|
![]() |
Цена за доставка за гр. София - 2.90 лв. Безплатна доставка за София при поръчка над 50 лв. За цена и срок извън гр. София кликни тук. Тази книга може да бъде доставена в дните: Вторник 20-04-2021 г., Сряда 21-04-2021 г. или Четвъртък 22-04-2021 г. Тази книга може да бъде доставена в София и
експресно за 6 часа в работно време. ![]() Услугата "експресна доставка" може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка и се изпълнява между 10 ч. ÷ 20 ч. в работни дни!
|
Описание
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия. Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Съдържание
Супи
- Доматена супа с месо
- Картофена супа с топчета
- Спаначена супа с кайма
- Супа-гулаш от кайма с ориз
- Супа от кайма и спанак
- Супа от карфиол с месо
- Супа с телешка кайма и картофи
- Супа топчета I вид
- Супа топчета II вид
- Чорба от зелев сок с кюфтенца
- Чорба с топчета
- Супа от рибени топчета
- Млечна супа с кайма
- Кремсупа с топчета
- Пилешка кремсупа
- Бобена салата с кюфтенца
- Английски пилешки пастет
- Брюкселски пастет
- Бърз пастет
- Заешки пастет
- Мус от пушена скумрия
- Мус от шунка
- Пастет от дроб с маслини
- Пастет от език
- Пастет от кренвирши, патладжани и майонеза
- Пастет от пилешки дробчета
- Пастет от прясна риба
- Пастет от свински черен дроб I вид
- Пастет от свински черен дроб II вид
- Пастет от телешко месо и шунка
- Пастет с месни обрезки
- Пикантен гъбен пастет
- Пилешки пастет
- Рибен пастет
- Телешки пастет
- Фалшив хайвер
- Шведски пастет
- Сандвичи с кайма
- Сандвичи с топъл пълнеж
- Топли пънчета
- Хамбургер от печени картофи
- Кюфте "Сюрприз"
- Торта от кайма
- Агнешки кюфтенца
- Агнешки кюфтета със сос
- Ароматни американски кюфтета
- Бифтеци "Линджстрьом"
- Вълчи кюфтета
- Гръцки кюфтета с бадеми
- Бързи шницели
- Зелени шницели
- Кайма с варени яйца
- Китайски кюфтенца
- Котлети по виенски
- Крокети аламинут
- Крокети с плънка от кайма
- Кюфтенца по гръцка
- Кюфтенца с бира
- Кюфтенца със сирене
- Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
- Кюфтета от кайма и зрял фасул
- Кюфтета от кайма и спанак
- Кюфтета от месо и картофи Руло
- Кюфтета по цариградски
- Кюфтета по шуменски
- Кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтета с ориз и кашкавал
- Кюфтета със сусам
- Лиежки бифтеци
- Мексикански стекове
- Мляно месо на тиган
- Омлет с кайма
- Оризов венец с кюфтенца
- Оризови крокети
- Панирани кюфтета
- Провансалски бифтек
- Пролетни рулца
- Пържени кебапчета
- Пъстри кюфтета
- Свински кюфтета с ориз
- Фрикадели
- Цариградски кюфтета
- Чилийски шницели
- Шведски кюфтенца
- Швейцарски шницел
- Шницел по холандски
- Шницели от кайма с настърган кашкавал
- Кюфтета от кокошка и картофи
- Кюфтета от пиле
- Кюфтета от пилешко месо с гъби
- Кюфтета от пилешко месо и картофи
- Кюфтета от пилешко месо с кашкавал
- Кюфтета от пилешко месо с праз
- Кюфтета от пилешко месо със сирене
- Медальони от кълцано пилешко месо
- Кюфтенца от воденички
- Кюфтета от риба и ориз
- Кюфтета от прясна риба
- Кюфтета от риба по коринтски
- Кюфтета от риба по селски
- Панирани пикантни рибни кюфтета
- Шницели от рибна кайма
- Кюфтенца от свинско и раци
- Кюфтета от октопод
- Агнешко бутче с пъстра плънка
- Агнешко по ориенталски
- Будамяна каша
- Варени кюфтета с винен сос
- Венециански кюфтенца
