"Изкуството на френската кухня" е върхът в дългата кариера на Джулия Чайлд - книгата, която заедно с многобройните ѝ телевизионни предавания я превръща в кулинарна и културна икона. Създадена в сътрудничество с майстор готвачите Луизет Бертол и Симон Бек, тя повече от петдесет години е незаменим пътеводител из дебрите на френската кулинария. Предназначена е за всички, които обичат добрата храна и искат да пресъздадат в дома си образците на класическата френска кухня. Авторките свеждат тайните на готварското изкуство на французите до разбираеми похвати и ни водят към усвояването му стъпка по стъпка - от ... |
|
Френската кухня е световноизвестна. Нейната привлекателност се дължи не само на голямото разнообразие от ястия и вкусове, но и на общоизвестната истина, че храненето заема изключително важно място в живота на французите. Много от най-важните и сериозни семейни и професионални въпроси се решават на масата. Не случайно във Франция кулинарията се третира като едно от най-важните изкуства да се живее. Според френските стандарти времето за избор и приготвяне на ястието никога не е изгубено напразно. Всяко момиче трябва да се научи да готви вкъщи, дори и ако е с академично звание. Френската кухня е разнообразна, ястията са ... |
|
Как да открием тайната на joie de vivre? ... Франция крие в себе си магия. Тя привлича, омайва, вдъхновява. Франция е много повече от популярните туристически места, от кухнята, от модата, от архитектурата. Франция е la joie de vivre, радостта от живота. Както датчаните имат хюга, а италианците - своята dolce far niente, тайната на френския начин на живот е именно в тази радост. La joie de vivre e нещо, което трябва да се усети и не може да се опише с думи. Но в тази книга Кейти Яндел прави всичко възможно да поведе читателите по пътя, по който сами ще могат да преживеят френската магия. Във Френското изкуство да живееш ... |
|
Съставител: Елена Кръстева . ... Конопида със сирене, Спаранги Louis XV или Омелета с домати са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това."Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в ... |
|
Корин Хукс е белгийска писателка, родена през 1946 година. Завършва история на изкуството и археология. Работила е като преподавател. Публикувала е редица изследвания върху народните традиции и занаяти. Автор е на романите "Голямото меню" (2001), "Роклята ми не е намачкана" (награда на младата критика през 2008 г.), "Определено те убивам" (награда "Марсел Тири", 2010 г.) и на поетичните сборници "Контражур" (сп. "Панорама", бр. V, 2011 г.), "Юни" (2011) и "Червено на брега на реката" (2012). Живее в Брюксел. "Къщата е опасана от тополи. ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Вкусно пътешествие из необятната кулинарна съкровищница на Франция. Нов поглед към една световно призната кулинарна традиция, тази книга е предназначена за почитателите на хубавата кухня, които с радост биха опитали нещо ново и лесно за приготвяне. Подбрани са ястия, които обикновеният французин прави у дома си и които не изискват специфични кулинарни умения, нито специфични и трудни за намиране продукти. Ще откриете както нови, непознати, така и много знаменити рецепти, придружени с анекдоти или легенди, които ги съпътстват от векове. Такива са историите за сестрите Татен и знаменитата обърната ябълкова торта, за ... |
|
Шест трактата за световната стратегия. ... В Лидерство Кисинджър анализира живота на шестима изключителни лидери чрез отличителните стратегии на държавното управление, които според него са въплъщавали. След Втората световна война Конрад Аденауер връща победената и морално фалирала Германия в общността на нациите чрез това, което Кисинджър нарича, "стратегия на смирението". Шарл дьо Гол поставя Франция до победоносните съюзници и подновява историческото ѝ величие чрез "стратегия на волята". По време на Студената война Ричард Никсън дава геостратегическо предимство на Съединените щати чрез своята & ... |
|
В България думата сирене обикновено се използва за бялото саламурено сирене, но всъщност има хиляди видове със свои специфични характеристики, получени в зависимост от вида мляко, технологията, мястото на производство. Общото за всички сирена е, че се получават след коагулация на белтъчините в млякото, обикновено след прибавяне на сирище, след което коагулиралата маса се отцежда от остатъчната суроватка. Следва процес на узряване на сиренето, като през това време то променя вкуса и вида си. Сиренето може да се сервира с вино на официални обеди и вечери, като вечер се сервира между главното меню и десерта или накрая. С ... |
|
Миналото е зад вас, по-доброто предстои. Кинцуги е японско изкуство за поправяне на счупени предмети чрез подчертаване на пукнатините, върху които се нанася фин слой злато. Изкуството на устойчивостта е умението да лекуваме нанесените на душата ни рани, без да прикриваме белезите, да се вглеждаме в себе си, без да се боим от несъвършенствата си. И двете изискват много внимание, търпение и съсредоточаване. Ден след ден, седмица след седмица предметът и душата биват почиствани, превързвани, обгрижвани и лекувани, докато не засияят и не започнат да излъчват светлина. Обогатена с притчи, съвети и упражнения, с примери и ... |
|
Изкуството на войната от древнокитайския пълководец и философ Сун Дзъ е най знаменитият военен трактат на всички времена, но и гениално творение - защото е много повече от наръчник по военно дело. Пестеливият, учудващо поетичен текст е образец на изящна словесност, а избистрените в него правила далеч надхвърлят конкретните рамки, обхващат цялото битие и са залог за успех във всички житейски области. Уроците по стратегия и тактика на Сун Дзъ са способ за човека да стане господар на съдбата си."Да водиш битки и неизменно да печелиш победи, не е върховното превъзходство. Върховното превъзходство е да покориш врага, ... |
|
Никъде по земята, от Лисабон чак до Япония, няма ястия като тези, които се готвеха в тази кухня за великия и всемилостив султан. Кухня на кухните, сборно място на хиляди и хиляди аромати, дошли от четирите краища на света. Четирима главни готвачи от четирите краища на света и четири различни религии готвят за султана в кухнята на двореца му в Константиние - града на градовете. В кухнята ври и кипи не само от екзотичните гозби, предназначени единствено за изтънченото небце на падишаха, но и от удивителни лични истории. Те се преплитат с вести за чудни изобретения, произведения на изкуството и непознати плодове и зеленчуци, ... |
|
От авторката на "Обяд в Париж" и "Пикник в Прованс". ... "Вечеряй с мен" ще добави нотка joie de vivre не само в кухнята, но и в живота ви! Авторката на "Обяд в Париж" и "Пикник в Прованс" отново ни предлага завладяващ и изпълнен с остроумие мемоар. С полезни съвети и лесни за изпълнение рецепти Елизабет Бард въвежда читателите в очарователния свят на френските кулинарни и житейски тайни. Разкрива ни как да се храним и живеем по-добре, кои са петте най-важни готварски инструмента на французите, както и 15-минутните ястия, популярни в цяла Франция. Книгата съдържа и съвети ... |