store.bg - бързо, лесно и удобно
store.bg - бързо, лесно и удобно!
Използваме бисквитки, за да осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт. За да работи store.bg правилно е необходимо съгласие с употребата им!
Детайлни настройки
Съгласен съм с бисквитките
Грижа за клиента   |   За контакти
Начало   Книги    За дома и семейството    Кулинарни книги    Вкуснотека с Ани Шакарян - Ани Шакарян
Начало   Книги    ...    Кулинарни книги  
Търсене
Хиляди книги на
супер изгодни цени
Книги
Списания

Вкуснотека с Ани Шакарян


Ани Шакарян

Цена:  35.00 лв.
Цена за доставка за гр. София - 2.90 лв.
Безплатна доставка за София при поръчка над 50 лв.
За цена и срок извън гр. София кликни тук.
Тази книга може да бъде доставена в дните:
Вторник 31-03-2020 г., Сряда 01-04-2020 г. или
Четвъртък 02-04-2020 г.
Тази книга може да бъде доставена в София и
експресно за 4 часа в работно време.
Услугата "експресна доставка" може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка и се изпълнява между 10 ч. ÷ 20 ч. в работни дни!
Продукт#240129
ВидКнига
НаличностДа, на склад в store.bg
Физически наличен в основния склад на store.bg
Издадена2018 г.
ИздателствоВакон
Категории
КорицаТвърда
Страници288
Размери17.00 / 24.30 / 2.70 cm
Тегло0.841 kg
EAN9786197300499
ISBN9786197300499
Видео
  • Описание
  • Откъс от книгата
От автора на един от най-четените кулинарни блогове.
В книгата са подбрани най-добрите рецепти от кулинарния блог "Вкуснотека". 111 от най-четените и приготвяни ястия, разделени по категории: Предястия, Супи, Салати, Основни ястия, Десерти и Торти и Арменски рецепти. Книгата съдържа и специален комплимент към всички мои читатели - 14 изцяло нови рецепти, сред които легендарната торта Микадо, домашна гранола, пролетен киш с лапад и бекон, лятно Гаспачо, вкусно предястие от запечени скариди с хрупкава билкова коричка, божествена гъбена супа, любимите ми пълнени печени патладжани с кайма и домати, забележителната арменска ябълкова торта, както и моя абсолютен фаворит - торта крънчи карамел с ягоди, и още, и още невероятно вкусни рецепти.

Ани Шакарян е автор на един от най-апетитните и популярни блогове - "Вкуснотека". Кулинарията е нейна страст и хоби, а доволното небце на десетки хиляди последователи вече осем години потвърждава уменията ѝ на изкусен готвач и умел експериментатор в кухнята. Израснала в семейство на забележителни кулинари, които майсторски балансират между традициите в българската кухня и неповторимите вкусове на арменските ястия, тя с финес забърква най-доброто от двете култури, като за финал добавя щипка любов и лъжичка здраве във всяка рецепта. Най-верните помощници в кухнята и страстни дегустатори са двете ѝ прекрасни дъщери - Аида на 10 години и Беатрис на 6 години, а съпругът ѝ е най-добрият съветник и морална подкрепа.

В професионален план кариерата ѝ е много далеч от кулинарията. Семейство Шакарян се занимава с часовникарство и търговия с часовници от 40 години. Това, което събира двете поприща в живота на Ани - кулинарията и часовникарството, са стремежът към съвършенство, вниманието към детайла, отстояването на качеството и съхраняването на семейните ценности и традиции. Предлагаме ви да си сверите часовниците с нейното вкусно меню.
"Ако преди осем години някой ми беше казал, че днес ще държите в ръцете си моята първа кулинарна книга, съдържаща 126 приготвени и изпитани рецепти, никога не бих му повярвала. Истината е, че трябва по-силно да вярваме в себе си и в собствените си възможности, а когато правим нещата със сърцето си, рано или късно шансът ще се спре при нас и мечтите ни ще започнат да се материализират. Доказателството е тази мечтана от мен книга. Мечтаех един ден да разлиствате страниците на моята "Вкуснотека", да се любувате на красивите фотографии и да черпите вдъхновение за вкусни и оригинални рецепти, събрани на едно място.

