store.bg - бързо, лесно и удобно
store.bg - бързо, лесно и удобно!
Грижа за клиента   |   За контакти
Начало   Книги    Специализирана и техническа литература    Селско и горско стопанство    Растениевъдство    За овощната градина    Наръчник на градинаря - отглеждане на ягоди - Жени Койнова
Начало   Книги    ...    ...    ...    За овощната градина  

Наръчник на градинаря - отглеждане на ягоди


Жени Койнова

Наръчник на градинаря - отглеждане на ягоди - Жени Койнова - книга
Поръчай през телефона си сега.
Лесно е!
 
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба в store.bg и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.
 Доставка:
В момента тази книга не може да бъде доставена.
 Основни параметри:
Продукт#069-000
ВидКнига
Наличност
Издадена2012 г.
ИздателствоБулхерба
Категории
КорицаМека
Страници88
ISBN9789549883701
Наръчник на градинаря - отглеждане на ягоди - Жени Койнова - книга

Наръчник на градинаря - отглеждане на ягоди


Жени Койнова

 
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба в store.bg и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.
 Доставка:
В момента тази книга не може да бъде доставена.
 Основни параметри:
Продукт#069-000
ВидКнига
Наличност
Издадена2012 г.
ИздателствоБулхерба
Категории
КорицаМека
Страници88
ISBN9789549883701
Алтернативни предложения
Видео
Описание
Книга от поредицата "Наръчник на градинаря"
Тази книжка е предназначена за читателите, които отглеждат ягоди в дворните си градини. Посочени са накратко хранителните и лечебни свойства на ягодовите плодове. Разгледани са биологичните особености на растенията, фазите на развитие, изискванията към климат и почва, начини на размножаване, избор на подходяща площ, засаждане и грижи за поддържане на насаждението в добро състояние - окопаване, поливане, наторяване и т.н.

В книгата ще се намери описание на много ягодови сортове, подходящи за отглеждане при почвено-климатичните условия на страната. Описани са стопанско значимите болести и неприятели, които може да нанеста сериозни поражения и са посочени различни мероприятия за борбата с тях.

Важно! Изданието е на много години и наличните бройки не са в перфектния вид, в който обичайно са книгите, които предлагаме.
За издателство Булхерба
Булхерба
София, бул. Цариградско шосе 113А
recepty@bulherba.net
Страници от тази книга




Съдържание
Биологически особености
Избор на разсад
Засаждане
Грижи
Начини на поливане
Прибиране
Болести и неприятели
Любопитни факти
Календар за извършване на основните агротехническимероприятия
Консервиране на ягоди
Рейтинг
Рейтинг: 7.75 / 4 гласа 
За да оцениш книгата "Наръчник на градинаря - отглеждане на ягоди", избери цифрата отговаряща на твоята оценка по десетобалната система:



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Мнения на посетители
 

Ако искаш да си първият дал мнение за тази книга, направи го сега!

Твоето име:
Тип:
e-mail:
Мнение:
 
Важна информация!
Мненията, които най-добре описват книгата, ще бъдат видими при всяко посещение на страницата. За да видиш всички останали мнения, натисни бутона "Покажи всички мнения". Без предупреждение ще бъдат изтривани коментари с обидно, расистко, клеветническо или друго съдържание, което нарушава добрия тон.
Закупилите тази книга, купуват също
Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия - книга

Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия


Гроздан Караджов, Радка Василева, Мария Николова

Матком
Цена:  14.90 лв. / 7.62
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка на следващ работен ден, до офис на Еконт.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Четвърто издание ... Производството на хляб е една от първите дейности на човека, започнала при заседналия му начин на живот. Приготвянето на храна е изисквало отглеждането на подходящи растения. За хляба това са житните - пшеница, ръж, царевица, ечемик и др. Постепенно начините за приготвяне на хляб, неговият вид и състав се усъвършенствуват с развитието на човешкото общество - от кашите с цели или натрошени зърна, използуването на кисел квас, откриването на хлебната мая до създаването на съвременните механизирани технологични процеси. Разнообразява се и асортиментът, който вече включва богатство от национални традиции, ...
Гостоприемство в туристическата индустрия - част 1 - книга

Гостоприемство в туристическата индустрия - част 1


Мария Воденска, Мариана Ушева

Матком
Цена:  9.90 лв. / 5.06
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка на следващ работен ден, до офис на Еконт.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебникът "Гостоприемство в туристическата индустрия" е написан съгласно учебната програма на МОН. Предназначен е за училищата с професионална насоченост в храненето, хотелиерството и туризма. Като допълнително учебно помагало е подходящ за студенти в колежи и университети по специалности, свързани с организираното хранене и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в областта на храненето и туризма. Може да се ползва от изпълнителските кадри и други специалисти в ресторантьорството и хотелиерството. ...
150 гъби - книга

150 гъби


М. Друмева-Димчева, М. Гьошева-Богоева

Гея - Либрис
Цена:  22.32 лв. / 11.41
Стандартна цена 27.90 лв.
Вземи сега с отстъпка -20%!
За повече подробности виж в продукта.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с видео материали
Ако носите тази книга винаги с вас, когато излизате в планината, ще разпознавате най-разпространените у нас гъби - печурки, сърнели, манатарки, масловки, челядинки... Илюстрациите и описанията им ще ви предпазят да не ги объркате с отровен вид. Къде и кога да събирате гъбите ще научите от календара на плодоносенето и информацията за разпространението им в различни типове гори. От древни времена хората събират и използват гъбите като вкусна храна. Същевременно консумацията им буди основателен страх от отравяния, които понякога вземат човешки жертви. През последните години у нас се появи необичайно изобилие от гъби, което ...
Джобна енциклопедия на гъбите - книга

