Обновено и допълнено издание. ... Една от най-знаковите книги за българския преход, Анатомия на илюзиите, получи заслужено внимание през годините и се превърна в един от най-четените и преиздавани български романи. Дванайсет години след първата публикация на дебютния роман на Людмила Филипова, той излиза отново - обновен и допълнен. Два свята, разделени от стена. Два живота, които не могат да бъдат едно. Две съдби, толкова различни и толкова еднакви. Анатомия на илюзиите е посветена на годините малко преди и след падането на комунизма в България, на това "преди и сега", обозначаващо началото на прехода. Това е ... |
|
Образователното дърво на Nowa Szkola илюстрира промените в природата през четирите сезона. То променя цвета си в зависимост от сезона - разцъфва през пролетта, развива зелена корона през лятото, окапва през есента и остава с голи клони през зимата. Посредством 39-те подвижни елемента, децата могат да създават различни сценарии и да наблюдават природните процеси, което допринася за развиването на фината моторика и въображението. Таблото е подходящо за училища и детски градини и е с размери 130 x 80 cm. ... |
|
От автора на "Мъжка страна", финалист за "Man Booker". ... "Понякога отсъствието на татко ме притиска като дете, седнало на гърдите ми..." Нури е съвсем малък, когато губи майка си. Сякаш нищо не може да запълни празнотата, оставена от смъртта в притихналия апартамент в Кайро. И нарушена едва когато баща и син срещат Мона - неустоима в жълтия си бански край басейна на луксозен хотел в Александрия. Щом Нури я вижда, околният свят изчезва. Но красавицата се влюбва в бащата, а по-късно се омъжва за него. Щастието на двамата наранява момчето и у него се заражда абсурдната мисъл, че иска баща му ... |
|
Любимият кулинар на България Иван Звездев е събрал над 100 рецепти, с които ще ни покаже родната кухня в нова светлина - тази на сезонното хранене. Рецептите в книгата Вкусът на България в четири сезона са ароматна смес от традиционни ястия, забравени класики, които усмихнатият водещ е открил и записал по време на своите пътувания в България, и нови гозби, извоювали своето място на родната трапеза. А общото между всички тях е, че всеки може да си ги приготви без особени усилия. Потопете се в това вкусно пътешествие в българската кухня, което ще ви помогне да се храните по-разнообразно и здравословно. Иван Звездев е ... |
|
Най-доброто от столетието. В тази книга са включени 1100 златни рецепти на столетието, което я прави незаменим кулинарен помощник. ... |
|
Отглеждане, бране, аранжиране."Ako имаше как, щях да живея във вечна пролет. Просната на земята, да наблюдавам растежа на тревата, метаморфозата на дърветата и кафявите им пъпки във фина резедава мъгла и пробуждането на семената от зимния им сън. Тържеството на поникващите цветя в природата е моето вдъхновение за живот. Създадох тази книга за всички вас, които също като мен вярвате, че част от нас остава в растенията, които докосваме и заговаряме, в корените, които полагаме в земята, в хората и местата, които обичаме. Какво има вътре в книгата?: основни принципи на флоралния дизайн - ритъм, контраст, движение, ... |
|
Повече от 200 рецепти за великолепни супи - за всеки вкус по всяко време! Представяме ви единствената на българския пазар книга, фокусирана върху готвенето на сезонни супи, подходящи за делник и празник. Внимателно подбраните рецепти ви предлагат чудесен обяд от всички краища на света. Вкусът на възродената природа пристига в кухнята ви с рецептите за супи с пресни зеленчуци и зелени аромати, с кюфтенца или с крехко месце и с брилянтни идеи за пролетните празници. Готвенето на супите е и забавление - с всяка рецепта разказваме по нещо интересно, връщаме ви назад във времето, срещаме ви с хора и рекорди, а за още ... |
|
Разказите от сборника "Сезоните на живота" тематично са насочени към традиционни човешки ценности, към нетрадиционни случки и събития, неотменна част от живота. Художествената идея на авторката е да представи гротеската на човешкото битие, иреалното и реалното в него, което е част от делника на всеки един от нас. Изобразяват в същността си свят, в който шестват асоциации, метафори, състояния на духа, странни образи и още по-странни усещания. В съдържанието им ще открием съпоставяне на въображаеми и реални действия, пресъздадени с тънка ирония, насмешка, а някъде и с горчилка, с неприкрито авторско отношение към ... |
|
Козунак, агнешко печено, постен гювеч, сладко от малини, лютеница, шкембе чорба, туршия, капама, пълнен шаран, празнична питка, домашен суджук. Дори не всяко от изброените да е сред любимите ви ястия, то със сигурност поне веднъж сте се изправяли пред предизвикателството да приготвите някоя обичана българска рецепта. "Българска кухня в 4 сезона" събира на едно място 64 от тях, представени по достъпен начин от Мирослав Гочев. Авторът на книгата е създател на един от най-популярните български "YouTube" канали - "Готвене за начинаещи", който към края на 2021 година има над 100 000 абонати, а ... |
|
Сгушена дълбоко насред историческото имение Уудмонт в Блустоун, Вирджиния, се издига изоставена оранжерия, потънала в облак от цветя. Вътре се крият корените на едно приятелство, започнало при невероятни обстоятелства, и тайните, които заплитат живота на четири жени през годините и поколенията. Един ден, помолена да снима сватба в Уудмонт, Либи Макензи се запознава със собственичката Илейн и с младия Колтън Рийз, които се опитват да възкресят запуснатото, но невероятно красиво имение. Либи веднага е привлечена от чара на старата оранжерия. С какво я омагьосва това място? Чие е името Сейди, издраскано върху стената? Коя е ... |
|
Токио дотяга на Фло. Страдаща от липса на самочувствие, тя не вижда изход - преводаческата ѝ работа не върви, а връзката ѝ се срива. Тъкмо тогава се натъква на мистериозна книга, забравена в метрото. Още от първата страница Фло изпитва нуждата да преведе този японски роман - решение, което ще промени живота ѝ... В него се разказва за Аяко, строга старица, собственичка на малко кафене в градчето Ономичи. Аяко, която носи върху тялото си физическите белези от отдавнашни нейни непоколебими решения, става настойник на внука си Кио. Преследвани от уж погребана семейна трагедия, двамата не могат да изградят ... |
|
Добре дошли в Музея на анатомията. Нашият музей е отворен по всяко време. В него се помещава забележителна колекция от експонати: от мускулите, с които показваме емоциите си, до деликатните тъкани в мозъка. Как функционира тялото ни? И как човекът се развива от една-единствена клетка? Влезте и разгледайте човешкото тяло в целия му блясък. Какво ще откриете в Музеят на анатомията: подробна информация за анатомията на човека, представена под формата на музейна експозиция; впечатляващи илюстрации от Кейти Уидман, които създават необходимите визуални условия за прекарване на повече време с текста; ясен и достъпен текст, ... |