В книгата съм подбрала най-доброто от моя кулинарен блог "Вкуснотека". Общо 112 от най-четените и приготвяни рецепти от всички 660 публикувани в блога, разделени по категории: Предястия, Супи, Салати, Основни ястия, Десерти и Торти и Арменски рецепти. Книгата съдържа и специален комплимент към всички мои читатели - 14 изцяло нови рецепти, сред които легендарната торта микадо, домашна гранола, пролетен киш с лапад и бекон, лятно Гаспачо, вкусно предястие от запечени скариди с хрупкава билкова коричка, божествена гъбена супа, любимите ми пълнени печени патладжани с кайма и домати, забележителната арменска ябълкова торта, както и моя абсолютен фаворит в книгата - торта крънчи карамел с ягоди, и още, и още невероятно вкусни рецепти. Всички мои снимки, тези с децата ми и с моите приятелки са дело на фотограф Ирина Стоилова и правят книгата още по-специална за мен.

Израснала съм в арменско семейство на запалени кулинари. От дете обожавах да се потапям в готварското царство на баба ми Арсине и да поглъщам с поглед всяко свещенодействие по приготвянето на вкусни домашни баници, кифлички, курабии и невероятни арменски ястия. Спомням си аромата на прясно изпечените ѝ кифлички рано сутрин и сладкия вкус на ашурето, което приготвяше за Коледа. Предлагам ви да опитате нейното Силкме, ашурето и нейния Кешкек. Докато готвехме, баба ми разказваше истории за храната на арменците и вкуса на домашните ястия, приготвени с много любов. Мама, от друга страна, готвеше прекрасно, но не ми разрешаваше да се включвам в кухнята, можех само да я гледам отстрани. Затова експериментите ми в кухнята започнаха, когато тя беше на работа. Приготвях домашни кексове и щрудели, за да я изненадам, когато се прибере. Ще опитате нейните арменски лозови сармички с канела и стафиди, нейната орехова баклава, кекс Индиана и нейната Долма (пълнени чушки с мляно месо и ориз, залети с доматен сос). Спомням си, че когато се омъжих, седнах с една тетрадка при нея и я помолих да ми даде основните рецепти за всяка домакиня - боб, зеле, мусака, леща и месо с картофи, не исках да се изложа пред съпруга си. Въпреки подробните насоки първите ми опити в кухнята бяха много несполучливи и на моменти комични.

Трябваше ми известно време, докато инстинктите ми проработят и в мен заговорят гените на старите арменски кулинари. Отпуснах се и си позволих да изляза извън строгите правила на някои рецепти и магията се случи. С раждането на първата ми дъщеря Аида започнах да експериментирам, водена от желанието детето ми да се храни с домашно приготвена храна, готвех ежедневно и замразявах седмично, разнообразно меню. Повторих същото и с малката ми дъщеря Беатрис. Децата ми никога не опитахa менюто от детската кухня. Започнах да следя различни български и чужди кулинарни блогове и се запалих по възможността да създам свое виртуално местенце, където да споделям идеите си. Съпругът ми ме подкрепи и дори кръсти сайта "Вкуснотека - моята библиотека от вкусове". След години патентовах това име, което се превърна в нарицателно за вкусни и лесни рецепти.

"Вкуснотека" се превърна в моето трето дете. Вложих много енергия и страст в хобито си и както наскоро прочетох в една книга, когато човек прави нещо с любов и страст, той има силата да заразява и вдъхновява околните. Преминах през много изпитания, свързани с кулинарните ми проекти - телевизионни участия, интервюта, шоукукинги (готвене на живо пред публика), турнета, срещи с журналисти, уроци за деца, кулинарни уроци от ментори и т.н. Казвам изпитания, защото винаги се притеснявам, когато излизам пред публика. Всички тези предизвикателства ме обогатиха, направиха ме по-силна и срещнах много нови приятели в лицето на мои редовни читатели и блогъри.

Благодарна съм за цялата позитивна енергия, която моите читатели ми изпращат всекидневно. За всички съобщения и коментари, за всички изпратени снимки на приготвени ястия и десерти по мои рецепти, за цялата любов и доверие - те означават много за мен. Радвам се, че имам възможност да влияя в положителен аспект на вкусовите предпочитания на много хора, да споделям с тях новостите и тенденциите в кулинарията.

