Открийте как храната помага на тялото да се предпази от множество болести и да се самолекува. ... Отдавна подценяваме силата на тялото да се променя и възстановява. В своята революционна книга д-р Уилям Ли напомня за тази наша способност с безброй доказателства. Той описва над 200 храни с почти вълшебни свойства: те могат да изтощят рака от глад, да намалят риска от деменция и да предотвратят редица болести. "Храната като лек" не ви казва кои храни да изключите, а кои храни да включите в менюто си, за да бъдете здрави. Храни като сливи, хляб с квас, зехтин, канела, черен боб и други са леснодостъпни, а имат ... |
|
Лабиринт с 64 възможни изхода. ... Присъедини се към горската суматоха за предстоящото парти! Включи се в набавянето на храната от списъка, като я откриеш в гората и помогнеш на животните да я изкопаят възможно най-бързо. Играта "Изкопай храната" на "Thinkle Stars" е подходящо забавление за деца над 6-годишна възраст, в която могат да участват до 2 играчи. Те ще се състезават помежду си, докато един от тях събере всички продукти от списъка си за горското парти и стане победител. Комплектът ще помогне на малчуганите да подобрят реакциите си, да се концентрират и да подобрят зрителната си памет. Пълните ... |
|
4-седмичен кето план, специално създаден за жени, за хормонален баланс, отслабване и повече енергия. Кето диетата често има различен ефект при мъжете и жените. Факт е, че най-често действието ѝ се проучва най-често върху мъжете и не взема предвид особеностите на женския организъм. Протоколът на Готфрид е специално създаден за жени и работи за балансиране на хормоните. Базиран е на три принципа: детоксикация - без глад, а с правилен подбор на детоксикиращи храни; хранителна кетоза - разработена специално за жени, вземайки предвид физиологичните особености и биоиндивидуалността; фастинг (периодично гладуване) - ... |
|
Да живеем по-дълго. Да бъдем здрави. Да свалим излишните килограми. ... Водещият експерт в алтернативната медицина в САЩ предлага: храната като лекарство; как определени храни си взаимодействат; кои храни да избираме и кои да избягваме; защо фитохимикалите са "витамините" на 21 век; най-здравословните диети в света; вкусни рецепти и хранителен режим за синергична диета. ... |
|
Нил обича да похапва, но скоро ще научи, че да се тъпче безразборно, не е особено добре за здравето му. Храненето е важно, защото дава енергия и осигурява правилното функциониране на тялото. Ще научите как да ядете балансирано, кои са основните храни, които винаги трябва да присъстват на трапезата и защо е толкова важно да закусите сутрин, преди да излезете от къщи. Книжката е част от поредицата "Чиминитата и хигиената" от Алейкс Кабрера и Роса М. Курто . ... |
|
Ако отношенията ви с храната ви причиняват страдание – ядете твърде много или твърде малко, постоянно мислите за това, какво ядете, или пък се опитвате изобщо да не мислите за това, – има начин да бъдете свободни. Просто погледнете в чинията си. Всички отговори са там. Не бягайте. Вгледайте се. Защото когато отворим обятия за това, което най-силно се стараем да избегнем, ние влизаме в съприкосновение с тази част от себе си, която е ведра, енергична и жизнена. Тогава ще се докоснем до живота, за който копнеем от дъното на душата си. След като в продължение на три десетилетия изследва, говори и пише за причините, в които се ... |
|
Яденето в днешно време е станало нещо сложно, и то без никаква нужда, ако питате Майкъл Полан . В тази епоха на все по-сложни диети и взаимно противоречащи си здравни съвети. "Правилата на храната" внася дългоочакваната простота в нашите ежедневни дилеми относно това, което ядем. Написан с яснота, убедителност и остроумие (неслучайно станали "запазена марка" на Полан), този кратък наръчник ви предлага 64 прости и лесно запомнящи се правила на "мъдрото хранене" - по едно на страница, придружени от също толкова кратки, но и изчерпателни обяснения. Съдържа и примери от най-различни традиционни ... |
|
Кои са най-застрашените храни по света и защо трябва да ги спасим? Струва ли ви се, че каквото и да ядете, то има еднакъв вкус, където и да сте по света? Знаете ли, че: основният източник на голяма част от храната ни - семената - е под контрола на едва четири корпорации; че половината от сирената в целия свят се правят с бактерии или ензими, произвеждани от една-единствена компания; че 99% от кравите в млеко-преработвателната промишленост са от една порода; а всяка четвърта бира на пазара е продукт на една компания, независимо от бранда? Как стигнахме дотук? През последните 150 години с галопиращи темпове губим ... |
|
Тази картинна енциклопедия ще запознае децата с най-важните неща за храната. От нея те ще научат повече за произхода на продуктите, как се приготвят вкусни лакомства като шоколада и как се преработват различни суровини. Лесният за четене текст с много илюстрации ще им помогне да разберат значението на правилното хранене за растежа на тялото и за поддържането на добро здраве. Книгата е с твърди корици с мек пълнеж. ... |
|
Децата ви често ли задават въпроси като "От къде идва меда?", "От какво се прави сиренето?" и още много други? С образователния пъзел на "Apli Kids" децата сами ще разберат отговорите на тези въпроси. Пъзелът съдържа 36 части с картинки за 12 различни теми, които ще подканят децата да се замислят и да намерят трите допълващи се по вид картинки и да ги сглобят. Като например крава, бутилка с мляко и сирене, така малчуганите ще разберат от какво се прави сирене. Играта спомага за развиването на логиката и познанието на малчуганите. Пъзелът идва с удобна картонена кутия, в която може да ... |
|
В книгата ще откриете, че: някога морковите били виолетови, но холандците ги направили оранжеви; не може да направите желе от киви, ананас, папая, манго; портокалите не са оранжеви, когато растат в много горещи райони; учените могат да отгледат месо в лаборатория; червеният цвят предизвиква усещане за глад; бургер от термити съдържа повече белтъчини от телешкия бургер. И още много, много любопитни факти за храната. Книжката е част от поредицата 100 любопитни неща на издателство Фют . ... |
|
Методи за алкализиране на организма. ... Учени твърдят, че 99 % от хората над 30 години, които живеят в промишлените градове, имат скрит възпалителен процес в организма си, който може да създаде много проблеми със здравето им - от обикновената простуда до тежки болести. Това означава, че техният организъм е достатъчно закислен и условията за възпаления и заболявания вече са налице. Професор Игнат Игнатов , който е направил проучване за българските столетници, е стигнал до извода, че основната причина за тяхното дълголетие е алкалната вода, която пият. Алкализирането на организма е не само в основата на дълголетието, но и ... |