store.bg - бързо, лесно и удобно
store.bg - бързо, лесно и удобно!
Използваме бисквитки, за да осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт. За да работи store.bg правилно е необходимо съгласие с употребата им!
Детайлни настройки
Съгласен съм с бисквитките
Грижа за клиента   |   За контакти
Начало   Книги    Специализирана и техническа литература    ...    Сладкарство - наръчник - инж. Анна Стоян...
Начало   Книги    ...    Хранително-вкусова проми...  
Търсене
Хиляди книги на
супер изгодни цени
Книги
Списания

Сладкарство - наръчник


инж. Анна Стоянова

 
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.
Можеш да заплатиш поръчаните продукти в брой при доставката.
Всички продукти се изпращат с възможност за преглед преди плащане.
За цена и срок на доставка до твоя адрес кликни тук.
Продукт#91220
ВидКнига
Наличност
Издадена2012 г.
ИздателствоХВП
Категории
КорицаМека
Страници144
Алтернативни предложения
Материалознание на хранителните продукти - Андрей Андреев, Янка Калева, Динко Колев, Борка Цветкова - книга

Материалознание на хранителните продукти


Андрей Андреев, Янка Калева, Динко Колев, Борка Цветкова

Матком
Цена:  10.00 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебникът е написан в съответствие с учебната програма, утвърдена от "МОМН", и е предназначен за учениците от професионалните гимназии. Учебният материал е систематизиран в десет глави, като в първата са включени основните общотеоретични въпроси на материалознанието, в следващите девет глави са разгледани основните хранителни продукти от растителен и животински произход, които намират приложение като суровини или готови изделия в общественото хранене. ...
Технология на кулинарната продукция - част 1 - Стамен Стамов, Кремена Никовска - книга

Технология на кулинарната продукция - част 1


Стамен Стамов, Кремена Никовска

Матком
Цена:  8.90 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ...
Технология на кулинарната продукция - част 2 - Стамен Стамов, Кремена Никовска - книга

Технология на кулинарната продукция - част 2


Стамен Стамов, Кремена Никовска

Матком
Цена:  8.90 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ...
Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия - Гроздан Караджов, Радка Василева, Мария Николова - книга

Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия


Гроздан Караджов, Радка Василева, Мария Николова

Матком
Цена:  12.90 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Четвърто издание ... Производството на хляб е една от първите дейности на човека, започнала при заседналия му начин на живот. Приготвянето на храна е изисквало отглеждането на подходящи растения. За хляба това са житните - пшеница, ръж, царевица, ечемик и др. Постепенно начините за приготвяне на хляб, неговият вид и състав се усъвършенствуват с развитието на човешкото общество - от кашите с цели или натрошени зърна, използуването на кисел квас, откриването на хлебната мая до създаването на съвременните механизирани технологични процеси. Разнообразява се и асортиментът, който вече включва богатство от национални традиции, ...
Хигиена на храненето и хранително законодателство - Величка Несторова - книга

Хигиена на храненето и хранително законодателство


Величка Несторова

Матком
Цена:  12.90 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебникът "Хигиена на храненето и хранително законодателство" е предназначен за ползване от учениците в специализираните средни учебни заведения, които подготвят кадри за професиите от професионалното направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Съдържанието му съответства на учебната програма по предмета от 2005 година и е допълнено с няколко теми, които касаят главно управлението на безопасността на кулинарната продукция. Учебникът е оформен в две части - Основи на науката за хранене на човека и Хигиена на заведенията за хранене и хранително законодателство, които обхващат пет глави. ...
Месо и месни продукти - Пенка Маринова, Теодора Попова - книга

Месо и месни продукти


Пенка Маринова, Теодора Попова

Еньовче
Цена:  15.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Тази книга има за цел да разшири общите познания за месото като ценен компонент в храната на човека. В съдържанието ѝ са разгледани неговата структура и състав, качествените му характеристики, процесите, протичащи в него по време на съхранение и обработка и начините за обогатяването му с полезни съставки, с цел максимално запазване на хранителните му и здравословни качества. Внимание е насочено към класифицирането на кланичните трупове на животните, предназначени за добив на месо като начин за определяне на изискванията на консуматорите. Описани са начините за подбор на месо за кулинарна и технологична обработка с ...
Кашкавал, парени сирена - Ангел Кожев - книга