Интересувам се от здравословно хранене. Хранене без ГМО, консерванти и подобрители на вкуса, защото вярвам, че заради нашите деца носим отговорност да сме здрави и да полагаме грижи за телата си. Затова и в книгата няма да откриете рецепти за тутманици, бухти, еклери, питки, майонезени сосове и мазни храни. Храната, която ви предлагам, е тази, която поднасям на моето семейство. Вярвам, че давам на читателите си един по-различен поглед върху традиционните рецепти, и съдейки по отзвука, който получавам, те силно се влияят от положителния пример и започват да експериментират в своята кухня с нови продукти, вкусове и термични обработки, различни от пържене.

Моите момичета също много обичат да готвят. Щастлива съм, че успях да запаля интереса им и желанието да участват в процеса на създаване на ястията. Когато сме заедно в кухнята, подбирам рецепти и действия, които са подходящи за десетгодишната ми дъщеря и такива, подходящи за шестгодишната, за да поддържам интереса им и желанието да се забавляват. Готвенето стимулира въображението им и чувството им за естетика. Слагам им престилките, обяснявам им стъпките и някои основни правила, давам им да опитват, докато готвят, и им позволявам да готвят сами. След това почиствам след тях. Това е неизбежно. След фотосесията с децата за книгата имаше брашно дори на дивана, който е в другия край на стаята.

Мотивацията ми да напиша тази книга бе именно желанието да оставя спомен за тези общи моменти. Надявам се един ден, когато имат свои семейства, да разлистват с гордост книгата на мама, да съхранят и предадат семейните рецепти и на своите деца.

Затова не се поколебах нито за миг пред решението да включа в книгата глава с арменски рецепти. Тя е и най-специалната за мен, защото събира вкусовете от моето детство, спомените и традициите на моето семейство и на арменската общност. Изпитах точно такава гордост преди няколко години, когато имах честта да поднеса арменска вечеря за 75 души, сега усещането е същото.

Десертите и тортите, които са едни от най-четените рецепти в блога, са забележителни. Много от тях са плод на мои експерименти като чийзкейк с киноа и сладко от кайсии; есенна торта с тиква и ябълки, без печене; плодова торта с боровинки и манго; любимата на всички торта с маскарпоне, бадеми и шоколад, превърнала се в истински хит; бърза, свежа и лесна торта с ябълки без печене; торта с малини, кайсии и смокини; най-вкусния щрудел с ябълки, круши и тиква, и др. Основните ястия са изпитани рецепти за седмични бързи ястия, когато се прибирате късно от работа и нямате много време, както и по-бавни уикенд рецепти за домашен уют. Не бих могла да изразя предпочитанията си към някоя, защото всички са издържали проверката на времето и вкусовите рецептори на моите гости. Оригинални салати, интересни предястия и сгряващи душата сезонни супи ще разнообразят вашата трапеза.

Благодаря ви за честта да държите моята книга в ръцете си! Надявам се тя да ви донесе истинско тактилно, зрително и кулинарно удоволствие и да ви пренесе в моята кухня. Ще се радвам заедно да пътешестваме из вкусове, истории и аромати, създадени с много любов и отношение!

Приятно готвене!"
Из книгата
Страници от тази книга




Съдържание
Въведение
Предястия
Супи
Салати
Основни ястия
Десерти и торти
Арменска кухня
Рейтинг
Рейтинг: 10.00 / 3 гласа 
За да оцените книгата "Вкуснотека с Ани Шакарян", изберете цифрата отговаряща на Вашата оценка по десетобалната система:



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Мнения на посетители
 

Ако искате да сте първият дал мнение за тази книга, направете го сега!

Вашето име:
Тип:
e-mail:
Мнение:
 
Важна информация!
Мненията, които най-добре описват книгата, ще бъдат видими при всяко посещение на страницата. За да видите всички останали мнения, моля натиснете бутона "Покажи всички мнения". Без предупреждение ще бъдат изтривани коментари с обидно, расистко, клеветническо или друго съдържание, което нарушава добрия тон.
Закупилите тази книга, купуват също
Поправителен за родители - Мадлен Алгафари - книга