- Гозба с кайма
- Голи сарми
- Голи сарми със сос фрикасе
- Грах (пресен) с кайма
- Грах (стерилизиран) с кайма
- Зелеви сарми с кайма и праз
- Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
- Зелеви сарми с яйчено-лимонов сос
- Зелка с овнешко месо
- Зрял фасул с кайма
- Кайма в пикантен сос
- Кайма с кисело зеле
- Каша от кайма
- Корейска мусака
- Корейски кюфтенца
- Крокети с кашкавал
- Кълцано месо с къри
- Кюфтенца със сос
- Кюфтета в бульон
- Кюфтета в доматен сос
- Кюфтета по тревненски
- Кюфтета с бял сос
- Кюфтета доматен сос
- Кюфтета с кестени
- Кюфтета с лимонов сос
- Кюфтета със сос от патладжани
- Кюфтета яхния
- Леблебия с кайма и кисело мляко
- Лимонови кюфтета
- Лозови сарми с кайма
- Мексикански огретен
- Месни грахчета
- Месни топки в кисело мляко
- Мляно телешко с яйце
- Мусака с праз
- Пикантна кайма с ориз
- Пикантни кюфтенца
- Писюр кюфте
- Пияно агнешко-ябълково рагу
- Полски зрази
- Пролетни сарми
- Пълнена целина
- Пълнени краставици
- Пълнени краставици
- Пълнени портокали с кайма
- Пълнени тиквички
- Пълнени чушки по шуменски
- Пълнено агнешко бутче със зеленчуков сос
- Пълнено телешко филе
- Руладини с кайма
- Руладини с черен дроб
- Руло в шкембе
- Сарми с лапад и кайма
- Сарми с прясна зелка
- Селски сарми с кисело зеле
- Телешка кайма със зеле
- Телешки кюфтета - магданозлия
- Телешко - голи сарми
- Телешко голи сарми с ориз
- Тиквички, пълнени с кайма
- Тиквички, пълнени с месо и соя
- Тиролски кюфтенца
- Топчета в кисело мляко
- Чий кюфте - сурово кюфте
- Чили кон карне
- Зелеви сарми с риба
- Пълнени пиперки с риба
- Агнешка мусака
- Агнешко бутче по унгарски
- Арабско кюфте
- Беломорска мусака
- Бряговска мусака
- Вретено от кайма
- Галантина
- Гнезда от кайма
- Гъби с кайма
- Гъби с кайма и картофи
- Гювечета по овчарски
- Деликатес с кайма
- Джинджифилови кюфтета
- Домати, пълнени с кайма
- Домати, пълнени с шунка и кайма
- Дроб сарма от кайма
- Дълго кюфте, пълнено с яйца
- Ефектно руло
- Зелеви рулца
- Кавказко кюфте
- Кайма в глинен гювеч
- Кайма на фурна
- Кайма с гъби на фурна
- Кайма с картофено пюре
- Кайма с кашкавал и картофи
- Капана по бански
- Корона от свински ребърца
- Кошнички от кайма
- Кошнички с кайма
- Кюфте върху зеленчуци
- Кюфтенца по овчарски
- Кюфтета в млечен сос
- Кюфтета на фурна
- Кюфтета по чирпански
- Кюфтета с пиперки и гъби
- Кюфтета с ябълки
- Кюфтета Хасан паша
- Ладмаджун
- Лястовичи гнезда
- Месни шницели с картофи
- Мини руладини от праз
- Месен хляб с коричка от бекон
- Месно руло с царевица
- Месно руло
- Мусака от макарони
- Мусака със зелен лук
- Мусака със зрял боб
- Мусака по гръцки
- Мусака със зелен фасул
- Мусака с кайма, тиквички и патладжани
- Мусака с кайма и кисело зеле
- Мусака с картофено пюре
- Мусака с картофи и яйца на очи
- Мусака с карфиол
- Мусака с кускус
- Мусака с моркови
- Мусака с ориз
- Мусака с патладжани
- Мусака с патладжани и кайма
- Мусака с праз и картофи
- Мусака с праз и печурки
- Мусака с прясно зеле
- Мусака с тиквички
- Мусака с хляб
- Надиплен патладжан по арабски
- Овнешки кюфтета
- Овчарски гювеч
- Овчарски гювечета
- Овчарски кюфтенца
- Овчарски сарми
- Огретен с тиквички
- Ориенталска мусака
- Ориенталски гювечета
- Орманлийски патладжани
- Патладжани с кайма по арменски
- Печени кюфтенца със зеленчуци
- Печено къббе
