Домашно консервиране на зеленчуци. ... В книгата ще научите всичко за: съхраняване на зеленчуци; сушене; замразяване; консервиране; нови и изпитани стари готварски рецепти. ... |
|
Съставител: Елена Кръстева. ... Конопида със сирене, Спаранги Louis XV или Омелета с домати са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това."Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в ... |
|
Настоящата книга съдържа най-добрите рецепти от Пиринския край: предястия, салати, супи и чорби, постни ястия, ястия от риба и птици, ястия от месо, тестени изделия, десерти, напитки и зимнина. ... |
|
"Всеки сам трябва да си направи съчетание между стомаха и храната, която приема. Ако съчетанието е правилно, човек се чувства здрав, бодър, весел и готов за всякаква работа. Човек трябва постоянно да мени храната си. От промяната на храната зависи здравословното му състояние." Петър Дънов ... |
|
Комплектът "Лесни рецепти за зимнина" на издателство "Монт" е част от "Колекция практични идеи" и ще се хареса на всяка домакиня, която предпочита сама да приготвя зимнината си. Той се състои от книга с 32 рецепти за приготвяне на храна без Е -та и излишна захар, 96 самозалепващи се етикета за буркани в 12 различни десена и картончета, върху които да записва своите рецепти. Всичко това е събрано в удобна кутия за съхранение, която е със свеж дизайн на цветя. Комплектът се състои от: картонена кутия за съхранение; картончета с рецепти; 96 самозалепващи се етикета за буркани; картончета ... |
|
312 рецепти от традиционната българска кухня през XX век. Второ и преработено допълнено издание. ... Със 72 нови рецепти и примерно меню за постите. Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Кои са рецептите от нашето детство? А от тяхното? През 2016 г. Лилия Герасимова събра 240 традиционни автентични рецепти от всички краища на България в първото издание на "Кухнята на времето". В това ново преработено и допълнено издание ще откриете както тях, така и още 72 нови рецепти, а също и примерни постни менюта за четирите задължителни поста в православния календар - Великия пост, Петровия, ... |
|
Глутенът е белтъчина, съдържаща се в пшеницата и в други зърнени култури. Съдържанието му варира при различните зърнени растения и дори при един и същ вид. Смята се, че пшеницата се е отглеждала още отпреди 10 000 години в Месопотамия. Тя е основен продукт за храненето. За съжаление обаче, според статистическите данни нараства броя на хората, страдащи от непоносимост към глутена. Разрешение на този проблем е намиращата все по-голяма популярност зърнена култура лимец. Също така пшениченото брашно може да се замести с други видове брашна - картофено, елдено, царевично, оризово, и др. Днес се произвеждат макарони и други ... |
|
"Тази е нашата единадесета готварска книга с изпитани рецепти. Подчертаваме това, защото в нея ние съзнателно сме избегнали да дадем, т.е. да повторим рецептите на доста постни и вегетариански ястия, които вече сме поместили в издадените по-рани наши готварски книги: 500 рецепти за готвене, Нова готварска книга, 150 изпитани рецепти за сладки, Домашно приготвяне на зимнина, Домашно консервиране на овощия и зеленчуци, Соленки и сладки за чай и закуска, Диетична кухня, 555 изпитани рецепти за готвене и Български народни гостби. Така че, ако не намерите някоя любима на българското семейство постна или ... |
|
Второ допълнено издание. ... Тайната на вкусната храна в 62 + 7 от рецептите из тефтера на моята майка Цветана Зюмбюлева, или отвъд алпаката."Това е второ, допълнено издание на Златна книга на българската дребнобуржоазна кухня, в което освен старите фамилни рецепти от тефтерите на моето семейство съм добавил и няколко световни гастро диаманта, които съм открил на необичайни места като монголската степ и долната част на Манхатън. И около които има много забавни истории, преживени от мен или част от световната поп култура. Опитал съм да ги направя приложими за българските условия по ноухауто на моята майка, която ... |
|
Открийте кулинарните тайни на отчаяните съпруги - в книга, която всеки би желал да има в библиотеката и кухнята си! ... "Готварската книга на отчаяните съпруги" e книга, която внася топлота и уют във всеки дом. Неслучайно мотото на тази луксозна сбирка от рецепти, интересни факти и забавни подробности е, че за обикновените хора храната е раят. Храната като интрига, ежедневие, флирт, цел, смисъл. Всичко това е така магически оплетено с личните сюжети на отчаяните съпруги, че нямаше начин тази книга да не се роди като подарък за милионите им фенове. Тайните, убийствените планове и любовните афери, обсъждани в ... |
|
През Средновековието оцетът бил широко разпространен като кулинарна добавка. Подкиселяването на ястията с него имало двоен ефект. От една страна, подпомагал храносмилането на тлъстите ястия, а от друга, предпазвал храните от разваляне. Освен ябълков, се използва и винен оцет, чийто вкус се подобрява чрез накиснати в него билки и подправки. През зимата към оцета се прибавят различни лековити растения и подправки като чесън, джинджифил, черен пипер, канела, мента, конски босилек и др., които му придават загряващ лечебен ефект. С развитието на химическата и фармацевтичната промишленост това старо и изпитано средство е било ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Димитър Шумналиев представя нови разкази от пътешествия из света. Завършил с диплома писателската програма на университета в Айова, САЩ, специализирал френска култура и език в По, втора специалност руска филология в Софийския университет, баба гъркиня - все условия за добро място навсякъде в планетата. И много радости и много драми, много поуки и много любов. Да, възможно ли е любовта да е по-дива и по-трагична някъде другаде по света? Или отмъщенията са еднакви и прокобни, защото страстите, колкото и да не искаме, все пак имат памет. Впрочем, всяка любов не е ли памет? Авторът продължава да пътува из света и да ... |