Кашкавал, парени сирена


Ангел Кожев

Еньовче
Цена:  40.00 лв.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Историята на получаването и преработването на млякото е дълга и пряко свързана с развитието на цивилизацията. От историята на всички млечни продукти най-интересна е историята на сирената. Технологията за тяхното производство е значително по-комплицирана в сравнение с технологията на другите млечни продукти. Процесът за получаване на готов продукт, отговарящ на основните изисквания на понятието "сирене" е минал дълъг период, през който случайно наблюдаваните изменения в млякото са използвани по подходящ начин от находчиви животновъди-млекари. По всяка вероятност първото "сирене" е било извароподобен ...
Технология на рибата и рибните продукти - Димитър Кьосев, Стефан Драгоев - книга

Технология на рибата и рибните продукти


Димитър Кьосев, Стефан Драгоев

ХВП
Цена:  30.00 лв.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Настоящият учебник е написан в съответствие с учебната програма по дисциплината "Технология на рибата и рибните продукти" и е предназначен за студенти, обучавани в образователно квалификационна степен "Бакалавър" по специалност "Технология на месото и млякото" към Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив. Това учебно помагало представлява доразвит, допълнен и видоизменен вариант на учебника на проф. д. т. н Д. Кьосев издаден през 1985 г. ...
НАССР в ресторанта - Борислав Борисов - книга

НАССР в ресторанта


Борислав Борисов

ХВП
Цена:  15.00 лв.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Политиката по храните на Европейския съюз е изградена на базата на високи изисквания на стандарти по безопасност на храните, целта на които и да е защитават и допринасят за здравето на потребителя. Производството и потреблението на храна е централна дейност за всяко общество и има както икономически и социални последици, така и последици за околната среда. Изразът "От фермата до масата" (from farm to table) е станал популярен както в света, така и у нас. Този израз синтезира и преосмисля мерките за безопасност на храната. ...
Шоколадът - наръчник - книга

Шоколадът - наръчник


ХВП
Цена:  18.00 лв.
Европейски шоколадови рецепти ...
Описание
Сладкарските изделия са храни, съдържащи по-голямо количество захар и/или други подслаждащи вещества, пшенично или други видове брашно и нишестета с добавката на мазнина, яйца, вода, мляко, млечни продукти, ядки, плодове, ароматизиращи вещества и др...
Наръчникът съдържа множество от рецепти и техники използвани в сладкарския цех, които са придружени от цветни илюстрации за по-лесно усвояване.
Страници от тази книга






Съдържание
Организацията на работата в сладкарски обект
Необходим инвентар и инструменти в сладкарството
Изисквания към производството и предлагането на безопасни за потребителите сладкарски изделия
Технология на сладкарските изделия
Сладкарски полуфабрикати
  • Сладкарски основи
    • Сладкарски основи от обикновено пандишпаново тесто
    • Сладкарски основи от индианово тесто
    • Сладкарски основи от бишкотено тесто
    • Сладкарски основи от маслено тесто
    • Сладкарски основи от парено тесто
    • Сладкарски основи от белтъчено тесто
    • Сладкарски основи от смлени ядки
    • Сладкарски основи от медено тесто
    • Сладкарска основа лангдеша
    • Основи от теста с хлебна мая
  • Полуфабрикати за формиране на сладкарските изделия
  • Сладкарски сиропи
  • Сладкарски кремове
  • Полуфабрикати за художествено оформяне
    • Сладкарски глазури
    • Сладкарски гарнировки
Класификация и оформяне на сладкарските изделия
  • Класификация
  • Сочни торти
  • Сочни пасти
  • Сочни сладкиши
  • Ориенталски сладкиши
  • Сухи сладкарски изделия
  • Кейкови изделия
  • Сладкарски десерти
  • Сладкарски десертни кремове
Изпитани класически рецепти
  • Пандишпанови основи
    • Виенски блат
    • "Добуш" основа
    • Тъмен/шоколадов/виенски блат
    • Тъмен пандишпан с орехи
    • Руло платка
  • Белтъчно тесто
    • Основна рецепта
    • Торта "Жапонез"
  • Еклерови теста
    • Основна рецепта
    • Еклери с мляко
    • Пълнени еклери
  • Маслени теста
    • Стрито маслено тесто
    • Маслено тесто, подходящо за приготвяне с миксер
    • Сладко маслено тесто
    • Канелен сладкиш от сладко маслено тесто
    • Озахарени портокалови кори
    • Торта "Линцер"
  • Кремове
    • Ванилов крем (крем патисиер)
    • Баварски ванилов крем
    • Ванилов маслен крем
    • Маслен крем с яйца
    • Италиански маслен крем с белтъци
    • Бадемово-ванилов крем
    • Обикновен бадемов крем
    • Френски маслен крем
  • Торти
    • Шоколадова торта с бадеми
    • Торта с кафе и вишни
    • Княжеска торта (шахматна)
    • Торта малинова
    • Торта от многолистно тесто
    • Орехова торта
    • Вишнева торта
    • Торта "Шварцвалд"
    • Торта със сметанов крем и кайсии
    • Лимоново руло
    • Шоколадово руло
    • Торта с круши
    • Торта с малини и кисело мляко
  • Кейкове и сладкиши
    • Лек кейк
    • Френски кейк със смокини
    • Сладкиш, покрит със стрито тесто
    • Меден сладкиш
    • Дрезденски сладкиш
    • Ореховки
    • Бишкоти "Ротшилд"
    • Орехово-шоколадови бисквити
    • Канелени охлюви
    • Пай с извара
Декорация и моделиране
  • Торта "Свети Валентин"
  • Торта "Триумф на шоколада"
  • Вкусни и оригинални кексчета
  • Роза? Да, но от масло!
  • Дива и блестяща!
Рейтинг
Рейтинг: 9.38 / 8 гласа 
За да оцените книгата "Сладкарство - наръчник", изберете цифрата отговаряща на Вашата оценка по десетобалната система:



