Био семената от Боб Мунг (Phaseolus aureus) се нуждаят от обилно количество вода и пространство, за да покълнат. Семената имат зелена обвивка, а сърцевината им е бледо жълта. Богати са на растителен протеин, калций и магнезий. Кълновете стават хрупкави и сочни, когато се отглеждат далеч от слънчевата светлина. От друга страна светлината спомага за производството на целулоза. Също така те са много добри за балансиране на нивото на инсулин, тъй като леко понижават нивото на захарта в кръвта. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Лененото семе (Linum usitatissimum) е богат източник на протеин, алфа-линоленова киселина и омега 3 незаменими, мастни киселини. Също така съдържа холин, лакций, магнезий, желязо и фосфор, както и малки количества витамими група B, витамин C, E и бета каротен. Метод на покълване: Накиснете ... |
|
Торбичката на "Bavicchi" е подходяща за покълване на зърнено-бобови култури като леща, грах, нахут, пшеница, ечемик, ръж, фъстък, киноа, празлук, слънчоглед и други. В нея също така може да отглеждате както желатинови семена, образуващи гел при намокряне, като рукола и кресон, така и зеленолистни кълнове като репички и люцерна. Торбичката е изработена от жилав, нетретиран суров коноп, който е много дълготраен. Размерите ѝ са 18 x 28 cm. Начин на употреба: Стерилизирайте торбичката, като я обърнете наопаки и я поставете във вряща вода за 5 min. Използвайте семена, които са специално предвидени за ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от грах покълват само ако не са пропукани. Те са добър източник на протеин, прости захари, калций и фибри. Също така за богати на витамини А и С, фосфор, калий и хлорофил. Всички видове кълнове имат благоприятно действие като подпомагат регенерацията на клетките, мощен източник са на ... |
|
Броколите (Brassica oleracea var. italica) са подвид растение от семейство Кръстоцветни. Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, на фибри и витамини А и С. Също така те са природен агент срещу туморни клетки, богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е остър и леко лютив, което ги прави подходящи за комбиниране с други видове кълнове. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете. След 8 - 12 h извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода. ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Нахутът (Cicer arietinum) е известен с високото си съдържание на протеини и ензими. Покълването на семената му освобождава пълния, хранителен потенциал, като благоприятства усвояването на полезни вещества. Нахутът е основна съставка на арабския хумус. Към него може да добавите и кълнове, което ще ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от "Зимната репичка" известна още като "Китайска роза" покълват за около 4 - 6 дена. Те имат високо съдържание на витамин С. Острият им вкус ги прави подходящи при настинки, синузит, астма и напрежение в гръдната област. Също така активират чревната флора, подпомагат ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Слънчоглед (Helianthus annuus) се нуждаят от много вода, за да покълнат. Освен че са много вкусни, слънчогледовите кълнове осигуряват на организма много хранителни вещества като фосфор и калций за здрави зъби и кости. Също така съдържат магнезий за тонус на мускулите, калий за ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Рукола (Eruca vesicaria ssp. sativa) изискват по-специални грижи през първите дни на подготовка, за да покълнат. Подобно на семената от босилек и лененото семе тя образува желе, почти веднага щом бъде потопена във вода. Покълналите семена от рукола имат сладък, мек и ядков вкус , ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Праз лукът (Allium porrum) заедно с лукът и чесънът, губят специфичния си силен аромат, когато покълнат и стават лесни за храносмилане. По време на растежа им се образува жив хлорофил, който елиминира проблема с лошия дъх. Процесът за покълване на семена от праз лук е дълъг, стъбълцата им се ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Сминдухът (Trigonella foenum-graecum) е познат от Близкия изток и принадлежи към сем. Бобови (Fabaceae). Той е използван от египетските фараони по време на свещените си празници, от средновековните монаси, които лекували с него чернодробни проблеми, инфекции и простуди. Във византийско време, ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Елдата (Fagopyrum) е известна като зърнена култура, но от ботаническа гледна точка е семенно растение. Тъй като тя не съдържа глутен може да се консумира от хора, които са алергични към глутен. Семената на елдата са тъмни с триъгълна форма. Тя се нуждае от повече време за покълване. Може да ... |