- Печено кюфте по чешки
- Печено свинско с плънка от кайма
- Печено с яйца на очи
- Пикантно печено
- Пилаф на пашата
- Пиперки, пълнени със свинско и фасул
- Праз с кайма
- Пури от дроб и месо
- Пълнен алабаш
- Пълнен заек с гъби и кайма
- Пълнен лук
- Пълнен лук по добруджански
- Пълнен пъпеш
- Пълнена телешка глава
- Пълнена целина
- Пълнени домати
- Пълнени домати с агнешко
- Пълнени зелени домати
- Пълнени картофи
- Пълнени картофи с кайма
- Пълнени марули
- Пълнени патладжани от Пловдивско
- Пълнени тиквички
- Пълнени червени камби
- Пълнени чушки по бургаски
- Пълнени чушки по славянски
- Пълнени чушки с овнешко
- Пълнени ябълки с кайма
- Пълнено цвекло
- Пълнено шилешко бутче
- Реване от кайма и ориз
- Рошави кюфтета с маслини
- Руло-мозайка
- Руло от агнешка кайма
- Руло от кайма и грозде
- Руло от телешко шкембе
- Руло по селски
- Руло по тетевенски
- Руло с мента
- Руло с месо и домати
- Руло със сметанов сос
- Руло с яйца и арпаджик
- Руски сарми
- Сармале в гювеч
- Свински гърди по тракийски
- Славянско кюфте
- Странджанска дроб-сарма
- Студени сарми
- Суфле с кайма
- таралежчета от кайма
- Татарско руло с гъби
- Телешка касерола
- Телешка музайка
- Телешко руло
- Телешко руло "Соти"
- Телешко с гъби
- Хлебна мусака
- Шницел в тесто
- Шницели с гъби
- Щраусови яйца
- Ябълки с кайма
- Яйца, пълнени с лук и кайма
- Бумбар
- Пръчици с грах
- Пълнени телешки далаци
- Пълнено телешко шкембе
- Домати, пълнени с риба
- Кюфтета от риба в доматен сос
- Кюфтета от риба и калмари
- Огретен от риба
- Пълнени пиперки с хек
- Рибено руло
- Големи кюфтета
- Кебапчета на зеленчукова подложка
- Кебапчета от свинско месо
- Кебапчета по ловджийски
- Кебапчета с вино
- Кюфтета от сърна
- Кръчмарско кюфте на скара
- Кюфтета с кашкавал
- Сръбска плескавица с лук
- Татарски кюфтета на скара
- Уондър бургер
- Макарони с кайма
- Макарони с кайма и зеленчуци
- Накип от макарони
- Пълнени макарони
- Тимбал от макарони
- Кюфтенца в гнезда от спагети
- Кюфтета със спагети
- Спагети болонезе
- Спагети миланезе
- Спагети с вино
- Спагети с кайма I вид
- Спагети с кайма II вид
- Спагети с кайма и зрял боб
- Спагети с кюфтета
- Канелони с месо
- Пълнени канелони
- Равиоли с три вида плънка
- Талиатели огретен
- Тортелини по булонски
- Лазаня с кайма
- Баница с кайма и патладжани
- Баница с месо и майонеза
- Баница с пилешко месо
- Баница с с рибна кайма
- Банички с риба
- Баница със свинско месо
- Пастел (баница с месо)
- Пататник с месо
- Питки с кайма
- Руски пирог
- Понички с кайма
- Чебуреки
- Рулца с кайма
- Сарми в тесто
- Тестен охлюв с месна плънка
- Тракийски сарми
- Тутманик с кайма
- Палачинки с кайма
- Палачинки с пилешка плънка
- Соленки с кайма и патладжани
- Соленки с кайма и праз
- Соленки с кайма и яйца
Рейтинг


![]() ![]() |
Други интересни предложения
Ако искате да сте първият дал мнение за тази книга, направете го сега! |
Важна информация! Мненията, които най-добре описват книгата, ще бъдат видими при всяко посещение на страницата. За да видите всички останали мнения, моля натиснете бутона "Покажи всички мнения". Без предупреждение ще бъдат изтривани коментари с обидно, расистко, клеветническо или друго съдържание, което нарушава добрия тон.![]() |
Закупилите тази книга, купуват също
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() | |||||||
![]() |