Поправителен за родители


Мадлен Алгафари

Алгафари
Цена:  25.00 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
(Не)верните вярвания за възпитанието. ... Не искаме да излезем от Матрицата, защото ще станем свободни. Ще се наложи да пораснем, ако излезем, или по-скоро обратното, ще се наложи да излезем, ако пораснем. А така няма да се грижат за нас. Свободата е най-голямата отговорност. Тя иска смелост и сила. А всъщност ние всички сме бебета с дефицит на грижа. Затова искаме да сме несвободни и слаби - за да си дополучим грижата. Вместо нея обаче получаваме менте-грижа, менте-свобода, менте-живот. А Матрицата се грижи да подменя истината със заблуди. Единствената възраст, в която имаме шанс да вкусим от истината, е детството. Но ...
Ръководство по кетогенна диета за начинаещи - Ейми Рамос - книга

Ръководство по кетогенна диета за начинаещи


Ейми Рамос

Хермес
Цена:  14.95 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Кетогенното хранене никога не е било толкова лесно! 75 бързи и лесни рецепти, с които да постигнете отлично здраве и добра форма. ... През последните години кетогенната диета завладя света на здравословното и фитнес хранене: множество специалисти я препоръчват при хронични заболявания и затлъстяване, а броят на доказателствата за ползите от нея расте непрекъснато. Този режим гарантира невероятни резултати независимо дали искате да се справите с диабет, сърдечносъдови или неврологични проблеми или просто целите да отслабнете. Концепцията да се храните с много мазнини и минимум въглехидрати обаче изглежда колкото проста, ...
Пурпурен цитрус & сладки ухания - Силвена Роу - книга

Пурпурен цитрус & сладки ухания


Силвена Роу

Ентусиаст
Цена:  15.00 лв.
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Кухня от Източното Средиземноморие. С предговор от Хестън Блументал. ... Силвена Роу Ви кани на пътешествие из историята на Източното Средиземноморие, докато вкусва някои от най-добре пазените тайни на кулинарния свят. Тук зехтинът, розмаринът и босилекът от Запада се съчетават с екзотични подправки от Изтока за изненадващо лека и разнообразна съвременна кухня – доказателство, ако изобщо е било нужно такова, че Средиземноморието е много повече само от Италия и Франция. Това е храна за здравословен живот, храна за празнуване и, преди всичко, храна за споделяне. Силвена Роу представя собственото си тълкуване на рецепти с ...
Глобалната сексуална революция - Габриеле Куби - книга

Глобалната сексуална революция


Габриеле Куби

ОМОФОР
Цена:  23.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Унищожаване на свободата в името на свободата. ... Габриеле Куби е социоложка, авторка от Германия и международна говорителка по темата за глобалната сексуална революция и християнската духовност. Завършва социология в края на 60-те години в Свободния университет в Берлин и Констанц, където получава магистърска степен. В продължение на двайсет години работи като преводач. Обръщането ѝ в католическата вяра през 1997 г. ѝ отворя очите за опасностите от сексуалната революция. Първият ѝ критичен анализ на джендър идеологията се появява през 2006 г. Досега е публикувала дванайсет книги. Папа Бенедикт XVI ...
Монтесори от самото начало - Пола Полк Лилард, Лин Лилард Джесън - книга

Монтесори от самото начало


Пола Полк Лилард, Лин Лилард Джесън

Асеневци
Цена:  19.95 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Детето у дома от раждането до тригодишна възраст. ... От десетилетия психолози, педагози и родители се изумяват от предимствата на Монтесори образованието, а теориите и откритията на д-р Мария Монтесори за детското развитие продължават да се подкрепят от специалисти и всички, докоснали се до този метод. Искате да прилагате принципите на Мария Монтесори у дома? Какво можете да направите като родител, за да подпомогнете формирането на детето още от момента на неговото раждане? Авторите на тази книга са педагози, посветили живота си на обучаването на деца (и родители) по метода Монтесори. Базирайки се на научно доказаните ...
Адаптацията в детската градина - Цветелина Зидарова - книга

Адаптацията в детската градина


Цветелина Зидарова

Сиела
Цена:  12.90 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Малка книжка за голямата стъпка. Илюстратор: Петя Димитрова. ... Изпращането на детето в детска градина може да е изключително травмиращ процес както за него, така и за родителите му. Често те се оказват неподготвени за тази стъпка. Изведнъж се сблъскват с проблеми, тревоги и ситуации, за които не са и подозирали. Възникват недоразумения между тях и възпитателите, а гледната точка на детето понякога остава неразбрана от никого. Резултатът е месеци плач, скандали, обвинения и страх. Изправени пред тежката дилема дали да спрат детето или да го водят и то да страда, родителите търсят помощ и най-вече причини. Но може ли ...
Български народни гостби - Анна Д-рь Хаканова - книга

