|
|
Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене Г. Сомов, В. Ганчева, К. Богданов, И. Илиев, Х. Боева, В. Павлов, Х. Юруков, Д. Каракашев, Т. Тодоров, З. Захариев, В. Торбова, С. Василев, В. Терзиева, В. Данаилова, П. Проданова, Н. Димитров, В. Иванов
Техника
|
| Цена: 136.89 лв. / 69.99 € |
|
  |
|
Единственото издание за заведенията за обществено хранене, предпочитано и от домакините ... Настоящето издание съдържа: Повече от 1600 Готварски рецепти съставки на ястията сосове, гарнитури студени и топли предястия супи ястия от зеленчуци ястия от риба ястия от птици ястия от месо ястия от субпродукти ястия от дивеч ястия от българската национална кухня Повече от 500 Сладкарски рецепти кухненски десерти тестени сладкарски изделия замразени десерти десерти от българската национална кухня Повече от 100 Рецепти за напитки топли и студени напитки безалкохолни и алкохолни кокейли хигиенни ... |
|
Помагалото е дипляна с размер А4 (62.7 x 29.7 cm в разгънат вид). ... Помагалото включва: класификация на организмите: едноклетъчни, многоклетъчни; прокариоти, еукариоти; клетки: типове (прокариотна, еукариотна), видове )бактерийна, растителна, гъбна, животинска), общи части, специфични. Жизнени дейности на клетката: хранене, отделяне, дишане, растеж и развитие, връзки с другите клетки, размножаване; хранене на растенията. Възходящ и низходящ ток. Движение на веществата в растението. Растителни тъкани (образувателна, основна, покривна, проводяща, механична). Вегетативни органи (корен, стъбло, листа). Видоизменени ... |
|
Книгата започва с урок за общите характеристики на водните животни и за особеностите на тяхното най-масово местообитание: океана. След това отделя два урока, за да обсъди морските бозайници като китовете и тюлените. Следващите два урока покриват морските земноводни и влечугите - тези, които са живи в момента, както и другите, които учените смятат за изчезнали. Следват два урока за рибите, след което ученикът се запознава с удивителните животни, наречени ракообразни и мекотели. После следват главите за странните животни, наречени главоноги (като октоподите), мешестите (като медузите) и бодлокожите (като морските звезди). ... |
|
83 рецепти. Насладете се на гастрономическо пътуване във Варна. Настоящата книга е посветена на гастрономията на гр. Варна. Идеята на автора е да представи стари градски рецепти и традиционни рецепти от селските райони, които кореспондират с вкусовите предпочитания на местното население през различните периоди от време. Рецептите са подбрани чрез проучване на местни вестници и списания, издавани в края на XIX и началото на XX век. Част от рецептите в книгата са напълно автентични и характерни за края на XIX и началото на XX век - времето, когато в България се формира градска култура, подобна на тази в европейските ... |
|
Във фототипното издание Нова готварска книга ще откриете автентична българска кухня - супи, салати, основни ястия, дивечови ястия, десерти. Книгата е част от поредицата Автентична българска кухня. ... |
|
555 изпитани рецепти за готвене е втората самостоятелно издадена готварска книга в седемдесетгодишната кулинарна кариера на Пенка Христова Чолчева. Започнала през 1921 г. с първите рубрики по готварство във Вестник на жената, на който е съсобственик заедно със своя съпруг, през годините тя се утвърждава като най-големия ценител на българското кулинарно изкуство, което пресъздава повече от 20 кулинарни книги у нас и в чужбина. В годините след 50-та, води рубриките по готварство във всички по-известни вестници и списания, сред които: Жената днес, Лада, Божур, Поглед, Отечествен фронт, Вечерни новини, Кооперативно село, ... |
|
Това е един учебник, подготвил поколения австрийски ученици в средните специални училища и гимназии по туризъм, доказал своите качества като учебно помагало, непрекъснато допълван и осъвременяван с най-нови термини, знания и похвати. Той отговаря напълно на съдържанието на учебната програма на МОМН, утвърдена за обучение от 2005 г., и е предназначен за ползване в професионалните гимназии по туризъм. Богато илюстриран, с добре подбрани теми, разработени на достъпен език, без излишно теоретизиране, учебникът е предназначен в максимална степен да послужи за въвеждане в теорията и практиката на организацията и ... |
|
Учебната система по биология и здравно образование за 7. клас на издателство Педагог 6 се състои от: учебник учебна тетрадка Изброените компоненти от учебната система се продават поотделно. За да закупите някой от тях, последвайте съответния линк. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2025/2026 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, посетете нашата специална секция Подвързии. ... |
|
Организация и функциониране на кухнята. ... Това е един учебник, подготвил поколения австрийски ученици в средните специални училища и гимназии по туризъм, доказал своите качества като учебно помагало, непрекъснато допълван и осъвременяван с най-нови термини, знания и похвати. Той отговаря напълно на съдържанието на учебната програма на МОН, утвърдена за обучение от 2005 г., и е предназначен за ползване в професионалните гимназии по туризъм. Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2024/2025 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, ... |
|
Учебната система по биология и здравно образование за 7. клас на издателство Педагог 6 се състои от: учебник учебна тетрадка Изброените компоненти от учебната система се продават поотделно. За да закупите някой от тях, последвайте съответния линк. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2025/2026 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, посетете нашата специална секция Подвързии. ... |
|
300 здравословни рецепти от кухнята на диабетика. ... Първото, което трябва да помни диабетикът, е, че тъй като способността на тялото да поема захарта е увредена, организмът никога не трябва да се претоварва. Във всекидневието това означава, че човек трябва да приема храната на три пъти редовно в умерени количества - закуска, обяд и вечеря - заедно с две или три редовни закуски между тези хранения, например, в 11 часа, следобеден чай и малко хапване преди лягане. За инсулинозависимите диабетици храната трябва да се приема 15 до 30 минути след инсулиновата инжекция, за да може инсулинът да се поеме от кръвния поток и да е ... |
|
В книжката са включени класически български рецепти за приготвянето на салати и предястия, супи и чорби, безмесни ястия, ястия с риба, ястия с птици, ястия с месо, тестени ястия и десерти. "Местоположението на България, както и климатичните условия, определят голямото разнообразие на продуктите, използвани в българската кухня. Изобилие от пресни плодове и зеленчуци, различни видове млечни продукти, месо, птици, дивеч и риба - всичко това характеризира българската кухня. Влияние върху националната ни кухня са оказали преминалите през нашите земи 27 - 30 народа и племена, които, от своя страна, са заимствали традиции и ... |