Съвременна готварска книга за диабетици ... Книгата е посветена на съобразени със заболяването и едновременно с това разнообразни и вкусни рецепти. Дадени са основните хранителни съставки за всяка порция. Специален интерес представляват някои изпитани традиционни специалитети от средиземноморската кухня, която, както знаем, се смята за една от най-здравословните в световен мащаб. "Без да изчерпва възможните диетични и други подходи към проблема, книгата заслужава внимание като един бърз и успешен старт към неговото контролиране. Препоръчвам я особено на хората без медицинско образование, най-вече ако диабетът им е ... |
|
Изпълнението на мудрите е чудесна алтернативна терапия. Но мудрите не само лекуват, те предотвратяват развитието на болести. Ефективността им е голяма. Мудрите са естествени, прости и с меко действие. Лечението с тях е деликатно и безболезнено, с тяхна помощ можем без трудности да възстановим здравето си. Мудрите не съдържат химични вещества, така че не могат да предизвикат нежелани реакции. За изпълнението си не изискват сложна апаратура или инструменти. Тъй като се правят самостоятелно, те дават независимост. Те са универсални и може да се изпълняват навсякъде. В тази книга са представени мудри, но те са само част от ... |
|
Първото нещо, което ще ви изненада в Турция, е богатата трапеза, от която не можете да откъснете поглед. Сигурно ще ви се стори, че сте се озовали на банкет при султана, когато видите масата, отрупана с безброй разнообразни ястия. Тук има и пюре от патладжани, и агнешки мозък, и бяло сирене, и студен фасул със сол, и риби, приготвени по най-различни начини, и какво ли не още... Всъщност, турската кухня едва ли се нуждае от представяне, защото много вкуснотии от нея твърдо са се внедрили и в българската кухня. Но истинския им вкус ще почувствате, когато си приготвите ястие по оригинална турска рецепта. ... |
|
Всяка майка, още по време на бременността си, обмисля въпросите, свързани с храненето на нейното дете. Приемането на течности и храненето са основни жизнени процеси, които осигуряват на малкия човек необходимите за правилния му растеж вещества. Всяка възраст след раждането на бебето се отличава с различен хранителен режим: Кърмене. Захранване. Преминаване към обща храна. Хранене наравно с възрастните. В тази книга е събрана информация за храненето на детето от раждането му до тригодишната му възраст. Посочени са препоръки за здравословно хранене до 3 години, рецепти от детски кухни и мнения на утвърдени специалисти. ... |
|
Кърменето е най-големият подарък, която майката е в състояние да направи за своето бебе в началото на живота му. Природата е създала съвършен механизъм за осигуряване на необходимите вещества за развитие на малкото човече в момента, в който се появи на бял свят, и от жената се иска единствено да го задейства. Този механизъм е майчината кърма. Тя е предназначена точно за нейното бебе и по никакъв начин не е заменима. Тази книга включва физически и психологически аспекти на кърменето, различни техники и практически съвети. ... |
|
Приказка или реалност? Минало или настояще? Четете... ... Зад ефирната повърхност на този трактат се крият изворите на човешката мъдрост. В живота винаги има победители и победени. Гласът на Сун Дзъ отпреди 23 века разкрива стратегията на победителя не само на бойното поле, но и в живота. И не оставяйте лъковете, стрелите и бойните колесници да ви заблудят. Вникнете във философията на древния мъдрец и военен мислител и ще откриете един нов свят, толкова древен, колкото и съвременен. Свят в който всички искат едно - да победят, но като че ли Сун Дзъ е прозрял истината. ... |
|
Глутенът е белтъчина, съдържаща се в пшеницата и в други зърнени култури. Съдържанието му варира при различните зърнени растения и дори при един и същ вид. Смята се, че пшеницата се е отглеждала още отпреди 10 000 години в Месопотамия. Тя е основен продукт за храненето. За съжаление обаче, според статистическите данни нараства броя на хората, страдащи от непоносимост към глутена. Разрешение на този проблем е намиращата все по-голяма популярност зърнена култура лимец. Също така пшениченото брашно може да се замести с други видове брашна - картофено, елдено, царевично, оризово, и др. Днес се произвеждат макарони и други ... |
|
Откъде сме дошли? Защо сме тук? Според племето Бошонго от Централна Африка преди нас е имало само тъмнина, вода и великия бог Бумба. Един ден Бумба получил силни стомашни болки и повърнал Слънцето. Слънцето изпарило част от водата и се появила суша. Тъй като все още му било зле, Бумба повърнал Луната, звездите, а после леопарда, крокодила, костенурката и най-накрая, хората. Този мит за сътворението, подобно на много други, се опитва да отговори на въпросите, които всички си задаваме днес. За щастие, както ще стане ясно, сега имаме средството да предложим отговорите - и това е науката. Вселената е породена от Големия ... |
|
300 здравословни рецепти от кухнята на диабетика. ... Първото, което трябва да помни диабетикът, е, че тъй като способността на тялото да поема захарта е увредена, организмът никога не трябва да се претоварва. Във всекидневието това означава, че човек трябва да приема храната на три пъти редовно в умерени количества - закуска, обяд и вечеря - заедно с две или три редовни закуски между тези хранения, например, в 11 часа, следобеден чай и малко хапване преди лягане. За инсулинозависимите диабетици храната трябва да се приема 15 до 30 минути след инсулиновата инжекция, за да може инсулинът да се поеме от кръвния поток и да е ... |
|
Откакто свят светува човекът все се стреми към забавяне или отлагане на процеса на стареенето и удължаване на човешкия живот, но на базата на здрав и запазил жизнеността и работоспособността си организъм. Ето защо възниква въпросът може ли човек в близкото бъдеще да се противопостави успешно на химическите изменения на обкръжаващата го среда, както и съществуват ли достатъчно ефективни методи за лечение на неизбежните химически отравяния на планетата? Ако по някакви причини не успеем да съхраним средата си на обитаване, пригодна за живота на съвременния човек, единственият начин за оцеляване на Homo sapiens е ... |
|
Лечебната сила на ферментиралите храни и напитки за добро храносмилане, силен имунитет и здраве на целия организъм. Ползите за здравето от консумацията на ферментирали храни са известни от векове. През 76 г сл. н. е. римският историк Плиний предполага, че ферментирало мляко облекчава стомашно-чревни инфекции. Всъщност римляните са се възползвали от лечебните ползи от лактоферментирали зеленчуци с консумация на кисело зеле. Пътешественикът капитан Кук в края на XVIII век е разчитал на киселото зеле за предпазване на своите екипажи от чревни инфекции и заболявания като скорбут, причинен от дефицит на витамин C. Известните ... |
|
В книгата са представени гръцки рецепти за направата на: предястия и закуски, салати, супи, зеленчукови ястия, ястия от риба и морски продукти, ястия от домашни птици и дивеч, ястия от месо и кайма, ястия с ориз и макаронени изделия, тестени изделия, сладка и други десерти. ... |