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Мнения на посетители
 

Ако искате да сте първият дал мнение за тази книга, направете го сега!

Вашето име:
Тип:
e-mail:
Мнение:
 
Важна информация!
Мненията, които най-добре описват книгата, ще бъдат видими при всяко посещение на страницата. За да видите всички останали мнения, моля натиснете бутона "Покажи всички мнения". Без предупреждение ще бъдат изтривани коментари с обидно, расистко, клеветническо или друго съдържание, което нарушава добрия тон.
Закупилите тази книга, купуват също
Материалознание на хранителните продукти - Андрей Андреев, Янка Калева, Динко Колев, Борка Цветкова - книга

Материалознание на хранителните продукти


Андрей Андреев, Янка Калева, Динко Колев, Борка Цветкова

Матком
Цена:  10.00 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебникът е написан в съответствие с учебната програма, утвърдена от "МОМН", и е предназначен за учениците от професионалните гимназии. Учебният материал е систематизиран в десет глави, като в първата са включени основните общотеоретични въпроси на материалознанието, в следващите девет глави са разгледани основните хранителни продукти от растителен и животински произход, които намират приложение като суровини или готови изделия в общественото хранене. ...
Технология на кулинарната продукция - част 1 - Стамен Стамов, Кремена Никовска - книга

Технология на кулинарната продукция - част 1


Стамен Стамов, Кремена Никовска

Матком
Цена:  8.90 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ...
Технология на кулинарната продукция - част 2 - Стамен Стамов, Кремена Никовска - книга

Технология на кулинарната продукция - част 2


Стамен Стамов, Кремена Никовска

Матком
Цена:  8.90 лв.
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ...
Растителна защита в таблици и схеми - Любомила Кръстева, Румяна Цонева, Стоян Петков - книга

Растителна защита в таблици и схеми


Любомила Кръстева, Румяна Цонева, Стоян Петков

Булхерба
Цена:  7.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Второ преработено издание ... В настоящия справочник са представени растителнозащитните препарати, разрешени за употреба, в дозите и сроковете за приложение при съответните култури и най-подходящи за вредителя. ...
Производство на домашни ракии, ликьори и плодови вина - Димитър Цаков - книга

Производство на домашни ракии, ликьори и плодови вина


Димитър Цаков

Еньовче
Цена:  5.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
"Почвените и климатичните условия в нашата страна са благоприятни за развитието на овощарството. Това се потвърждава от създадените в някои райони огромни насаждения с овощни видове. Наред с тях овощни дървета се срещат във всеки двор, вилно място, по улиците и пътищата. Може да се каже, че България представлява огромна овощна градина, в която са застъпени почти всички овощни видове. Най-масови са засажденията от ябълки, круши, сливи, череши, праскови, кайсии и вишни. В отделни райони на страната големи площи са засадени с малини, ягоди и къпини. По-голяма част от плодовата реколта се реализира в прясно състояние на ...
Организация на обслужването в хотелиерството - Катя Георгиева, Розалин Янев - книга