Български народни гостби


Анна Д-рь Хаканова

Фабрика за книги
Цена:  24.99 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
"Български народни гостби" от Анна Хаканова е първото от поредицата фототипни издания на кулинарни книги от колекцията на Марин Лесев. Марин Лесев е посветил над 20 години на откриването, съхраняването и изучаването на българските готварски традиции. Неговата колекция "Готварница" от български печатни кулинарни издания от 1870 г. до днес включва 1500 книги, 4500 списания, 1000 вестника, над 50 стари, ръчно изписани тетрадки, брошури,битови предмети и др. "Български народни гостби" излиза за първи път през 1939 г. като издание на популярния по онова време "Вестник на жената" ( ...
Няма връщане назад - Мелинда Гейтс - книга

Няма връщане назад


Мелинда Гейтс

Обсидиан
Цена:  18.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Силата на жените да променят света. ... Завладяващ литературен дебют на третата най-влиятелна жена в света според сп. "Форбс". През последните двайсет години Мелинда Гейтс - съпруга на Бил Гейтс и основателка на благотворителната фондация "Бил и Мелинда Гейтс" - търси начини да помогне да се решат проблемите на нуждаещите се. Пътува много, среща се с всякакви хора, получава уроци, които я вдъхновяват. И осъзнава, че прогресът на човечеството зависи от защитата на правата и издигането на ролята на жените в съвременното общество. "Ето защо трябваше да напиша тази книга - заявява тя. - Исках да ...
777 рецепти от близо и далеч - Росица Генчева, Ваня Джорджевич - книга

777 рецепти от близо и далеч


Росица Генчева, Ваня Джорджевич

Росица Генчева
Цена:  27.99 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
В кухнята с Ваня и Роси от близо и далеч. ... За първи път у нас излиза една уникална по рода си кулинарна книга. Една идея, която се ражда от срещата на две известни кулинарки с хиляда почитатели. Ваня Джорджевич - нашата Ваня, слънчева, усмихната и много талантлива - позната ни от кулинарния си блог "В моята кухня", който достига рекордните 49 000 посещения за един ден. Обичана, чакана с любов с изисканите си предложения, рецепти поднесени по най-фантастичен начин, така, както само тя го може. Ваня Джорджевич е едно ново явление в кулинарните среди, което е на път да се превърне в кулинарен фаворит от световен ...
Формирането на човека - Мария Монтесори - книга

Формирането на човека


Мария Монтесори

Асеневци
Цена:  11.95 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Тази книга е визитна картичка на Монтесори философията. В нея е представен един новаторски поглед върху психологията на детето през първите четири години и формирането на неговата интелигентност. Анализира се влиянието на средата и ролята на възрастните за формиране личността на детето. Основополагаща и тук е теорията за "попиващия ум" - онзи несъзнателен механизъм, чрез който децата абсорбират езика и културата около себе си, изграждайки своя характер. Отделено е специално внимание на световната неграмотност като глобален проблем и паралелно са представени доказани методи за преподаване на азбука, писане и ...
Лекции от Лондон, 1946 г. - Мария Монтесори - книга

Лекции от Лондон, 1946 г.


Мария Монтесори

Асеневци
Цена:  22.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
33 лекции на д-р Мария Монтесори, редактирани от д-р Анет Хайнс. ... За своето над стогодишно съществуване, движението Монтесори оставя трайна следа в световната история, а няколко негови събития изключително ярко се открояват. Едно от тях е курсът, проведен от Мария Монтесори в Лондон през 1946 г. Той е първият, след като тя и синът ѝ Марио се завръщат в Европа след седемгодишно изгнание, а Монтесори вече е натрупала огромен опит следствие наблюденията си върху деца от цял свят. Курсът в Лондон е проведен само шест години преди смъртта на д-р Монтесори - зад него стои цял живот, посветен на изучаването на ...
Попиващият ум - Мария Монтесори - книга

Попиващият ум


Мария Монтесори

Асеневци
Цена:  19.95 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Преводът на това издание е проверен от рецензент, назначен от AMI. ... Международната Монтесори асоциация (AMI) е основана от Мария Монтесори през 1929 г. и е пазител на историята на движението Монтесори. Тя се грижи за целостта на завета на Мария Монтесори. В тази си роля AMI е отговорна за ясното представяне на философията и практиката на Монтесори, за да отговори тя на нуждите на децата и да повлияе на образователните парадигми в един бързо променящ се свят. "Попиващият ум" е една от най-известните книги, написани от д-р Мария Монтесори. Тук тя анализира физическите и психологическите аспекти в развитието ...

