Учебното помагало по организация на обслужване при специални случаи е предназначен за студентите от колежите по туризъм с образователно-квалификационна степен "специалист". Той може да се използва и от специалисти по ресторантьорство и хотелиерство. Развитието на туризма и стремежът за задоволяване на непрекъснато променящите се потребности на гостите налага търсене на нови специфични форми на предлагане и организация на обслужване в ресторантьорството и хотелиерството. Разработените тук теми дават възможност на студентите да се запознаят със същността и основните етапи в организацията и обслужване при банкети, ... |
|
Учебникът е написан по програма, утвърден от МОМН за обучение в професионалните гимназии по туризъм, но може с успех да се ползва и в колежите,в които е застъпена тази дисциплина, а също и от собствениците на хотели. разработен е в рамките на проекта tour.org на основата на най-новите виждания за организирането, обслужването и функционирането на хотела. Съдържанието представлява баланс между теория и практически примери, съчетани с много задачи и проблемни постановки за решаване от учениците. Това дава възможност за едно добро начало на модерно обучение."Хотелиерство" е резултат от сътрудничеството на опитни ... |
|
В България допреди няколко години, на хотелиерското обслужване по наше мнение не се отделяше необходимото внимание. Целта на настоящата разработка е да помогне на хората, занимаващи се с хотелиерство в разрешаване на част от проблемите, свързани с обслужването, както и на студентите от Колеж по туризъм - Бургас в тяхното обучение. Предметът на "Организация на обслужването в хотелиерството" е твърде обширен. Затова сме се ограничили върху изясняването на определени проблеми, без да имаме претенциите за изчерпателност, водени от желанието си да споделим своя опит в хотелиерската теория и практика. ... |
|
Настоящият учебник е втора част от "Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела". Предназначен е за ученици от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Учебникът е разработен съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката (МОМН) учебни програми. Предложеният материал предлага информация по всички въпроси, свързани с цялостният технологичен процес в ресторантския комплекс - характеристика на базата и средства за работа в търговска зала, персонал, основни етапи и правила при сервиране на храна и ... |
|
Учебникът "Предприемачество и хотелски мениджмънт"е логично продължение на темата за организацията и технологията на хотелиерското обслужване. В него основният акцент е поставен върху управлението (мениджмънта) при изграждане и експлоатация на хотелите и хотелските комплекси. Той е солидна основа за формиране на знания и умения в сферата на предприемачеството и управлението на хотелските настанителни заведения. Предназначен е за обучение на студенти ОКС бакалавър и магистър в направление "Туризъм" в българските колежи и университети. Застъпени са теми и практики свързани с организацията и управлението ... |
|
Настоящият учебник е третата част от "Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела". Предназначен е за ученици от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Учебникът е разработен съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката (МОМН) учебни програми. Предложеният материал запознава с организацията и функционирането на хотелския комплекс, на всички негови звена - фронт офис, стаи за нощувка, хотелско домакинство, допълнителни дейности и услуги; разглеждат се основните етапи от технологията, ... |
|
Учебникът „Въведение в професията“ е написан съгласно учебната програма на МОМН. Предназначена е за училищата с професионална насоченост в храненето, хотелиерството и туризма. Като допълнително учебно помагало е подходящ за студенти в колежи и университети по специалности, свързани в организираното хранене и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри в областта на храненето и туризма. Може да се използва от изпълнителските кадри и други специалисти в ресторантьорството и хотелиерството. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия ... |
|
Учебното помагало "Хотелиерски операции" е предназначено за обучаващите се по специалността "Мениджмънт на хотелиерството", за собственици на семейни хотели и други места за настаняване, за учащи се в колежите и специализираните учебни заведения по туризъм, както и за всички онези, които работят или смятат да работят в хотелиерския бизнес. Главните цели, които са поставени, са свързани с получаването на основни теоретико-практически познания от обучаващите се в областта на хотелиерския мениджмънт (управление) и по-конкретно в специфичните хотелиерски операции. При написването на помагалото е използван ... |
|
"Да открием Китай" е второ ниво от начален курс по китайски език, предназначен за изучаване на езика от българи. Курсът е адаптиран на основата на утвърдената серия учебни пособия "Discover China", издадена от "Macmillan" и "FLTRP". Учебното пособие надгражда езиковите знания и методическата структура на първата част. Включва материали за усвояване на необходимата граматика и лексикален запас, приложими към широк кръг от житейски ситуации. Ще се отправим на пътешествие в Китай, за да разгледаме Теракотената армия в Сиан, да опитаме автентичната съчуанска кухня в Чънду, да открием ... |
|
Когато избираме хотел, първоначално обръщаме внимание на архитектурата на сградата и нейния разкошен интериор. Уютът и комфортът обаче се създават с усилията на обслужващия персонал. Именно от тези хора зависи атмосферата във вашия хотел и, естествено – мнението на клиентите. Нечистоплътният външен вид на камериерката или липсата на внимание от управителя на ресторанта са в състояние да унищожат всичките положени усилия, а нали ръководителят на всеки хотел се стреми да го превърне във втори дом за своите гости – дом, който се препоръчва с желание на приятели и познати и в който с радост се връщат самите посетители. ... |
|
Предлаганият учебен курс Ретур - руски език за туризма е предназначен за всички, желаещи да изучават руски език от начално ниво или за хора, вече изучавали руски език в различни форми на обучение, които не са овладели езика до степен, позволяваща да го използват за професионални цели в сферата на туристическото обслужване. Курсът е насочен и към учениците от професионалните гимназии по туризъм, студентите от специалности Икономика на туризма, Международен туризъм и други, към работещите в сферата на хотелиерското и ресторантьорското обслужване, в търговията на дребно. Курсът е ориентиран към практическо овладяване на ... |
|
Юбилейна международна научно-практическа конференция. ... Юбилейната международна научно-практическа конференция "Бизнесът - позитивната сила в обществото" е посветена на 20-годишнината от създаването на първата у нас магистърска програма по "Бизнес администрация". Нейните основни цели бяха фокусирани върху: Съвременни тенденции в развитието на обществото: икономически реалности, ценности, нагласи, университетски приоритети и взаимодействие с бизнеса; Какво трябва да се промени в бизнес мениджмънта и обучението: генериране на подходи и варианти за взаимодействие между теорията и практиката на ... |