Организация на обслужването в хотелиерството


Катя Георгиева, Розалин Янев

Димант
Цена:  7.30 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
В България допреди няколко години, на хотелиерското обслужване по наше мнение не се отделяше необходимото внимание. Целта на настоящата разработка е да помогне на хората, занимаващи се с хотелиерство в разрешаване на част от проблемите, свързани с обслужването, както и на студентите от Колеж по туризъм - Бургас в тяхното обучение. Предметът на "Организация на обслужването в хотелиерството" е твърде обширен. Затова сме се ограничили върху изясняването на определени проблеми, без да имаме претенциите за изчерпателност, водени от желанието си да споделим своя опит в хотелиерската теория и практика. ...
Орехови насаждения - Цоло Михайлов - книга

Орехови насаждения


Цоло Михайлов

Еньовче
Цена:  12.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Листата на ореха са с голямо съдържание на йод и чаят, приготвен от тях, се пие за профилактика на гуша, атеросклероза и йодна недостатъчност. Ореховите ядки са богати на белтъчини, мазнини, железни, фосфорни, магнезиеви и други минерални соли, на витамини от B-група и цяла гама от микроелементи. Зелените орехчета са богати на витамин C. От тях се приготвя спиртна настойка, която се приема при възпалителни процеси. ...
Орехът. Секрети и съвети - Драган Брезовски - книга

Орехът. Секрети и съвети


Драган Брезовски

Еньовче
Цена:  6.88 лв.
Стандартна цена 8.00 лв.
Вземи сега с отстъпка -14%!
За повече подробности виж в продукта.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Отглеждане, болести и неприятели, стокови качества на плодовете, икономическа активност. Книгата е част от поредицата "Екологично стопанство". ... В книгата ще намерите информация за: създаване на орехова градина; растителна защита; сортове; как да печелим от орехите. ...
Готварството - книга

Готварството


Дионис
Цена:  23.80 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Организация и функциониране на кухнята ... Това е един учебник, подготвил поколения австрийски ученици в средните специални училища и гимназии по туризъм, доказал своите качества като учебно помагало, непрекъснато допълван и осъвременяван с най-нови термини, знания и похвати. Той отговаря напълно на съдържанието на учебната програма на МОН, утвърдена за обучение от 2005 г., и е предназначен за ползване в професионалните гимназии по туризъм. ...
Джобна енциклопедия на гъбите - Иван Дечев - книга

Джобна енциклопедия на гъбите


Иван Дечев

Милениум
Цена:  5.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
"Джобна енциклопедия на гъбите" е задължително четиво за всички, които имат интерес към гъбарството. Без значение дали сте професионалист с много опит зад гърба си, или тепърва навлизате в необятното царство на гъбите, изданието ще ви е от полза със своите подробни описания, полезни съвети и цветни илюстрации. От книгата ще научите още: по какво да различавате отровните от ядливите гъби, къде да откриете най-вкусните екземпляри и как да ги приготвите, как да си направите гъбарник сами, как да се предпазите от отравяне с гъби. ...
Производство на пчелно млечице и пчелни майки - Д-р Станчо Георгиев - книга

Производство на пчелно млечице и пчелни майки


Д-р Станчо Георгиев

Християнин
Цена:  6.00 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Динамично и биологично пчеларство. ... "Пчелното млечице притежава забележителни качества и непрекъснато намира нови пазари, което ще създаде допълнителен значителен доход на тези пчелари, които решат да го произвеждат с търговска цел. Препоръчвам на всеки пчелар сам да избере един от предложените начини и в зависимост от предпочитанията си да произвежда пчелни майки. Пчеларят ще работи с тези майки и е заинтересован те да бъдат от най-високо качество." Д-р Станчо Георгиев ...
320 вида дървета и храсти за паркове и градини - Мартин Хаберер - книга

320 вида дървета и храсти за паркове и градини


Мартин Хаберер

Дионис
Цена:  18.80 лв.
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
325 цветни снимки ... Скъпи Читателю! Нека заедно да концентрираме погледа си върху дърветата и храстите в градината. "Виждаш ли нещо, което аз не виждам? Кои са най-важните особености на тези растения? От какво имат нужда те, за да се чувстват добре?" Дърветата и храстите изпълняват няколко изключително важни функции. Освен че радват очите с непреходната си красота и служат като акцент в дворното пространство, те представляват естествена защитна стена и осигуряват екологичното равновесие. Ето защо си струва да научим повече за тях, като разгърнем този атлас. В него авторът представя 320 вида дървета и ...