Вкуснотека с Ани Шакарян


Ани Шакарян

Поръчай през телефона си сега.
Лесно е!
Цена:  35.00 лв.
Цена за доставка за гр. София - 2.90 лв.
Безплатна доставка за София при поръчка над 50 лв.
За цена и срок извън гр. София кликни тук.
Тази книга може да бъде доставена в дните:
Вторник 31-03-2020 г., Сряда 01-04-2020 г. или
Четвъртък 02-04-2020 г.
Тази книга може да бъде доставена в София и
експресно за 4 часа в работно време.
Услугата "експресна доставка" може да се избере на 2-ра стъпка от създаването на поръчка, ако всички продукти в кошницата са с възможност за експресна доставка и се изпълнява между 10 ч. ÷ 20 ч. в работни дни!
Продукт#240129
ВидКнига
НаличностДа, на склад в store.bg
Физически наличен в основния склад на store.bg
Издадена2018 г.
ИздателствоВакон
Категории
КорицаТвърда
Страници288
Размери17.00 / 24.30 / 2.70 cm
Тегло0.841 kg
EAN9786197300499
ISBN9786197300499
Описание
От автора на един от най-четените кулинарни блогове.
В книгата са подбрани най-добрите рецепти от кулинарния блог "Вкуснотека". 111 от най-четените и приготвяни ястия, разделени по категории: Предястия, Супи, Салати, Основни ястия, Десерти и Торти и Арменски рецепти. Книгата съдържа и специален комплимент към всички мои читатели - 14 изцяло нови рецепти, сред които легендарната торта Микадо, домашна гранола, пролетен киш с лапад и бекон, лятно Гаспачо, вкусно предястие от запечени скариди с хрупкава билкова коричка, божествена гъбена супа, любимите ми пълнени печени патладжани с кайма и домати, забележителната арменска ябълкова торта, както и моя абсолютен фаворит - торта крънчи карамел с ягоди, и още, и още невероятно вкусни рецепти.

Ани Шакарян е автор на един от най-апетитните и популярни блогове - "Вкуснотека". Кулинарията е нейна страст и хоби, а доволното небце на десетки хиляди последователи вече осем години потвърждава уменията ѝ на изкусен готвач и умел експериментатор в кухнята. Израснала в семейство на забележителни кулинари, които майсторски балансират между традициите в българската кухня и неповторимите вкусове на арменските ястия, тя с финес забърква най-доброто от двете култури, като за финал добавя щипка любов и лъжичка здраве във всяка рецепта. Най-верните помощници в кухнята и страстни дегустатори са двете ѝ прекрасни дъщери - Аида на 10 години и Беатрис на 6 години, а съпругът ѝ е най-добрият съветник и морална подкрепа.

В професионален план кариерата ѝ е много далеч от кулинарията. Семейство Шакарян се занимава с часовникарство и търговия с часовници от 40 години. Това, което събира двете поприща в живота на Ани - кулинарията и часовникарството, са стремежът към съвършенство, вниманието към детайла, отстояването на качеството и съхраняването на семейните ценности и традиции. Предлагаме ви да си сверите часовниците с нейното вкусно меню.
Откъс от книгата
"Ако преди осем години някой ми беше казал, че днес ще държите в ръцете си моята първа кулинарна книга, съдържаща 126 приготвени и изпитани рецепти, никога не бих му повярвала. Истината е, че трябва по-силно да вярваме в себе си и в собствените си възможности, а когато правим нещата със сърцето си, рано или късно шансът ще се спре при нас и мечтите ни ще започнат да се материализират. Доказателството е тази мечтана от мен книга. Мечтаех един ден да разлиствате страниците на моята "Вкуснотека", да се любувате на красивите фотографии и да черпите вдъхновение за вкусни и оригинални рецепти, събрани на едно място.

