Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Учебник за професионални гимназии ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна подготовка на учениците от X до XII в професионалните и профилирани гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "технология на кулинарната продукция в професионално направление "Готвач" и "Рестораньор". Основна задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологичната обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различните процеси и измененията настъпващи в хранителните вещества на ... |
|
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна професионална подготовка на ученици от 10. клас и 12. клас в професионалните и профилираните гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "Готвач" и "Ресторантьор". Основната задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологична обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различни процеси и измененията, настъпващи в хранителните вещества на продуктите в резултат на кулинарна обработка. ... |
|
Димчо Тодоров е в системата на туризма от 1977 г. Преминал е през различни длъжности и управленски нива в хотелиерството и ресторантьорството . Хоноруван преподавател по Мениджмънт на хотелиерството, Мениджмънт на ресторантьорството и Специализирани видове туризъм в СУ "Св. Климент Охридски", ЛТУ София, Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Европейски колеж по икономика и управление и други. Експерт-консултант по туризъм и председател на Българска асоциация на експертите в туризма (БАЕТ). Негови книги са: "Хотелиерство""Ресторантьорство""Организация, технология и ... |
|
Книгата е предназначена за ученици, студенти и специалисти. Разрешавана е за използване на кандидатстудентски и зрелостни изпити, математически състезания и конкурси. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, посетете нашата специална секция Подвързии . ... |
|
"Приготвянето и предлагането на смесени напитки се наложи трайно през последните години като елемент на ресторантьорския продукт в туризма. Те се явяват алтернатива за използването на високоалкохолни и безалкохолни напитки, подходящи за консумация през различните часове на денонощието и през различните сезони на годината. Тяхното значение нараства непрекъснато и заема все по-важно място в дейностите ресторантьорство и хотелиерство. Липсата на информация на български език затруднява всички, които проявяват интерес към тези напитки. В тази книжка ще се постарая да систематизирам и анализирам съществуващата наша и ... |
|
Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма. ... Математиката е едновременно полезна и забавна, когато зад пресмятанията стоят игрови ситуации. В това ще ви убеди тази книга, която бе преработена в съответствие с новата учебна програма. Тя предлага 42 задачи, които илюстрират практическото приложение на математиката в реалния живот и развиват логическата и четивна грамотност на учениците. Структурирана е така, че да може да се работи по темите едновременно с изучаването им в училище. С нея учениците научават как се: проектира сграда; сравняват бизнес оферти; анализира фирмен баланс; изработва градинска арка; ... |
|
Към всяка тема от учебника са разработени тестове в два варианта (за I и II група), които могат да се ползват от учителите за проверка и оценка на знанията, а от учениците - при самостоятелна подготовка на уроците. Задачите и игрите ще провокират интереса на учениците към преподавания материал, ще разнообразят работата в часовете по биология. Помагалото е предназначено за учениците от 8. клас на СОУ и тези от 9. клас на езиковите гимназии, които изучават човешкото тяло, за учителите по биология. ... |
|
Тестовете в помагалото дават възможност за реализиране на контрол и самоконтрол в процеса на обучение по история и цивилизация. Ще бъдат в помощ при подготовката не само по време на учебния процес, но и за изпити в различни висши училища. Приложенията съдържат допълнителна систематизирана информация. Предлаганата конструкция на отделните тестове не е идентична с конструкцията на изпитния формат на ДЗИ по история и цивилизация, а има отделна схема. Това обстоятелство придава на тестовете не специализиран, а универсален характер. Помагалото е ценен помощник за ученици и кандидат-студенти. ... |
|
Приложено към обучението по химия ... В книгата са посочени областите на приложение на различните видове тестове. Представени са и процедурите по съставянето им, като общите принципи са конкретизирани с учебно съдържание от областта на химията. Разгледани са различни видове тестови задачи, като всеки от тях е илюстриран с примери. Показано е как могат да се конструират или подбират добри задачи, как задачите да се преформулират така, че да се избегнат неточни формулировки и да се повиши качеството им. Описани са и начините за изследване на качествата на тестовете, онагледени с много конкретни примери от собствения ... |