Чесънът лекува 200 болести, като например: рак диабет ревматизъм подагра астма камъни в бъбреците камъни в жлъчката Чесънът е силен антибиотик, чесънът е силен антиоксидант, чесънът намалява холестерола. Една арабска легенда разказва, че когато изгонили дявола от Едем /Рая, райската градина/, на отпечатъка на единия му крак изникнал чесън, а на отпечатъка на другия - лук. Хората смятали, че чесънът има свръхестествена сила и с него се пазели от вампири. Освен това били разпространени легенди, че чесънът придава и сексуална енергия. Изследвания на учени върху животни показаха, че две серосъдържащи съединения, ... |
|
Лукът и чесънът са истински лечебни растения. Те имат мощни профилактични и терапевтични свойства и отдавна се използват от хората в медицината. Книгата съдържа рецепти, доказани от народния опит, които ще ви помогнат не само да укрепите имунитета и да запазите здравето си, но и да излекувате много често срещани заболявания. Например етеричните масла, съдържащи се в лука, могат да повишат апетита и да подобрят храносмилането, а лучената диета ще ви помогне да отслабнете! Не бързайте да купувате скъпи лекарства, а потърсете помощ от природата. Бъдете здрави и щастливи! Книгата е част от поредицата Бъдете здрави на ... |
|
В очарователния неаполитански квартал "Мерджелина" Франческо и Пепе Витиело управляват гостоприемния семеен ресторант, "Партенопе". В това място, запазило традициите си през годините, те поднасят превъзходни ястия и пиперливи анекдоти. Инспектор Джани Скапече, любител на кулинарното изкуство и красивите жени, работи в новооткритото полицейско управление, намиращо се срещу ресторанта. Носят се слухове, че там броди духа на весела вдовица, но полицаят се чувства като у дома си в управлението, тъй като е отраснал в същия квартал. В топлото и искрено отношение на братята Витиело той открива всичко, което е ... |
|
"Лукът и чесънът са най-доброто доказателство, че Бог съществува." Лорейн Рос "През целия си живот съм употребявал чесън: подправял съм с него месо, супи, пелмени, пък и суров съм го похапвал. Както мнозина други съм се лекувал с него от простуда, мирисал съм го, слагал съм го в ухото, смучел съм скилидки, даже в носа съм го пъхал, макар че това изобщо не е лечение, а издевателство над човешката природа. Силен е чесънът и на вкус, и на мирис, чак дъхът ти секва... Като цяло аз бях обикновен, дори банален потребител на чесън и даже не ми хрумваше, че чесънът не е просто хранителен продукт, не е просто ... |
|
Отглеждане, болести и неприятели ... Какво ще научим от тази книга? * Класификация и сортове на лука * Отглеждане на арпаджик * Отглеждане на лук чрез арпаджик * Отглеждане на лук чрез директна сеитба * Отглеждане на чесън за луковици * Отглеждане на зелен чесън * Отглеждане на праз * Болести при лука, чесъна и праза * Неприятели по лука, чесъна и праза * Приготвяне на работни разтвори ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Чесънът (Allium sativum) заедно с лука и праз лука, губят специфичния си силен аромат, когато покълнат и станат лесни за храносмилане. По време на растежа им се образува жив хлорофил, който елиминира проблема с лошия дъх. Процесът за покълване на семена от чесън е дълъг, стъбълцата им се появяват ... |
|
Кутията на Esschert Design има обем 1.5 l и е предназначена за съхранение на чесън. С нея ще може да намалите вероятността от покълване, да го предпазите от прах, влага и други замърсявания и да запазите свежестта му за максимално дълго време. Изработена е от въглеродна стомана за висока здравина и устойчивост на корозия и разполага с отвори в долната част, които осигуряват свободно циркулиране на въздуха и предотвратяват образуването на мухъл и плесен. Кутията има красив дизайн, благодарение на който ще е чудесен избор както като допълнение във вашата кухня, така и за подарък. ... |
|
Крем-маска за коса на "Leganza" от серията "Elixir", която е създадена за домашна употреба с постигане на професионални резултати. Активната италианска формула се грижи за подхранването и хидратирането на косата. В състава на крем-маската е вложен екстракт от чесън, който е изключително богат на алицин. Той спомага за заздравяването на косъма и възвръщането на еластичността му, като същевременно придава блясък на косата. Алицинът засилва кръвообращението в кожата на главата, а също така стимулира растежа на косъма. Чесънът има антибактериални и противогъбични действия, които имат благоприятно влияние ... |
|
Овлажняващата маска с чесън на Lorys е специално разработена за интензивна грижа за косата и нейните корени. Тя съдържа уникален, ароматизиран екстракт от чесън, който възстановява увредената структура на косъма и увеличава неговата устойчивост. Той предотвратява загубата на коса, чрез стимулиране на естествената функция на космените фоликули. С редовното използване на маската Lorys, косата ви ще бъде по-силна, по-устойчива и по-здрава. Маската е с приятно свежо ухание, без аромат на чесън. Продуктът е изключително подходящ за слаба и склонна към накъсване коса. ... |
|
Апетитно и здравословно по всяко време на годината. Вероятно мнозина от вас, драги читатели, не сядате на масата без туршията от пикантни чорбаджийски чушки или без салатата, подправена с много лук, без горчицата или чесъна. Всички тези подправки имат своето значение в храненето, тъй като стимулират отделянето на по-богати на ензими стомашни сокове и подобряват апетита и храносмилането. Но нищо прекалено не е добро и това правило важи в пълна сила и за лютото. Под влияние на парливите сьставки (напр. на капсаицина в лютите чушлета) соковете на слюнчените, стомашните и чревните жлези, на панкреаса и на черния дроб се ... |
|
Вашият подръчен справочник за всичко, което трябва да знаете в кухнята. Прави всичко по-лесно! ... Научете как: да подредите готварското си пространство с основни инструменти и оборудване; да овладеете основните техники, включително варене, печене на грил, печене на фурна и задушаване; да подготвяте ястия в интервала от прости до великолепни с над 140 рецепти; да сготвим - обзор как да напълните хладилника си, да разполагате с всички основни инструменти и да направите популярни рецепти от цял свят; всичко за техниката - нарежете и накълцайте като професионалист със съвети по закупуването и съхраняването на ножовете, ... |
|
Пърленка , името ѝ го подсказва, по правило се пече на жар в пещ. Или върху плочата на старата бабина печка. Ами ако не разполагаме с нито една от тези "екстри"? В никакъв случай не трябва да се отказваме от тази вкусотия! Ще си я направим в сача, на барбекюто, във фурната, на оребрен тиган, когато от огъня за пикника остане само тлееща жарава... Смело експериментирайте! Чесново хлебче можете да си хапнете в толкова много разновидности, колкото и не можете да си представите – от бяло или ръжено брашно, с добавка на ароматни треви и сухи подправки, на лук и сирена. Изпечени в сух тиган, в сач, на ... |