"Джобна енциклопедия на гъбите" е задължително четиво за всички, които имат интерес към гъбарството. Без значение дали сте професионалист с много опит зад гърба си, или тепърва навлизате в необятното царство на гъбите, изданието ще ви е от полза със своите подробни описания, полезни съвети и цветни илюстрации. От книгата ще научите още: по какво да различавате отровните от ядливите гъби, къде да откриете най-вкусните екземпляри и как да ги приготвите, как да си направите гъбарник сами, как да се предпазите от отравяне с гъби. ... |
|
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Вие искате да отгледате плодове за пазара и за дома? Знаете ли как? Вземете тази книга. Разучете я внимателно. Така ще се запознаете с тънкостите на овощарството, събирани и обобщени от авторите, които са проучили многогодишния опит на българските овощари и учени и са предложили най-подходящите за нашите условия сортове, резитби, агротехника и препарати за растителна защита. ... |
|
В тази книга се разглеждат въпросите на пчеларската практика, интересуващи начинаещите и с недостатъчна подготовка пчелари. В нея те ще намерят всичко, което ги интересува във връзка с работата им. Книгата може да се използва успешно и от всички, които проявяват интерес към пчеларството и желаят да станат пчелари. Тя ще им помогне да избегнат лутанията и несполуките при отглеждането на пчели. Последователно са разработени въпросите за устройството на пчелното семейство, основните правила за работа с пчелите, създаването на любителски пчелин, прегледите и подхранванията на пчелите, сезоните видове работа на пчелите, ... |
|
Присаждането на овощни дървета е не само важна, но и особена дейност в градинарството. Едни хора се плашат от нея, а други, които са повече, я приемат за елементарна, нещо от рода на "фасулска работа", ако трябва да се изразим с езика на лаиците. Невежеството всякога се родее с пренебрежително отношение към непозната материя и ако днес се залавяме да разкажем нещо повече за присаждането, то не е за всичкознаещите грандомани, а за онези труженици на градината, които приемат всяка дейност за важна и полезна. Значението на нов живот - растение, насекомо, човек - е свещен биологичен акт, благодарение на който ... |
|
Тази книга е насочена към онези читатели, които искат да отглеждат рози у дома и за пазара. В нея е събран опитът на известния наш учен и практик проф. Стайков, който популярно описва размножаването и облагородяването на розите, посочва как да се избере място и къде да се засадят, какви сортове да се отглеждат, от какви болести и неприятели да се предпазват. Онагледена с много черно-бели и цветни илюстрации, тя ще бъде ваш незаменим помощник в градината и у дома. ... |
|
Организация и функциониране на кухнята. ... Това е един учебник, подготвил поколения австрийски ученици в средните специални училища и гимназии по туризъм, доказал своите качества като учебно помагало, непрекъснато допълван и осъвременяван с най-нови термини, знания и похвати. Той отговаря напълно на съдържанието на учебната програма на МОН, утвърдена за обучение от 2005 г., и е предназначен за ползване в професионалните гимназии по туризъм. Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2024/2025 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, ... |
|
Д-р Димитър Цаков е дългогодишен директор на Института по винарска промишленост в София. Специализирал е в Унгария, Франция и Русия. С научна цел е посетил специализирани институти и предприятия в Румъния, Австрия, Украйна, Армения, Грузия, Германия и Испания. Един от пионерите в производството на естествено пенливи (шампанизирани) вина у нас. Под негово ръководство и с личното му активно участие са създадени вината с контролирано наименование за произход (ВКНП) в България. Ръководител на колектив, разработил технологията за производството на розови вина у нас. Член на редколегията и автор на материали за Българска ... |