Джобна енциклопедия на гъбите


Иван Дечев

Милениум
Цена:  15.00 лв. / 7.67
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Продуктът е представен с видео материали
Продуктът е представен с вътрешни страници
"Джобна енциклопедия на гъбите" е задължително четиво за всички, които имат интерес към гъбарството. Без значение дали сте професионалист с много опит зад гърба си, или тепърва навлизате в необятното царство на гъбите, изданието ще ви е от полза със своите подробни описания, полезни съвети и цветни илюстрации. От книгата ще научите още: по какво да различавате отровните от ядливите гъби, къде да откриете най-вкусните екземпляри и как да ги приготвите, как да си направите гъбарник сами, как да се предпазите от отравяне с гъби. ...
Практическо овощарство - книга

Практическо овощарство


Гено Пепелянков, Георги Тренчев

Дионис
Цена:  9.90 лв. / 5.06
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Вие искате да отгледате плодове за пазара и за дома? Знаете ли как? Вземете тази книга. Разучете я внимателно. Така ще се запознаете с тънкостите на овощарството, събирани и обобщени от авторите, които са проучили многогодишния опит на българските овощари и учени и са предложили най-подходящите за нашите условия сортове, резитби, агротехника и препарати за растителна защита. ...
Технология на кулинарната продукция - част 1 - книга

Технология на кулинарната продукция - част 1


Георги Сомов, Недялка Краевска

Тонипрес
Цена:  11.90 лв. / 6.08
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Възможна е експресна доставка на следващ работен ден, до офис на Еконт.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна подготовка на учениците от X до XII в професионалните и профилирани гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "технология на кулинарната продукция в професионално направление "Готвач" и "Рестораньор". Основна задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологичната обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различните процеси и измененията настъпващи в хранителните вещества на ...
Технология на кулинарната продукция -  част 2 - книга

Технология на кулинарната продукция - част 2


Георги Сомов, Недялка Краевска

Тонипрес
Цена:  11.90 лв. / 6.08
Продуктът е сред най-интересните в store.bg
Възможна е експресна доставка на следващ работен ден, до офис на Еконт.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна професионална подготовка на ученици от 10. клас и 12. клас в професионалните и профилираните гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "Готвач" и "Ресторантьор". Основната задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологична обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различни процеси и измененията, настъпващи в хранителните вещества на продуктите в резултат на кулинарна обработка. ...
Производство на домашни вина и ракии - книга

Производство на домашни вина и ракии


Димитър Цаков

Еньовче
Цена:  8.80 лв. / 4.50
Стандартна цена 10.00 лв.
Вземи сега с отстъпка -12%!
За повече подробности виж в продукта.
Възможна е експресна доставка на следващ работен ден, до офис на Еконт.
Продуктът е представен с видео материали
Д-р Димитър Цаков е дългогодишен директор на Института по винарска промишленост в София. Специализирал е в Унгария, Франция и Русия. С научна цел е посетил специализирани институти и предприятия в Румъния, Австрия, Украйна, Армения, Грузия, Германия и Испания. Един от пионерите в производството на естествено пенливи (шампанизирани) вина у нас. Под негово ръководство и с личното му активно участие са създадени вината с контролирано наименование за произход (ВКНП) в България. Ръководител на колектив, разработил технологията за производството на розови вина у нас. Член на редколегията и автор на материали за Българска ...
Памела Кели
Кимбърли Бел, Ванеса Лили, Лейн Фарго, Кейт Холахан
Практическо овощарство - Гено Пепелянков, Георги Тренчев - книга
Вие искате да отгледате плодове за пазара и за дома? Знаете ли как?Вземете тази книга. Разучете я ...
Присаждане и резитба на овощната градина - Симеон Дочев - книга
Присаждането на овощни дървета е не само важна, но и особена дейност в градинарството. Едни хора се ...
Резитба на овощни дървета и ягодоплодни храсти - Рудолф Метцнер - книга
"Петнадесетото издание на книгата е преработено с цел да съответства на практиката според ...
Облагородяване със зелени калеми - Димитър Рангелов - книга
Облагородяването на овощните дървета със зелени калеми през периода на вегетацията е нова дейност в ...
Градината. Фактори за успеха - вилна успехология - Николай Курдюмов - книга
Някои от нещата, които ще научите от книгата са:какво е повдигната (висока) леха и какво е вкопана ...
Производство на малини и къпини - Елисавета Талева - книга
Отглеждане, болести и неприятели. : "Малината спада към рода Рубус от сем. Розоцветни. Разред ...
Американска боровинка. Секрети и съвети - Драган Брезовски - книга
Книгата е част от поредицата "Екологично стопанство". : Изданието съдържа информация за: ...
Ягодоплодни култури - Александър Иванов - книга
Основни положения и новости в отглеждането, размножаването и получаването на посадъчен материал от: ...
Умната овощна градина. Добра реколта от плодове и грозде - Николай Курдюмов - книга
Искате градината ви да е препълнена от най-различни плодове? В такъв случай книгата на Николай ...
Биологично производство на плодове от някои овощни видове - Александър Иванов - книга
В предлаганата книга са обобщени резултатите от изследванията на много български и на някои ...
Търсене
Книги
Ваучери за подарък от store.bg
Намаление на хиляди книги