Съвпадение за: матком В учебника се разглеждат основни въпроси от теорията на електротехниката и електрониката , както и практическото им приложение. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, посетете нашата специална секция "Подвързии". ... |
|
Съвпадение за: матком Учебникът "Гостоприемство в туристическата индустрия" е написан съгласно учебната програма на МОН. Предназначен е за училищата с професионална насоченост в храненето, хотелиерството и туризма. Като допълнително учебно помагало е подходящ за студенти в колежи и университети по специалности, свързани с организираното хранене и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в областта на храненето и туризма. Може да се ползва от изпълнителските кадри и други специалисти в ресторантьорството и хотелиерството. ... |
|
Съвпадение за: матком Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Съвпадение за: матком Учебникът "Техническа механика" е разработен в съответствие с учебната програма, утвърдена от МОМН. Предназначен е за учениците от професионалните гимназии. Учебното съдържание е съобразено с разделите и темите за максималния хорариум часове. Теоретичните постановки са подкрепени с богат илюстративен материал във формата на схеми, чертежи и грижливо подбрани и решени задачи, повечето от които - с практическа насоченост и връзка с предходно и следващо учебно съдържание. Това допринася за онагледяване и осъществяване на вътрешни и междупредметни връзки. Застъпен е проблемният и алгоритмичният подходи. ... |
|
Съвпадение за: матком Четвърто издание ... Производството на хляб е една от първите дейности на човека, започнала при заседналия му начин на живот. Приготвянето на храна е изисквало отглеждането на подходящи растения. За хляба това са житните - пшеница, ръж, царевица, ечемик и др. Постепенно начините за приготвяне на хляб, неговият вид и състав се усъвършенствуват с развитието на човешкото общество - от кашите с цели или натрошени зърна, използуването на кисел квас, откриването на хлебната мая до създаването на съвременните механизирани технологични процеси. Разнообразява се и асортиментът, който вече включва богатство от национални традиции, ... |
|
Съвпадение за: матком Настоящият учебник е написан в съответствие с разработената от МОМН учебна програма и е предназначен за специалността „Техника и технология на месото и месните продукти" в техникумите по хранително-вкусова промишленост. В него са разгледани основните суровини и спомагателни материали, които се използват при производството на месни продукти, и изискванията към тях. Разгледан е също така химичния състав на мускулната, съединителната и мастната тъкан, изграждащи месните суровини, както и структурно-механичните свойства на месото и биохимичните процеси протичащи в него след клането на животните. Подробно са разгледани ... |
|
Съвпадение за: матком Учебникът "Гостоприемство в туристическата индустрия" е написан съгласно учебната програма на МОН. Предназначен е за училищата с професионална насоченост в храненето, хотелиерството и туризма. Като допълнително учебно помагало е подходящ за студенти в колежи и университети по специалности, свързани с организираното хранене и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в областта на храненето и туризма. Може да се ползва от изпълнителските кадри и други специалисти в ресторантьорството и хотелиерството. ... |
|
Съвпадение за: матком Учебникът е разработен по одобрена от МОМН програма. В него са разгледани въпроси, свързани с процеса на рязане на дървесината и дървообработващите инструмент. Описани са материалите, от които се изработват инструментите, и начините на заточване. Разгледани са класификацията, устройството, кинематичните схеми и принципът на действие на дървообработващите машини. Описани са още и машините за производство на дървесни плочи, шперплат и фурнир. Учебникът е предназначен за ученици от професионално направление: "Производство на изделия от дървесина". Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 ... |
|
Съвпадение за: матком Учебникът и ръководството за упражнения са написани съгласно учебната програма на МОМН. Предназначени са за учениците от професионалните гимназии по ветеринарна медицина. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, посетете нашата специална секция "Подвързии". ... |
|
Съвпадение за: матком Наръчник за добрите фермерски практики с 420 фигури, 173 таблици и 297 дажби и смески. ... |
|
Съвпадение за: матком Учебникът е разработен съгласно одобрената от МОН учебна програма. Предназначен е за учениците от професионалните гимназии по дървообработване и вътрешна архитектура. Като учебно помагало би могъл да се използва и от студентите от ЛТУ и работещите в областта на проектирането и конструирането на мебели. ... |
|
Съвпадение за: матком Книгата е написана с цел да улесни изучаването на дисциплината "Хранене" и частта по хранене на животните в другите дисциплини в професионалните гимназии. Освен като учебно помагало, книгата може да бъде полезна за стопаните и менажерите на ферми и всички, който отглеждат животни за подобряване на техните познания и практика на хранене на животните. Стремежът на авторите е бил към максимално кратко, но ясно, изложение на основните въпроси необходими за разбиране на принципите на храненето и на практическите методи за постигане на пълноценно хранене. Текстът е съобразен с последните новости на науката и ... |