Сладкарство - наръчник


инж. Анна Стоянова

Поръчай през телефона си сега.
Лесно е!
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.
Можеш да заплатиш поръчаните продукти в брой при доставката.
Всички продукти се изпращат с възможност за преглед преди плащане.
За цена и срок на доставка до твоя адрес кликни тук.
Продукт#91220
ВидКнига
Наличност
Издадена2012 г.
ИздателствоХВП
Категории
КорицаМека
Страници144
Алтернативни предложения
Материалознание на хранителните продукти
Андрей Андреев, Янка Калева, Динко Колев, Борка Цветкова
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  10.00 лв.
Технология на кулинарната продукция - част 1
Стамен Стамов, Кремена Никовска
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  8.90 лв.
Технология на кулинарната продукция - част 2
Стамен Стамов, Кремена Никовска
Продуктът е сред най-продаваните в store.bg
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  8.90 лв.
Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия
Гроздан Караджов, Радка Василева, Мария Николова
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  12.90 лв.
Хигиена на храненето и хранително законодателство
Величка Несторова
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  12.90 лв.
Месо и месни продукти
Пенка Маринова, Теодора Попова
Възможна е експресна доставка само за 4 часа в рамките на София, в работни дни от 10:00 до 20:00 часа.
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  15.00 лв.
Кашкавал, парени сирена
Ангел Кожев
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  40.00 лв.
Технология на рибата и рибните продукти
Димитър Кьосев, Стефан Драгоев
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  30.00 лв.
НАССР в ресторанта
Борислав Борисов
Продуктът е представен с вътрешни страници
Цена:  15.00 лв.
Шоколадът - наръчник
Цена:  18.00 лв.
Описание
Сладкарските изделия са храни, съдържащи по-голямо количество захар и/или други подслаждащи вещества, пшенично или други видове брашно и нишестета с добавката на мазнина, яйца, вода, мляко, млечни продукти, ядки, плодове, ароматизиращи вещества и др...
Наръчникът съдържа множество от рецепти и техники използвани в сладкарския цех, които са придружени от цветни илюстрации за по-лесно усвояване.
Страници от тази книга
Назад към "Хранително-вкусова промишленост"
Анна Кабанова
Новата книга на британския писател - блестяща политическа сатира на име "Хлебарката".
Издателство "Персей" пуска новата книга на Добромир Банев за Св. Валентин.
Безплатна доставка за София, 2.90 за провинцията!
Технология на кулинарната продукция - част 1 - Стамен Стамов, Кремена Никовска -
Учебник за професионални гимназии. : Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, ...
Обща технология на виното - том 1 - Трифон Иванов -
Верен на своя стил и метод, проф. Иванов дава пълна характеристика на гроздето като изходна суровина ...
Хигиена на храненето и хранително законодателство - Величка Несторова -
Учебникът "Хигиена на храненето и хранително законодателство" е предназначен за ползване от ...
Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия - Гроздан Караджов, Радка Василева, Мария Николова -
Четвърто издание : Производството на хляб е една от първите дейности на човека, започнала при ...
Технология на кулинарната продукция - част 1 - Георги Сомов, Недялка Краевска -
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна подготовка на учениците от ...
Материалознание на хранителните продукти - Андрей Андреев, Янка Калева, Динко Колев, Борка Цветкова -
Учебникът е написан в съответствие с учебната програма, утвърдена от "МОМН", и е ...
Кашкавал, парени сирена - Ангел Кожев -
Историята на получаването и преработването на млякото е дълга и пряко свързана с развитието на ...
Технология на месните продукти - Костадин Василев -
Настоящият учебник е написан в съответствие с разработената от МОМН учебна програма и е предназначен ...
Технология на кулинарната продукция - част 2 - Стамен Стамов, Кремена Никовска -
Учебник за професионални гимназии. : Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, ...
Намаление на хиляди книги