Това е един учебник, подготвил поколения австрийски ученици в средните специални училища и гимназии по туризъм, доказал своите качества като учебно помагало, непрекъснато допълван и осъвременяван с най-нови термини, знания и похвати. Той отговаря напълно на съдържанието на учебната програма на МОМН, утвърдена за обучение от 2005 г., и е предназначен за ползване в професионалните гимназии по туризъм. Богато илюстриран, с добре подбрани теми, разработени на достъпен език, без излишно теоретизиране, учебникът е предназначен в максимална степен да послужи за въвеждане в теорията и практиката на организацията и ... |
|
Фюжън рецепти за вкусни ястия и добър живот от Рефика Биргюл. Храната на новия Истанбул ще ви потопи в света на турската кулинария, и по-конкретно на магичния и великолепен град, свързващ буквално и преносно културите на Европа и Азия, на Запада и Ориента. Авторката Рефика Биргюл е известна с практичния си и съвременен поглед върху готварството. Писателка, любима водеща в телевизионния канал 24 Kitchen и коломнистка - нейното име е нарицателно по цял свят за галещи небцето предложения. Големи успехи жъне и в YouTube: каналите Кулинарното училище на Рефика на турски и Кухнята на Рефика на английски имат милиони ... |
|
Димчо Тодоров е в системата на туризма от 1977 г. Преминал е през различни длъжности и управленски нива в хотелиерството и ресторантьорството. Хоноруван преподавател по Мениджмънт на хотелиерството, Мениджмънт на ресторантьорството и Специализирани видове туризъм в СУ "Св. Климент Охридски", ЛТУ София, Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Европейски колеж по икономика и управление и други. Експерт-консултант по туризъм и председател на Българска асоциация на експертите в туризма (БАЕТ). Негови книги са: "Хотелиерство""Ресторантьорство""Организация, технология и ... |
|
Учебникът по "Ресторантьорство" е основа за формиране на знания и умения в областта на комерсиалното ресторантьорство. Той е предназначен за обучаващите се в школи, професионални гимназии по туризъм, колежи и университети за усвояване на необходимата теоретична подготовка, свързана с по-нататъшната им реализация в сферата на туризма и ресторантьорството. Предназначен е преди всичко за обучение на средни управленски кадри в българските колежи и университети, и придобиване на образователно-квалификационна степен "Бакалавър". Може да бъде полезен и за собственици, управляващ и обслужващ персонал в ... |
|
Количката за сервиране разполага с четири колела, два рафта, специална дръжка за бутане и поставка за ваза с цветя. Комплектът се състои от тенджера, тиган, кана, чинийка, прибори за хранене, солници, цветя и други аксесоари. Всеки елемент е изработен от висококачествена пластмаса. Модерният дизайн и ярките цветове ще се харесат на всяко момиченце. ... |
|
Какво е необходимо за една перфектна закуска, особено ако я приготвят деца на игра? Естествено – нужни са уреди-играчки, прибори за сервиране и много настроение, което няма как да ги пропусне, благодарение на този детски комплект за закуска от „ Klein “. В него малките кулинари ще открият кафе машина за шварц, тостер, кана и сладурски чашки, чинийки и прибори за сервиране. Всички уреди за детската кухня са създадени по лиценз на истински и са част от серията немските „ Bosch-mini “. Те са изработени с множество детайли и издават реалистични звуци. Към тостера-играчка има две филийки хляб (от пластмаса), които сами ще ... |
|
Сега вече детето ви категорично може да влезе в ролята на майстор кулинар! При това не само в представите си! Детската кухня на “ Klein ” е създадена като умалено копие, което е част от истинските кухненски кътове. Тя е играчка, която разполага с всички необходими уреди и аксесоари за приготвянето на най-разнообразни кулинарни шедьоври! Кухнята има характеристики, достатъчни да превърнат забавлението в истинска, ролева игра на големи! Комплектът съдържа малък, двустранен кухненски кът с вградени, модерни уреди. Кухнята разполага с отварящи се фурна и съдомиялна, мивка, абсорбатор, декоративни котлони, комплект за ... |
|
С кухня, като на истинските, големи готвачи, бъдещите майстори на вкусотии – децата, ще бъдат не само доволни, но ще стават все по-виртуозни и сръчни. Точно такава кухня-играчка са създали за тях от „ Klein “. Тя е точно, умалено копие на кухня „Miele“, решена в сиво и бордо. Детската кухня е оборудвана с всичко необходимо – „керамичен“ плот-играчка с два котлона, детска фурна, абсорбатор и съдомиялна. За да могат да разположат продуктите и да имат възможност за кулинарно творчество, на кухнята има плот. А големите готвачи знаят – готви ли се, има нужда от мивка, комплект прибори и детски домакински съдове – тенджерка, ... |
|
Правила за светско и делово общуване. ... Всичко за етикета е всеобхватен пътеводител в света на добрите обноски. Написана с много хумор и без скучни нравоучения, тя ориентира читателя в различни ситуации. Тази книга е всеобхватен пътеводител в света на добрите обноски. Написана с много хумор и без скучни нравоучения, тя ориентира читателя в различни ситуации. От официалния прием, всекидневието в офиса, обикновения телефонен разговор, подготовката за празника, до бизнес етикета и имиджа на деловия човек. Книгата е подходящ подарък за всеки, който желае да обогати представата си за правилата на изисканото общуване. ... |
|
За разлика от своите майки, които не пускат в кухнята си друг човек, децата обичат да играят заедно, а в детската кухня на „ Klein “, оборудвана с умалени уреди-играчки „Miele“, могат да играят няколко малки готвача едновременно. Уредите в нея са разположени и от двете страни, което пести място и е изключително удобно. От едната страна е хладилника, фурната и шкафа с продукти, а от другата – съдомиялната. Вратичките на фурната и машината за миене на съдове се отварят, което прави играта още по-забавна. Върху печката има вграден плот с котлони, които при натискане на копчето за включване започват да издават звуци, като ... |
|
Раницата за пикник на Chanodug разполага с всички необходими съдове и прибори за 4 души. Тя има две основни отделения (едното служи като термо камера за храна, а в другото се съхраняват подредени съдовете и приборите), както и два предни джоба. Към раницата е прикрепена и чантичка за бутилка, която може да се носи самостоятелно. Комплектът съдържа 4 памучни салфетки за сервиране, 4 чинии ∅ 23 cm, 4 метални чаши, 4 вилици, 4 лъжици, 4 ножа, дъска за рязане, универсален нож за рязане, сгъваемо ножче с тирбушон и отварачка за бутилки, 2 солнички и текстилна торбичка за мръсните съдове и прибори. Всички части са ... |
|
В учебника са разгледани всички въпроси, свързани с обслужването в заведенията за хранене и развлечения: материалната база на технологичния процес, използваните средства в обслужването, участващият в процеса на обслужването персонал (в т.ч. атестацията и поведението му), отделните елементи на този процес (включително начините на сервиране), обслужването при различни случаи, заведения и системи, самообслужването, организацията и функционирането на бара (вкл. смесените напитки - характеристика, технология, сервиране), гостите и проучване на потребителското мнението, електронно-изчислителната и компютърната техника в ... |