наличните бройки не са в перфектния вид, в който обичайно са книгите, които ... |
|
Учебник за професионални гимназии ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Учебникът е одобрен от МОМН и отговаря на учебната програма за техникумите по хранително-вкусова промишленост. В изданието са представени характеристиките на хлебната промишленост, химичният състав на хранителните продукти, видовете брашна, разбухвателните средства, зърнените, житните култури и други материали, използвани в хлебопроизводството. Всички производства, които имат едно и също целево предназначение, образуват отрасъла на дадената промишленост. Така всички хранително-вкусови производства се обединяват в отрасъл хранителна промишленост. Отделните хранително-вкусови производства са самостоятелни промишлености и ... |
|
В учебника са описани основните методи за анализ, начините за вземане на проби, основните качествени показатели на продуктите и методите за тяхното определяне. В един от основните раздели - Окачествяване на продуктите, са описани съвременни и приложими методи за анализ на суровините, междинните продукти и готовата продукция при производството на захар, захарни изделия, нишесте и глюкоза. Учебникът е предназначен за учащите се в техникумите по хранително-вкусова промишленост като съдържа материал за допълнителна дейност: самостоятелна и практическа. Той може да се използва и като помагало за повишаване на квалификацията ... |
|
Професията асистент на лекаря по дентална медицина е сравнително нова в динамично развиващата се дентална медицина. Учебникът на д-р Десислава Стоянова е уникален за страната. Тук за първи път са представени клинични протоколи и етапи на работа, всички те са детайлно онагледени с авторски снимки, илюстрации, таблици и фигури. ... |
|
Тази книга изследва изкривяването на комуникацията онлайн и предлага тезата, че моделът на икономическата политика на онлайн медиите се основава предимно на систематичното производство на несъгласие. Като следва традицията на медийната критика на Хабермас и Чомски наред с други, изданието показва как гневът може да мотивира потреблението на новини и как принципът Angry People Click More в онлайн медиите на XXI в. се прилага систематично. Авторът твърди, че пристрастяването към медиите увеличава интереса, следователно умишленото изопачаване на факти и производството на несъгласие осигуряват на медиите по-голяма ... |
|
"Уважаеми читатели, Пред Вас е един полезен и необходим пътеводител за всеки, който иска да разбере, да приеме и да ръководи промяната в своя живот и бизнес. Предлаганата ви книга представлява динамична картина на бързо променящия се свят и извежда на дневен ред въпроси, от чийто отговор зависи бъдещето ни. В нея се съдържат предизвикателни и просветляващи идеи, добри въпроси, свежи прозрения и алтернативни начини на мислене за това накъде отива светът на новите технологии и какво можем да очакваме от тях. Но има и нещо друго и то е, че тя ни дава някаква представа за дълбоката промяна в икономическия, социалния, ... |
|
Учебникът е одобрен от МОМН и отговаря на учебната програма. Предназначен е за професионалните гимназии по обществено хранене. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, посетете нашата специална секция Подвързии . Важно! Изданието е на много години и наличните бройки не са в перфектния вид, в който обичайно са книгите, които предлагаме. ... |
|
Учебникът е написан в съответствие с учебната програма, утвърдена от "МОМН", и е предназначен за учениците от професионалните гимназии. Учебният материал е систематизиран в десет глави, като в първата са включени основните общотеоретични въпроси на материалознанието, в следващите девет глави са разгледани основните хранителни продукти от растителен и животински произход, които намират приложение като суровини или готови изделия в общественото хранене. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, ... |
|
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
"Надявам се, че настоящото трето издание на книгата "Интензивно производство на печурки", разширено и допълнено, ще подпомогне както новите, така и по-старите и опитни гъбопроизводители. За първи път в него е описано по-широко историческото развитие на технологиите, включително и на най-новите, за да се даде възможност и на бъдещи по-едри фермерски стопанства да се ориентират и да изберат правилно това, което им е необходимо или ще им бъде от полза. Предлага се и обширна глава, посветена на болестите и неприятелите на култивираната печурка, на предпазната и пряката борба с тях - една много актуална тема за ... |