Коледната книга за рецепти от Реком е идеалното място, в което да съхраните както любимите си коледни рецепти, така и важна информация относно готвенето им. За лесно намиране на записаната информация, са добавени 6 декоративни тага. Кориците са декорирани с красиви и цветни картони. Характеристики: размери: 15 x 21.2 cm; корица: твърда; тип хартия: бяла; 162 страници; перфорация за лесно откъсване; вид: спирала. Важно! Продуктът е ръчно изработен, което прави всяка бройка уникална. Заради това са възможни леки разминавания в цвета и дизайна. ... |
|
Интересни и многобройни рецепти за празничната трапеза. ... |
|
Коледната книга за рецепти от Реком е идеалното място, в което да съхраните както любимите си коледни рецепти, така и важна информация относно готвенето им. За лесно намиране на записаната информация, са добавени 6 декоративни тага. Кориците са декорирани с красиви и цветни картони. Характеристики: размери: 15 x 21.2 cm; корица: твърда; тип хартия: бяла; 162 страници; перфорация за лесно откъсване; вид: спирала. Важно! Продуктът е ръчно изработен, което прави всяка бройка уникална. Заради това са възможни леки разминавания в цвета и дизайна. ... |
|
Месечно издание за деца. ... Забавлявай се, докато научаваш любопитни факти, играеш весели игри и оцветяваш със Зайко Байко Всичкознайко! Във всеки брой от списанието ще откриеш интересни приказки, ще научаваш нови неща за природата и света, ще разрешаваш заплетени задачи и още много други. В този брой е включен и хартиен модел за изрязване "Дядо Коледа" и рецепта как да си приготвиш сам новогодишни захарни пръчици. За да оцветите тази книжка препоръчваме да използвате моливи или пастели, за да избегнете цветовете да се отбележат на другата страница. ... |
|
Кулинарното наследство от 30-те години на XX век. Домакинството в старите софийски домове. Съставител: Елена Кръстева. ... Тази книга говори с езика на кухнята, но разказва не само кулинарни сюжети, а и случки от кухнята на езика. Тя е продължение на Изкуството на старата българска кухня. Кулинарното наследство на XIX век и прави скок във времето, за да пренесе читателите и кулинарните експериментатори в 30-те години на XX век. Изданието включва повече от 300 рецепти, които ще ви предложат вълнуващи преживявания за небцето и сърцето."В рецептите, събрани в тази книга, не може да няма отзвук и от голямата ... |
|
Съставител: Надежда Лазарова. Рецепти за Никулден, Бъдни вечер, Коледа, Нова година, Великден, Гергьовден. ... Книгата "Празнични рецепти" е за всички, които са особено взискателни към приготвянето на празничното меню и се стремят към безпогрешен вкус във всяко ястие. Комбинацията от традиционно с модерно напълно ще удовлетвори както консервативния кулинар, така и любопитния експериментатор. Тази книга ще бъде вашият верен идеен помощник в приготовленията за най-големите празници през годината - дните, в които уютът, създаден в дома, няма цена. "В търсене на най-доброто за големите празници, направихме ... |
|
Както бе разказана на Джеф Гуин. ... Всичко започва от една статия за малко известните факти, свързани с Коледа, която журналистът Джеф Гуин трябва да напише за вестника, в който работи. Няколко месеца, след като статия бе публикувана, той получава обаждане от непознат господин, който му казал, че в статията си е разказал историята на един много скъп негов приятел, но написаното не е съвсем вярно и пълно. "И кой може да бъде този скъп приятел?", попитал Джеф. Вместо отговор последвало набързо спретнато пътуване до Северния полюс и лична среща с този "много скъп приятел", а останалата част е, както се ... |
|
Книга за всеки дом. ... От Нова Година и Трифонци, през Великден и Еньовден до Никулден и Рождество Христово - Български празници и обичаи събира най-важните дати от празничния ни календар, описва обредите и ритуалите и ни предлага рецепти за трапезата и в делник, и в празник. Това е книга за всеки дом, която ни прави част от вековните традиции и ни помага да създадем незабравими семейни спомени за своите деца. В своята многолетна история българският народ е сътворил богат календар от християнски традиции, неписани ритуали, обредни практики, благословии и молитви. Български празници и обичаи събира най-важното от този ... |
|
"− Ехаа, навалял е сняг! - радостно извиква малкото паяче, защото е дошла зима - време за луди игри навън." Както и за много нови и непознати неща, които любознателните паячета ще научат. Откъде идват снежинките, как се прави снежен човек, къде зимуват птичките, какво става, когато водата замръзне. Ще се забавляват и с кънки и шейни. А накрая заедно с баба Мъдра ще направят любимите домашни коледни сладки по нейната рецепта, която могат да узнаят и приготвят и нашите малки читатели, и ще украсят дома си за предстоящите празници. Илюстрации: Мартина Матос. Книжката е част от поредицата Малкото паяче ... |
|
Книгата Хляб с квас е ценен наръчник за всеки, който няма опит в кухнята, но иска да поеме по пътя на домашния хляб с квас. Като естествено продължение на кулинарния блог Baking for seven, тази книга ще ви преведе през всички стъпки на приготвянето на различни печива с невероятен вкус и здравословни ползи. В нея ще откриете не само подробни рецепти, но и полезни съвети и техники, които ще ви насърчат да печете с увереност."Казвам се Жанина - магистър фармацевт и майка на шест деца. Желанието да осигурявам най-добрата храна за семейството си ме отведе към домашния хляб с квас. Не след дълго се появи у мен и любовта ... |
|
Предколеден календар с капачета. Разходете се по празничната улица в гората на Мечо и вижте как горските животни се готвят за Коледа. Отбройте дните до празника с 24-те капачета, под които ще намерите идеи за забавления, рецепти и съвети за увлекателни коледни занимания. А след като прочетете книгата, може да я разгънете като красив фриз, с който да украсите стаята си! Илюстрации: Фрея Хартас. Книжката е част от поредица Гората на Мечо. ... |
|
Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-популярните и обичани лица на българската кулинарна сцена. Голямата ѝ любов е музиката, но вкусните и оригинални рецепти пленяват сърцата на десетки хиляди любители на добрата храна. След като води телевизионно предаване, издава две готварски книги и поддържа най-добрите български кулинарни блогове, Йоли отново е тук, за да ни припомни, че: Храната е любов! Няма по-мил и истински начин да кажеш на някого "обичам те" от това да споделиш храната, която сам си приготвил, с него. Да намерите общ вкус и да разберете какво ви харесва. Храната е щастие! ... |