Под редакцията на доц. д-р Людмила Иванова. ... Настоящото издание е предназначено за студентите по медицина, фармация, медицинска рехабилитация и ерготерапия и има за цел да разшири теоретичната и практическата им подготовка в сферата на профилактиката. То е съобразено с държавните изисквания към обучението по хигиена и съдържа пълния курс от практически знания в програмата за специалност Медицина. Доцент д-р Людмила Иванова е специалист по хранене и диететика с дългогодишен научно-изследователски и преподавателски опит. Професионалната и кариера преминава през Националния център по хигиена и медицинска екология (в ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Учебник за студенти по медицина и общопрактикуващи лекари. Пето актуализирано издание. ... Настоящият учебник по хигиена, хранене и професионални болести е предназначен за студенти по медицина и общопрактикуващи лекари. Поради съвременната информация, която предоставя, той може да се ползва както от лекари, специализиращи обща и комунална хигиена, трудова медицина, хранене и диететика и професионални болести, така и от специалисти в тези направления. Авторите на учебника са водещи специалисти в областта на хигиенните науки, храненето и профпатологията. Колективният труд е съобразен с актуализираните програми на обучение ... |
|
Ново допълнено и преработено издание. Ниво A1 и A2. ... Самоучителят Deutsch für Bulgaren за нивата A1 и A2 е съобразен спрямо Общоевропейската езикова рамка. Самоучителят по немски език съдържа основното от граматиката и лексиката на съвременния немски език. Граматичният материал е разработен в съпоставителен план с българския, а диалозите, третиращи теми от ежедневното общуване, са преведени. Предлаганият метод на обучение е изчистен от излишна теоретична обремененост и академични шаблони. Написан достъпно и непринудено, самоучителят е адресиран към широк кръг читатели, които желаят да изучават езика ... |
|
Учебникът е профилиран за студентите по дентална медицина и фармация. Съдържанието на учебника цели получаване на обща и специализирана медицинска компетентност на бъдещите лекари и е съобразено с европейските стратегии в областта на общественото здраве и превантивната медицина. Включени са следните раздели: основи на здравната профилактика и хигиенната наука; околна среда и здраве; лечебни заведения (видове, здравни норми, изисквания към аптеки, дрогерии, условия на труд); трудова медицина; хранене и здраве (вкл. здравословен начин на живот); хигиена на детската и юношеската възраст. Учебните статии са оформени с точки, ... |
|
Учебникът Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначен за ползване от учениците в специализираните средни учебни заведения, които подготвят кадри за професиите от професионалното направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. Съдържанието му съответства на учебната програма по предмета от 2005 година и е допълнено с няколко теми, които касаят главно управлението на безопасността на кулинарната продукция. Учебникът е оформен в две части - Основи на науката за хранене на човека и Хигиена на заведенията за хранене и хранително законодателство, които обхващат пет глави. Учебният материал се ... |
|
Учебникът е написан в съответствие с учебната програма на МОМН за професиите и специалностите в професионалните гимназии. Съобразени са научните постижения, изискванията за хармонизиране с Директивите на Европейския съюз и опитът от досегашното преподаване на тази дисциплина. Вниманието е насочено към хранителните опасности, предвиждането и определянето на критичните моменти в производствения процес и организирането на надзор и контрол в критичните точки за осигуряване на безопасна и здравословна храна. Получават се трайни знания за състава на хранителните продукти и умение за съставяне на менюта, съобразени с ... |
|
Учебното помагало по Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначено за ползване от ученици в специалност "Технология на производството и обслужването в общественото хранене" на специализираните учебни заведения, които подготвят кадри за системата на храненето и туризма. Съдържанието му съответства на учебната програма на МОМН от 2001 г. за същата специалност. Като учебното помагало е оформено в 5 глави с обособена научна и приложна насоченост. В първите две глави са разглеждат физиологичните основи на храненето и особеностите на хранителните продукти, свързани със съдържанието на нутриентите. ... |
|
Зайцевъдството в световен мащаб бурно се развива през XIX век, като източник на диетично месо, красиви кожи, вълна и други допълнителни продукти. С въвеждането на новите технологии през XX век отглеждането на зайци се разпространява и в страни, където липсват традиции за отглеждането на този вид животни и за използване на продукцията, получавана от тях. В настоящото издание ще намерите всичко най-необходимо за отглеждането на зайците, представено от висококвалифицирани специалисти с дългогодишен стаж в областта. ... |
|
Допълнено и преработено издание. Ниво B1. ... Самоучителят по немски език съдържа основното от граматиката и лексиката на съвременния немски език. Граматичният материал е разработен в съпоставителен план с българския, а диалозите, третиращи теми от ежедневното общуване, са преведени. Предлаганият метод на обучение е изчистен от излишна теоретична обремененост и академични шаблони. Написан достъпно и непринудено, самоучителят е адресиран към широк кръг читатели, които желаят да изучават езика самостоятелно. Втората част на самоучителят покрива ниво B1 по Европейската езикова рамка (CEF). CD-то съдържа аудиозапис на ... |
|
Учебникът Да общуваме на български е разработен на базата на принципите и описанията на Общата европейска езикова рамка и подпомага прехода от ниво А на владеене на българския език до ниво В. Целевата му група са хора, желаещи да усвоят български език като чужд език, за да го ползват в различни житейски и професионални ситуации. В учебника са включени 15 урочни комплекса, чиято тематика отговаря на потребностите на съвременния човек. Фокусът е насочен както към теми от ежедневието и бита (познанства, семейство, всекидневие, пазаруване, гостуване, здраве, професии, пътуване, услуги, свободно време), така и към по- ... |
|
Хигиена и лекуване на душата е капиталната публицистична творба на големия български лечител и общественик Петър Димков (1886 - 1981). Работата по книгата започва през 20-те години и продължава до кончината си. Произведението е изградено на четири източника: учението на мировите Учители и мъдростта на велики хора - пътят на човека, добродетели и пороци, цел в живота, щастие и успех, труд и пари, избор на професия; здраве - природосъобразен живот, билкови рецепти за най-често срещани заболявания, за нервни болести, за наднормено тегло, рецепти за красота; окултни знания - сънища, ясновидство, интуиция, карма, ... |
|
С влизането на България в Европейския съюз се създават възможности за неограничен износ на овчи и кози продукти - различни видове сирена, агнешко, шилешко и ярешко месо, както и живи животни и вълна. Това се отнася и до редица стари пазари в Азия, Русия и Съединените щати. Това налага развитието на високопродуктивно овцевъдство и козевъдство. Необходимо е да се разбере, че високопродуктивното овцевъдство и козевъдство изискват и висока култура при отглеждането на животните. Това означава да се спазват всички изисквания при храненето, отбирането за разплод и профилактиката им. В предлаганата книга се разглеждат важни ... |