От тази книжка ще научите много полезни неща: как да направите марината за дивеч как да обезкостите и напълните птици как да шпиковате еленово и сърнешко месо как да приготвите дивеч в микровълнова фурна изданието съдържа и много рецепти ... |
|
Съставител: Елена Кръстева. ... Конопида със сирене, Спаранги Louis XV или Омелета с домати са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това."Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в ... |
|
555 изпитани рецепти за готвене е втората самостоятелно издадена готварска книга в седемдесетгодишната кулинарна кариера на Пенка Христова Чолчева. Започнала през 1921 г. с първите рубрики по готварство във Вестник на жената, на който е съсобственик заедно със своя съпруг, през годините тя се утвърждава като най-големия ценител на българското кулинарно изкуство, което пресъздава повече от 20 кулинарни книги у нас и в чужбина. В годините след 50-та, води рубриките по готварство във всички по-известни вестници и списания, сред които: Жената днес, Лада, Божур, Поглед, Отечествен фронт, Вечерни новини, Кооперативно село, ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Скарата за барбекю на Muhler е подходяща за домашна употреба или на къмпинг. Може да се използва за направата на бургери, а размерите ѝ са 32 / 19 / 48 cm. ... |
|
В книгата са разгледани охлаждането и замразяването във фризер и са предложени рецепти за домашно замразени ястия."Основните хранителни продукти - мляко и млечни произведения, месо, риба, яйца, плодове и зеленчуци, имат сложен химичен състав и физични и химични свойства, които определят специфичните им качества. Главните съставни части на храните от растителен и животински произход са: белтъчини, мазнини, въглехидрати, минерални вещества, витамини и ензими, както и някои вкусови, ароматни и други съединения." Из книгата ... |
|
Скарата за барбекю на ZiEL е подходяща за домашна употреба или на къмпинг. Изработена е от желязо и разполага с удобна дръжка. Има размери 40 x 30 cm и обща дължина 60 cm. ... |
|
Скарата за барбекю на ZiEL е подходяща за домашна употреба или на къмпинг. Изработена е от желязо и разполага с удобна дървена дръжка. Има размери 28 x 28 cm и обща дължина 58 cm. ... |
|
Скарата за барбекю на ZiEL е подходяща за домашна употреба или на къмпинг. Изработена е от желязо и разполага с удобна дървена дръжка. Има размери 22.5 x 20.5 cm и обща дължина 52 cm. ... |
|
Скара за барбекю, която е подходяща за кренвирши, наденички и кебапчета. С нея можете едновременно да изпечете 4 кренвирша. Дръжката ѝ е с гумирано покритие, което предпазва от изпускане. Скарата е подходяща за барбекюто в градината, но и за къмпинг или пикник сред природата. ... |
|
Стани грил майстора, който винаги си искал да бъдеш! "Weber" те предизвикват да се впуснеш в изкуството, наречено готвене, като докажеш на близките и приятелите си, а и най-вече на себе си, че можеш да направиш перфектния стек! Чугунената скара е с порцеланово покритие, което предпазва храната от залепване, оставя върху нея професионални отпечатъци и едновременно с това разпределя равномерно топлината по храната, като я запазва сочна и ароматна. Вече не е толкова трудно да станеш героят на градинското парти! ... |
|
Скарата на Cook King е подходяща за печене на месо и зеленчуци. Изработена е от трайна и устойчива на температура черна стомана. Разполага с 2 дръжки за лесно пренасяне, а дебелината на пръчките е 5 mm. Скарата може да се полазва с тринога за огнище и не е покрита с химически бои. ... |
|
Скарата на Cook King е подходяща за печене на зеленчуци, месо, риба, цели ябълки, филийки хляб и други. Изработена е от неръждаема стомана, а прътите ѝ са с дебелина 5 mm. Устойчива е на високи температури и разполага с 4 дръжки за по-лесно пренасяне. Скарата има възможност за използване с тринога за огнище и не е покрита с химически бои. ... |