Домашно приготвената напитка на растителна основа запазва всички хранителни свойства на използваните ядки и семена. Тя предоставя една чудесна алтернатива на кравето мляко.
Mulsi Soul на
Vegan Milker е кухненски уред, който ви позволява да приготвяте лесно и бързо различни видове ядкови млека в домашни условия. С него може да приготвяте напитки като кокосово мляко, овесено мляко, оризово мляко, соево мляко, бадемово мляко, кафе, чай или всяко друго мляко на растителна основа. Уредът работи като смила (пасаторът се предлага отделно), филтрира и емулгира съставките едновременно, като прави млякото по-кремообразно и гладко. Комплектът съдържа бутало, с което притискате избраните съставки, филтър, с който да ги прецедите, стъклена кана с капак, в която може да пасирате и 2 диска за филтъра. Филтърът може да се използва във всякакви кухненски съдове, но е препоръчително да използвате контейнера включен в комплекта, тъй като той е с подходящата височина и помага за по-добро и лесно филтриране. А възможността за подмяна на дисковете с отстраняващата се основа позволява по-добра емулсия и лесно почистване. Може да поставите неперфорирания с размер 0 μ (ултрафин) диск, който е подходящ за фина текстура или перфорирания с размер 300 μ (кремообразен) диск, който усилва емулсията, за да се получи по-кремообразна напитка. Благодарение на стоманените дискове с различна пропускливост можете да изберете кремообразността, интензивността или финността, която желаете за вашето кафе, чай или растително мляко.
Буталото е изработено от борова дървесина, а филтърът е изработен от полипропилен с мрежа (сито) от неръждаема стомана и размер 150 µ. Стъклената кана е снабдена с дръжка и има капак изработен от бамбук.
Пластмасата в уреда не съдържа токсични компоненти като BPA, BPS, PVC, бакелит, формалдехид и фталати.
Характеристики:

- за приготвяне на растителни млека и други
- бутало за притискане
- филтър от полипропилен с мрежа от неръждаема стомана и размер 150 µ
- бутало от борова дървесина
- 2 резервни диска с размер 0 μ и 300 μ за различна текстура
- устойчива на топлина стъклена кана с отбелязани мерки: 0.5 l и 0.8 l
Начин на използване:

- Напълнете каната с вода.
- Поставете филтъра в каната (със или без допълнителен диск) след което поставете избраните съставки в него.
- Пасирайте внимателно с ръчния пасатор (не е включен в комплекта) за 1 минута.
- Разбъркайте и притиснете добре с буталото.
Съвети: Преди да използвате за първи път дървеното бутало и бамбуковия капак, с цел да се повиши естествената им устойчивост на влага, те трябва да се обработят с масло, одобрено за контакт с храни, например растително масло. Намажете ги веднъж с масло, избършете излишното масло и повторете обработката след 24 часа.