Дзверски вкусно - Библия на мераклията! Читателите му често се обръщат към него с Мастера, по форумите се подписва като Големия Дзвер, а повечето хора се обръщат към него с приятелското - бат Мити! Едва ли има човек, обичащ да приготвя в домашни условия каквито и да било луканки, суджуци, шунки, сланини, пастърми, салами, варено-пушени, жарени и така нататък - благини, на който да не се е налагало да потърси рецепта или съвети в блога и в страницата му. Блога му Дзверски вкусно, както и страницата му имат десетки хиляди последователи. Там те намират съвети за направа и на сирена, кашкавали, майонези, туршии, сладка, ... |
|
Забавна история за истинското значение на думата "приятелство". Кики, Неда и Ману, Тито и Леон обитават студения Север. Животът им в ледената пустош никак не е лесен. Добре че си имат дебели кожуси да ги пазят от свирепите виелици. И здраво приятелство, което да топли сърцата им. Един ден обаче белият мечок Тито се натъква на необичайна находка - вкусни зелени ябълки. И уж случайно ги скрива, за да не му ги вземе някой. Дори и този някой да е негов близък приятел. Но скрито-покрито в Севера няма. Кики и Неда, Ману и Леон дочуват сладко хрупане от бърлогата на мечока. И скоро забъркват такава каша, от ... |
|
Една вълшебна история, разказана от оркестър. Пер Гюнт и майка му са на сватба в църковния двор на малко селце далеч на север в подножието на високи мрачни планини. Младоженците танцуват, гостите опитват от вкусните гозби и вдигат наздравици. Скоро ще разрежат сватбената торта, наоколо цари весела глъчка, всички се забавляват, но Пер скучае и не го свърта на едно място. Майка му се опитва да го успокои. Предупреждава го да се държи прилично и го моли да си намери някакво забавление, но момчето мечтае за големи приключения и интересни пътешествия... Разгърнете книгата и го последвайте в неговите необикновени странствания. ... |
|
Живот във Вълчата бърлога. Германия, есента на 1943 г. Двайсет и шест годишната Роза Зауер е избягала от бомбардировките в Берлин при родителите на своя съпруг в село Грос-Парч, само на няколко километра от Бърлогата на Вълка, скривалището на Хитлер. Скоро след пристигането си Роза е избрана за дегустаторка на Фюрера. Заедно с още девет жени всеки ден тя трябва да опитва ястията, предназначени за него, за да е сигурно, че не са отровени. С течение на времето между дегустаторките се създават приятелства, вражди, тайни съдружия. През 1944 г. в казармата в Краузендорф пристига нов командир от СС, Алберт Циглер, който от ... |
|
Всяка година едно и също... Коледа е точно зад ъгъла и, разбира се, тролът Сърдитко иска да празнува. Той много добре знае от какво се състои идеалният празник: вкусни курабийки, красива елха, много подаръци и, разбира се, всичко да е по реда си. Под негова команда приятелите му полагат големи усилия, но въпреки това всичко се обърква: курабийките прегарят, на никого не му се чисти, елхата е крива, а подаръците са истинско разочарование. Няма съмнение, че в корема на Сърдитко бавно, но сигурно се завихря гневна буря. И не е единствен... Книгата е част от поредицата "Тролът Сърдитко" на Барбара ван ден ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Точтли е роден в палат и обича шапки, самураи, гилотини и трудни думи от речника. Най-голямото му желание е да попълни домашния си зоопарк с либерийски хипопотам джудже. Точтли е малкият син на параноичен мексикански наркобос, известен като Краля: двамата съжителстват в тясното обкръжение на прислужници, главорези и някой и друг продажен политик, а това е хрониката на едно тяхно налудничаво пътешествие... Пир в бърлогата (2011) е дебютната книга на Хуан Пабло Вилялобос, предизвикала международен фурор и вече преведена на повече от 15 езика. Хуан Пабло Вилялобос (1973) е роден в Гуадалахара, Мексико, и е завършил ... |
|
Едно малко същество ще отплава на голямо приключение. Последвайте забравеното творение на един луд професор, оплетено в мрежите на страшна загадка. ... |
|
Отпуснете се в края на деня в ароматна вана с хиляди балончета с пяната за вана на "Blancreme". Нежната ѝ формула не съдържа парабени и е подходяща за всеки тип кожа . Тя е опакована в удобна стъклена бутилка с тапа, която можете да използвате и след като съдържанието ѝ свърши. Образува нежна пяна с ароматът на вкусни френски мадлени, която почиства и осигурява грижа. Добавените глицериди от масло от ший действат подхранващо и омекотяват кожата. ... |
|
Потопете се в изкушаващия аромат на сладки Мадлен с душ крема на "Blancreme". Нежната му формула не съдържа парабени и е подходяща за всеки тип кожа . Можете да го използвате не само под душа, а и като пяна за вана. Добавените глицериди от масло от ший действат подхранващо и омекотяват кожата. Отдайте се на заслужена почивка в края на деня с релаксираща вана или душ, а ароматът на вкусни френски мадлени ще ви зареди с позитивно настроение. ... |
|
Историята на Нобеловите лауреати, които доказаха вековната идея на Айнщайн . ... "Ако ме питате дали гравитационните вълни съществуват, съм длъжен да отговоря, че не знам. И все пак проблемът е изключително интересен", казва Алберт Айнщайн на своя лекция преди близо век. Е, ние вече знаем. Съществуват. И за доказването им бе присъдена Нобеловата награда по физика за 2017 г. А в "Черни дупки и други мелодии от Космоса" е разказана завладяващата история на това изумително откритие, на хората, които десетилетия наред преобръщат представите за вселената, лутат се между надеждата и отчаянието... за да ... |
|
Как щяха да изглеждат учебниците, ако авторите им бяха деца? Двама разбойници обикалят България с колата на баба си, правят си номера, смеят се, мърморят, похапват от местните лакомства и пишат заедно непълната, неточна и абсолютно невероятна география на своята страна. Приключенията им се услаждат: от страшните пчелояди до спускането с всъдеход из Родопите, от пещерната юфка до черешовите горички или спокойния пикник до шабленския фар. Всички рецепти в книгата са изпробвани наистина и изядени до шушка. Илюстрации: Аля Маркова. Историята продължава в Градска география . ... |
|
Вкусни разкази не е книга с рецепти. Или поне не такива, които може да се изпълнят по предписание. В нея са събрани няколко истории за вкуса на живота, който може да е горчив, но и сладък, тръпчив, изискан или пикантен; за аромата на дом и копнежа за любов и общуване; за онези символи на всекидневието - храна за душата, които свързват хората и така му придават стойност, устойчивост и екзистенциален смисъл. Тази книга ще докосне по особен начин литературното ви небце и ще засили апетита ви за четене и споделяне. Защото вкусно разказаните истории - също като ястията, приготвени с обич, винаги ни карат да искаме още и още. ... |