В книгата съм подбрала най-доброто от моя кулинарен блог "Вкуснотека". Общо 112 от най-четените и приготвяни рецепти от всички 660 публикувани в блога, разделени по категории: Предястия, Супи, Салати, Основни ястия, Десерти и Торти и Арменски рецепти. Книгата съдържа и специален комплимент към всички мои читатели - 14 изцяло нови рецепти, сред които легендарната торта микадо, домашна гранола, пролетен киш с лапад и бекон, лятно Гаспачо, вкусно предястие от запечени скариди с хрупкава билкова коричка, божествена гъбена супа, любимите ми пълнени печени патладжани с кайма и домати, забележителната арменска ябълкова торта, както и моя абсолютен фаворит в книгата - торта крънчи карамел с ягоди, и още, и още невероятно вкусни рецепти. Всички мои снимки, тези с децата ми и с моите приятелки са дело на фотограф Ирина Стоилова и правят книгата още по-специална за мен.

Израснала съм в арменско семейство на запалени кулинари. От дете обожавах да се потапям в готварското царство на баба ми Арсине и да поглъщам с поглед всяко свещенодействие по приготвянето на вкусни домашни баници, кифлички, курабии и невероятни арменски ястия. Спомням си аромата на прясно изпечените ѝ кифлички рано сутрин и сладкия вкус на ашурето, което приготвяше за Коледа. Предлагам ви да опитате нейното Силкме, ашурето и нейния Кешкек. Докато готвехме, баба ми разказваше истории за храната на арменците и вкуса на домашните ястия, приготвени с много любов. Мама, от друга страна, готвеше прекрасно, но не ми разрешаваше да се включвам в кухнята, можех само да я гледам отстрани. Затова експериментите ми в кухнята започнаха, когато тя беше на работа. Приготвях домашни кексове и щрудели, за да я изненадам, когато се прибере. Ще опитате нейните арменски лозови сармички с канела и стафиди, нейната орехова баклава, кекс Индиана и нейната Долма (пълнени чушки с мляно месо и ориз, залети с доматен сос). Спомням си, че когато се омъжих, седнах с една тетрадка при нея и я помолих да ми даде основните рецепти за всяка домакиня - боб, зеле, мусака, леща и месо с картофи, не исках да се изложа пред съпруга си. Въпреки подробните насоки първите ми опити в кухнята бяха много несполучливи и на моменти комични.

Трябваше ми известно време, докато инстинктите ми проработят и в мен заговорят гените на старите арменски кулинари. Отпуснах се и си позволих да изляза извън строгите правила на някои рецепти и магията се случи. С раждането на първата ми дъщеря Аида започнах да експериментирам, водена от желанието детето ми да се храни с домашно приготвена храна, готвех ежедневно и замразявах седмично, разнообразно меню. Повторих същото и с малката ми дъщеря Беатрис. Децата ми никога не опитахa менюто от детската кухня. Започнах да следя различни български и чужди кулинарни блогове и се запалих по възможността да създам свое виртуално местенце, където да споделям идеите си. Съпругът ми ме подкрепи и дори кръсти сайта "Вкуснотека - моята библиотека от вкусове". След години патентовах това име, което се превърна в нарицателно за вкусни и лесни рецепти.

"Вкуснотека" се превърна в моето трето дете. Вложих много енергия и страст в хобито си и както наскоро прочетох в една книга, когато човек прави нещо с любов и страст, той има силата да заразява и вдъхновява околните. Преминах през много изпитания, свързани с кулинарните ми проекти - телевизионни участия, интервюта, шоукукинги (готвене на живо пред публика), турнета, срещи с журналисти, уроци за деца, кулинарни уроци от ментори и т.н. Казвам изпитания, защото винаги се притеснявам, когато излизам пред публика. Всички тези предизвикателства ме обогатиха, направиха ме по-силна и срещнах много нови приятели в лицето на мои редовни читатели и блогъри.

Благодарна съм за цялата позитивна енергия, която моите читатели ми изпращат всекидневно. За всички съобщения и коментари, за всички изпратени снимки на приготвени ястия и десерти по мои рецепти, за цялата любов и доверие - те означават много за мен. Радвам се, че имам възможност да влияя в положителен аспект на вкусовите предпочитания на много хора, да споделям с тях новостите и тенденциите в кулинарията.

