Наръчник за добрите фермерски практики с 420 фигури, 173 таблици и 297 дажби и смески. ... |
|
Съставянето и написването на учебника Производствени практики в агробизнеса са съобразени с учената програма на дисциплината Технологии в земеделието. В систематичен вид са включени основните знания за най-важните производствени практики в агробизнеса. Разгледани са почвените ресурси, полските и зеленчуковите култури, трайните насаждения, селскостопанските животни и птици, които определят отделните елементи на производствените практики. Акцентира се върху тяхното преструктуриране, актуализиране и екологизиране. Представени са основните параметри на по-важните елементи на производствените практики с оглед на разработването ... |
|
От тази книга ще научите: породи овце за мляко; подбор за разплод; хранене на овцете; млечна продуктивност и фактори, които влияят върху млечността; профилактика и болести при овцете за мляко. ... |
|
Учебникът е структуриран съгласно утвърдената програма на дисциплината, Репродукция на животните за обучение на студентите от трети курс по специалността Ветеринарна медицина при Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет. При изготвянето на изданието са ползвани голям брой учебници, ръководства, монографии, статии и други на български и чуждестранни автори. Учебникът е предназначен за студентите по ветеринарна медицина, но може да бъде справочник в ежедневната работа на ветеринарни лекари, техник осеменители и специалисти от животновъдния сектор. ... |
|
Проф. д.с.н. Светозар Тянков, дългогодишен ръководител на катедра "Овцевъдство", работи по въпросите на генетиката и селекцията на овцете и козите. Има над 170 научни, научнопопулярни статии, книги и учебници. В книгата ще намерите информация за: Биологичните основи на продуктивността на козите; Породи млечни кози; Избор на кози за разплод; Отглеждане на козите; Хранене на козите; Млечна продуктивност на козите; Получаване на други продукти от козите; Интензификация на козевъдството; Профилактика на козите срещу заболявания. ... |
|
В "Практикум по хранене и контрол на продуктивните качества на селскостопанските животни и птици" са разгледани въпросите на храненето на отделните видове и категории селскостопански животни и птици. Отразени са най-новите аспекти в тази област. Пълноценното хранене и контролирането на продуктивните качества на селскостопанските животни и птици са от съществено значение за постигането на максимална продукция с най-високо качество и ниска себестойност. Методичните единици са съобразени с учебната програма на дисциплината "Технологии в земеделието". Практикумът е предназначен за студентите от ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Домашните зайци спадат към най-често отглежданите дребни животни. Те са непретенциозни, доверчиви и лесно се опитомяват. Едва ли има друго домашно животно, с изключение на кучето и котката, което се среща в толкова много области и форми на отглеждане. Зайците са намерили своето място в селскостопанските ферми, при собствениците на малки градини и занимаващите се с любителско селско стопанство, в племенните ферми за развъждане на расови зайци и в детските стаи. Независимо кой и с какви намерения отглежда зайци, необходим е определен усет към животното и знания за неговите потребности. Тази книга има за цел да запознае ... |
|
Царевицата е една от най широко разпространените, универсални фуражни култури, която се отглежда за зърно, силаж или зелен фураж. Зърното се използва за храна на животни и хора, както и за нуждите на индустрията. На царевицата се гледа и като на възобновяем енергиен източник. През последните години нарасна количеството на царевичното зърно, което се преработва в етанол. Силаж от царевица се използва за получаване на биогаз. Царевицата е най-подходящата фуражна култура за приготвяне на силаж. Цялото растение в свежо или силажирано състояние е много добър енергиен обемист фураж за преживните животни - говеда, овце, кози. ... |
|
Отглеждането на патиците и гъските днес стана доста популярно поради немалкото значение, което тези птици имат за развитието на нашето животновъдство. Тази книга допринася за по-подробното запознаване на гледачите на тези птици с различните породи, тяхното правилно развъждане, отглеждане и хранене, а така също с предпазването и лекуването на различни заболявания, от които те най-често боледуват. Книгата може да бъде използвана от ветеринарните лекари и зооинженерите, работещи в птицевъдството. ... |
|
Изданието е предназначено за организаторите на по-дребните стокови и еднолични ферми за пуйки. Основните производствени характеристики на по-известните породи пуйки, развъждането, храненето и гледането на пуйчетата и пуйките са представени на научно-популярен и разбираем език. Подчертани са основните изисквания по отношение профилактиката и лечението от по-важните болести на пуйките. В този смисъл тази книга е насочена към най-широк кръг читатели, включително и студенти по ветеринарна медицина и животновъдство. ... |
|
В последно време интересът към отглеждането на японски пъдпъдъци в нашата страна рязко се засили. Настоящото четиво е опит на популярен език да бъдат дадени практически съвети на заинтересуваните. Те са на базата на собствен и чужд опит и изследвания при отглеждането на японските пъдпъдъци. Засегнати са биологичните и стопанските особености на вида. Представени са технологични параметри, свързани с отглеждането, възпроизводството и опазването му. ... |
|
В предлаганата книга се дават основни познания за някои биологични особености и стопански качества на говедата и биволите, факторите, от които зависи тяхната млечна и месна продуктивност, параметрите и физиологичните норми на животните при използването им за разплод. Посочват се породните особености и каква порода да се избере за отглеждане. Подробно се описва как да се хранят животните и какво количество фураж е необходимо на едно животно дневно и за една година. Разгледани са начините на отглеждане в зависимост от броя на животните. Интерес представляват и данните за признаците и мерките за предпазване от основните ... |