Семената от черен кримски домат на Bavicchi от серията Geo са екзотичен сорт домат с тъмновиолетов до черен цвят. Плодовете са сочни, имат силен аромат и плътна сърцевина, а вкусът им е сладък и освежаващо кисел. Доматите (Lycopersicon lycopersicum) могат да се отглеждат в саксия с подходящи опори, а плодовете са кръгли. Разсадът се прави през ранна пролет (от януари до май), а растенията трябва да се отглеждат на добре осветено място, за да се укрепи стъблото. Ако се отглеждат на закрито, е препоръчително да се добави изкуствена светлина през тъмните часове. Когато се пресаждат навън, се поставят на разстояние 60 ... |
|
Доматът "Black from Tula" (Solanum lycopersicum) има месести плодове с по-малко сок. Подходящ е за отглеждане на открито. Семената се засяват за закрито от началото на февруари до края на март месец. Готовите растения се разсаждат на открито от април до средата на юни месец. Беритбата на плодовете се извършва юли - октомври месец. Единичните растения могат да достигнат 2 m височина и да дадат 3 - 4 kg плод. За богата и вкусна реколта осигурете на доматите светлина, висока влажност на почвата и добър дренаж. Подхранвайте с гранулиран тор за зеленчуци. Опаковка от 1 g. ... |
|
Чери доматът "Black Cherry" (Solanum lycopersicum) е атрактивен сорт с кафеникаво червени плодове със сладко-кисел вкус. Може да се отглежда в по-големи саксии, в зеленчуковата градина на открито или в саксия тип "надолу с главата". Растението е високорастящо и изисква стабилна подпора. Семената се засяват на закрито от началото на февруари до края на март месец. Готовите растения се разсаждат на открито април - юни месец. Реколтата се събира юли - октомври месец. Вегетационния период е около 65 дни. За по-богата и вкусна реколта осигурете на доматите много светлина, висока влажност и добър дренаж на ... |
|
Доматът "Black from Tula" (Solanum lycopersicum) е рядък сорт, произлизащ от Русия, с интензивен и сладко-тръпчив вкус. Плодовете му са месести, с по-малко сок и са с тегло 200 - 250 g. Подходящ е за отглеждане на опорна конструкция, в оранжерии и парници и на открито в градината. Доматът достига 2 m височина и дава около 3 - 4 kg плод на корен. Семената се засяват за разсад между февруари и март, а на открито между юли и октомври. Беритбата е между юли и октомври, като всички домати се отглеждат чрез разсад и се засаждат на постоянното им място след отминаването на пролетните слани. За богата реколта ... |
|
Бързо, лесно, вкусно. Независимо че уредът е наречен фрайер, тоест уред за пържене, с него може да се приготви здравословна храна на грил като във фурна, десерти и други с горещ въздух. При готвенето с фрайер с горещ въздух се използва с 80% по-малко мазнина. Фрайерът не заема много място в кухнята и се ползва много лесно. В горната част на фрайера горещият въздух прави кръгообразни движения и по този начин се готви храната от пресни или замразени продукти. Във фрайера има затопляща камера и кошница, както и при други уреди, и при фрайера различните модели са снабдени с допълнителни приспособления, като например ... |
|
Вкусът на Аюрведа ще ви запознае с основните разбирания за здраве в древната наука за живота и хармонията - Аюрведа. Накратко са изложени базисните ведически понятия за типовете хора, характеристиките на отделните хранителни продукти и принципите на здравословното хранене. Обръща се специално внимание и на разнообразните ароматни подправки, които са задължителна част в аюрведичната кухня и които често се явяват природен лек за множество заболявания. В изложението ще откриете аюрведичен тест, чрез който да определите своята индивидуална конституция на тялото (доша), както и препоръки за хранене в съответствие с нея. ... |
|
В книгата са разгледани охлаждането и замразяването във фризер и са предложени рецепти за домашно замразени ястия."Основните хранителни продукти - мляко и млечни произведения, месо, риба, яйца, плодове и зеленчуци, имат сложен химичен състав и физични и химични свойства, които определят специфичните им качества. Главните съставни части на храните от растителен и животински произход са: белтъчини, мазнини, въглехидрати, минерални вещества, витамини и ензими, както и някои вкусови, ароматни и други съединения." Из книгата ... |
|
Комплектът съдържа 3 книги от Елена Георгиева - Да готвим лесно с баба, Салати за всички сезони и Десерти за всеки вкус. ... Да готвим лесно с баба "В книгата са представени 112 традиционни рецепти, като това ще ти помогне да приготвиш любимите си храни и традиционни празнични трапези за Коледа, Великден и други. В нея има основна информация за храните и хранителните вещества в тях. Дадени са съвети за хигиена, съхранение, комбиниране на храните, основни правила за готвене, информация за подправките и добавянето им в различните ястия. Също така съм добавила 2 примерни седмични менюта плюс пазарски списъци за ... |
|
Зеленчукови, месни, рибни и плодови салати. ... Изданието съдържа над 188 рецепти за салати, което ще те вдъхнови да направиш както стандартни традиционни салати, така и по-екзотични и интересни салати, плодови салати и други. Добавени са и основни съвети за различните зеленчуци, относно съхранение, освежаване и използването им. ... |
|
Кулинарното наследство от 30-те години на XX век. Домакинството в старите софийски домове. Съставител: Елена Кръстева. ... Тази книга говори с езика на кухнята, но разказва не само кулинарни сюжети, а и случки от кухнята на езика. Тя е продължение на Изкуството на старата българска кухня. Кулинарното наследство на XIX век и прави скок във времето, за да пренесе читателите и кулинарните експериментатори в 30-те години на XX век. Изданието включва повече от 300 рецепти, които ще ви предложат вълнуващи преживявания за небцето и сърцето."В рецептите, събрани в тази книга, не може да няма отзвук и от голямата ... |
|
6 прости стъпки. 6 лесни седмици. 1 по-дълъг, по-здрав живот. ... Тази книга ще Ви помогне за: справяне с рака; контрол над сърдечните болести; забавяне на остаряването; намаляване на обиколката на талията; възможно най-голяма жизненост. Никога не е било толкова лесно, нито толкова вкусно, да постигнеш най-доброто здраве, килограми и жизненост, на които си се радвал в живота си. Просто прибавете препоръчаните от д-р Стивън Прат храни и нутриенти, правете физическите упражнения, предназначени да се изпълняват на бюрото, а не в спортната зала, и след 6 седмици ще сте поставили началото на битката с шест основни ... |
|
Суровите растения - източник на силна жизнена енергия и имунитет! Най-активният двигател на биохимичните процеси в организма! Книгата е безценен практичен справочник в ежедневието за всички, които искат да се радват на истинско здраве, бодрост и творчески ентусиазъм. В нея са изложени: състав и лечебни свойства на зеленчуци, ядки, семена, зърна; практически опит на читатели в лечението със зеленчуци - таблица за лечебните свойства; таблица на професор Ташев за съдържанието на белтъци, мазнини, въглехидрати, калории, витаминен, минерален състав и незаменими аминокиселини в лечебните растения. Ежедневно 3/4 от ... |