Интересувам се от здравословно хранене. Хранене без ГМО, консерванти и подобрители на вкуса, защото вярвам, че заради нашите деца носим отговорност да сме здрави и да полагаме грижи за телата си. Затова и в книгата няма да откриете рецепти за тутманици, бухти, еклери, питки, майонезени сосове и мазни храни. Храната, която ви предлагам, е тази, която поднасям на моето семейство. Вярвам, че давам на читателите си един по-различен поглед върху традиционните рецепти, и съдейки по отзвука, който получавам, те силно се влияят от положителния пример и започват да експериментират в своята кухня с нови продукти, вкусове и термични обработки, различни от пържене.

Моите момичета също много обичат да готвят. Щастлива съм, че успях да запаля интереса им и желанието да участват в процеса на създаване на ястията. Когато сме заедно в кухнята, подбирам рецепти и действия, които са подходящи за десетгодишната ми дъщеря и такива, подходящи за шестгодишната, за да поддържам интереса им и желанието да се забавляват. Готвенето стимулира въображението им и чувството им за естетика. Слагам им престилките, обяснявам им стъпките и някои основни правила, давам им да опитват, докато готвят, и им позволявам да готвят сами. След това почиствам след тях. Това е неизбежно. След фотосесията с децата за книгата имаше брашно дори на дивана, който е в другия край на стаята.

Мотивацията ми да напиша тази книга бе именно желанието да оставя спомен за тези общи моменти. Надявам се един ден, когато имат свои семейства, да разлистват с гордост книгата на мама, да съхранят и предадат семейните рецепти и на своите деца.

Затова не се поколебах нито за миг пред решението да включа в книгата глава с арменски рецепти. Тя е и най-специалната за мен, защото събира вкусовете от моето детство, спомените и традициите на моето семейство и на арменската общност. Изпитах точно такава гордост преди няколко години, когато имах честта да поднеса арменска вечеря за 75 души, сега усещането е същото.

Десертите и тортите, които са едни от най-четените рецепти в блога, са забележителни. Много от тях са плод на мои експерименти като чийзкейк с киноа и сладко от кайсии; есенна торта с тиква и ябълки, без печене; плодова торта с боровинки и манго; любимата на всички торта с маскарпоне, бадеми и шоколад, превърнала се в истински хит; бърза, свежа и лесна торта с ябълки без печене; торта с малини, кайсии и смокини; най-вкусния щрудел с ябълки, круши и тиква, и др. Основните ястия са изпитани рецепти за седмични бързи ястия, когато се прибирате късно от работа и нямате много време, както и по-бавни уикенд рецепти за домашен уют. Не бих могла да изразя предпочитанията си към някоя, защото всички са издържали проверката на времето и вкусовите рецептори на моите гости. Оригинални салати, интересни предястия и сгряващи душата сезонни супи ще разнообразят вашата трапеза.

Благодаря ви за честта да държите моята книга в ръцете си! Надявам се тя да ви донесе истинско тактилно, зрително и кулинарно удоволствие и да ви пренесе в моята кухня. Ще се радвам заедно да пътешестваме из вкусове, истории и аромати, създадени с много любов и отношение!

Приятно готвене!"
Из книгата
Страници от тази книга
Съдържание
Въведение
Предястия
Супи
Салати
Основни ястия
Десерти и торти
Арменска кухня
Други интересни предложения
777 рецепти от близо и далеч
Росица Генчева, Ваня Джорджевич
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  27.99 лв.
Изкуството на старата българска кухня. Кулинарното наследство на XIX век
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Цена:  20.00 лв.
Готварската книга на Жената днес
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  16.99 лв.
Вкусно с Йоли
Йоланта Делибозова
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  25.00 лв.
Любимите рецепти на Лидия
Лидия Матичио Бастианич, Таня Бастианич Мануали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  25.00 лв.
Тетрадка за рецепти и спомени
Катерина Евро
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  25.00 лв.
Да сготвим нещо вкусно!
Абигейл Уийтли
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  14.90 лв.
Вкусно и лесно: Консервиране на месо и месни деликатеси в домашни условия
Дочо Семов
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  6.00 лв.
Най-добрата улична храна
Том Паркър Боулс
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  22.90 лв.
Жива храна за младост и дълголетие
Анастасия Леви
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  10.00 лв.
Назад към "Кулинарни книги"
Цончо Родев
Безплатна доставка за София, 2.90 за провинцията!
Намаление на хиляди книги
}