Семената от Кориандър (Coriandrum Sativum) са едногодишни растения от семейството на магданоза. Кориандърът е много разпространена подправка в индийската и азиатската кухня за овкусяване на салати, месни ястия и маринати. Може да се отглежда в саксия или сандъче на балкона или в градината. През зимния период покълва успешно, но като повечето подправки през този период не трябва да се бере прекомерно. ... |
|
Семената от Кориандъра (Coriandrum Sativum) са зимоустойчиви азиатски подправки със свеж и наситен вкус. Кориандърът е едногодишна подправка, която се използва сурова за салати, ястия или супи. Може да се отглежда в саксия или сандъче на балкона или в градината. През зимния период покълва успешно, но като повечето подправки през този период не трябва да се бере прекомерно. За по-бързо покълване, семената се счукват леко предварително в саханче. Кориандърът се сее на открито от март до май и се бере от май до ноември. Начин на отглеждане: Напълнете саксия или сандъче с почва, заравнете и притиснете за контакт. ... |
|
Кориандърът (Coriandrum sativum) е едногодишно растение от семейството на магданоза. Той е често използвана подправка в кулинарията. Може да се отглежда в саксии, сандъчета и да се използва за направата на скален кът с подправки. Семената се засяват на открито от април до юни месец. Готовата реколта може да се събира от юли до октомври месец. Растението предпочита влажни, добре дренирани и богати почви. Кориандърът може да презимува при температури до - 10°С. Достига височина до 60 - 70 cm. Опаковка от 3 g. ... |
|
Кориандърът (Coriandrum sativum) е едногодишно растение от семейството на магданоза. Листата му често се използват в кулинарията, тъй като имат силен и пикантен аромат. Може да се отглежда в саксии и сандъчета . Семената се засяват на открито между април и юни, а беритбата е между юли и октомври. Растението предпочита влажни, добре дренирани и богати почви. Кориандърът може да презимува при температури до -10°С и достига височина до 50 cm. Сертифициран био сорт. ... |
|
Микро растенията се отглеждат лесно и бързо в домашни условия. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Микро кориандърът има приятен пиперливо-лимонов вкус и е подходящ за пресни задушени зеленчуци, печена риба и месо на скара . Широко разпрастранен е в латиноамериканската и азиатската кухня. Семената от кориандър са богати на магнезий, фосфор, фибри и етерични масла. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Напълнете плосък съд с качествен торфен субстрат. Заравнете почвата и я напоете с вода (до състояние на влажна ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Едва ли има българин, който да не познава и да не употребява тези подправки. Вярно е, че мнозина бъркат резенето с копъра, или кориандъра с магданоза, но това не им пречи да ги използват както в ежедневното хранене, така и в приготвянето на туршии. Но малцина знаят, че освен овкусители и ароматизатори, те са и могъщи лечители. Копърът, резенето, магданозът, кориандърът, босилекът, маточината и розмаринът лекуват десетки болести, и най-вече рак. Руски учени отдавна извличат от семената на магданоза и копъра мощни вещества за борбата с рака. Те са открили веществото "глазиовианин А" и други подобни на него ... |
|
Опитайте и останалите продукти от серията Scottish Fine Naturals , вдъхновени от природата и създадени с мисъл към нея. ... Специалистите от Scottish Fine Soaps ви предлагат луксозен сапун, който хидратира и подхранва кожата. Той е тройно пресован и формулиран с база от кокосово, рапично и слънчогледово масло. Съставът е обогатена с масло от ший , което притежава антиоксидантни, регенериращи и противовъзпалителни свойства. Вложено е масло от камелина (див лен), богато на омега мастни киселини, което интензивно овлажнява кожата и се бори с признаците на стареене. Сапунът образува богата кремообразна пяна, която ... |