Съдът е предназначен за ферментация на грозде, за съхранение на фураж, зърна, плодове и зеленчуци. Изработен е от висококачествен полиетилен, който е еластичен, устойчив на удари и атмосферни влияния. Съдът е лесен за поддръжка и има възможност да се стифира. Размерите му са 130 / 100 / 110 cm. Важно: Капакът към съда се закупува отделно. Съдът има сертификат за съхранение на хранителни продукти. ... |
|
Съдът е предназначен за ферментация на грозде, за съхранение на фураж, зърна, плодове и зеленчуци. Изработен е от висококачествен полиетилен, който е еластичен, устойчив на удари и атмосферни влияния. Съдът е лесен за поддръжка и има възможност да се стифира. Размерите му са 100 / 80 / 90 cm. Важно: Капакът към съда се закупува отделно. Съдът има сертификат за съхранение на хранителни продукти. ... |
|
Капакът е предназначен за затваряне на съд за ферментация с обем 500 l. Съдовете са подходящи за ферментация на грозде, за съхранение на фураж, зърна, плодове и зеленчуци. Капакът е с размери ∅ 105 x 8 cm. Важно: Съдът за ферментация се закупува отделно. ... |
|
Капакът е предназначен за затваряне на съд за ферментация с обем 1000 l. Съдовете са подходящи за ферментация на грозде, за съхранение на фураж, зърна, плодове и зеленчуци. Капакът е с размери ∅ 130 x 8 cm. Важно: Съдът за ферментация се закупува отделно. ... |
|
Въздушната запушалка на Enolandia е изработена от пластмаса и е подходяща при тиха ферментация на вино. Тя не позволява проникването на кислород в съда, но в същото време позволява отделянето на въглероден диоксид. Начин на употреба: Подгответе отвор на съда за ферментация или използвайте тапа с отвор. Поставете края на ферментационната тръба в отвора. Напълнете тръбата с вода. ... |
|
Въздушната запушалка на Enolandia е изработена от пластмаса и е подходяща при тиха ферментация на вино. Тя не позволява проникването на кислород в съда, но в същото време позволява отделянето на въглероден диоксид. Начин на употреба: Подгответе отвор на съда за ферментация или използвайте тапа с отвор. Поставете края на ферментационната тръба в отвора. Напълнете тръбата с вода. ... |
|
Ферментаторът на Enolandia е лесен за почистване и е подходящ за съдове с обем от 30 до 200 l. Той не позволява проникването на кислород в съда, но в същото време позволява отделянето на въглероден диоксид. Ферментаторът е изработен от пластмаса. Начин на употреба: Подгответе отвор на съда за ферментация или използвайте тапа с отвор. Поставете края на ферментатора в отвора. Махнете капачката на запушалката. Напълнете ферментатора с вода до маркировката. ... |
|
Представи си следното: перфектната чаша домашно вино, на която се наслаждаваш със семейството и приятелите си - без да харчиш цяло състояние, струваща една десета стойност на добра бутилка вино от магазина! Ако търсиш точно това, тогава тази книга е точно за теб! Книгата Тънкото изкуство: От лозе до вино е пълно ръководство, което ще ти покаже техники за отглеждане на грозде и правене на домашно вино. Без значение дали си начинаещ или имаш известен опит, тази книга ти предоставя изпитана система, която ще те води през всяка стъпка - от избора на подходящо грозде и място до перфектния финален продукт. С тази книга ще: ... |
|
Наслаждавайте се на правенето (и пиенето) на ваши собствени първокласни вина. Правенето на висококачествени вина е забавно и лесно. Този задължителен за притежаване наръчник ви дава лесни за следване инструкции за всичко от избирането на правилното грозде и правилното оборудване до мачкането и ферментацията, до остаряването и бутилирането на вашето вино. Награждаваният домашен винар Тим Патерсън осигурява съвети как да правите всеки стил вино: червено, бяло, сухо, сладко и пенливо. Скоро семейството и приятелите ви ще вдигат тостове с вашите възхитителни творения! В книгата: екипирайте се, снабдете се с инструментите, ... |
|
Д-р Димитър Цаков е дългогодишен директор на Института по винарска промишленост в София. Специализирал е в Унгария, Франция и Русия. С научна цел е посетил специализирани институти и предприятия в Румъния, Австрия, Украйна, Армения, Грузия, Германия и Испания. Един от пионерите в производството на естествено пенливи (шампанизирани) вина у нас. Под негово ръководство и с личното му активно участие са създадени вината с контролирано наименование за произход (ВКНП) в България. Ръководител на колектив, разработил технологията за производството на розови вина у нас. Член на редколегията и автор на материали за Българска ... |
|
В книгата в сбита форма е разгледан въпросът за гроздето като суровина за производство на вина в домашни условия. Дадена е технологична характеристика на основните винени сортове грозде. Обърнато е внимание на основните показатели, обуславящи качеството на вината. Посочени са конкретни технологични схеми, граничещи до рецептури за производство на различни типове вина с добри вкусови качества. Обърнато е внимание и на грижите, които трябва да се полагат при съхранението на вината в бъчви и наливането им в бутилки. Описание са основни болести по вината, срещани у нас, и начините за тяхното предотвратяване и лекуване. Дадени ... |
|
Книгата, с която стартира революцията във ферментацията! Хляб. Сирене. Вино. Бира. Кафе. Шоколад. Повечето хора консумират ферментирали храни и напитки всеки ден. В продължение на хиляди години хората се наслаждават на отличителните вкусове и хранителните вещества, получени в резултат на преобразуващата сила на микроскопичните бактерии и гъбички. Дива ферментация: вкусът, храненето и занаятът на храните от живи култури е първата готварска книга, която широко изследва кулинарната магия на ферментацията. Вкусовете на ферментацията са завладяващи и сложни, буквално живи. Тази книга отвежда читателите на вихрено ... |