Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Лененото семе (Linum usitatissimum) е богат източник на протеин, алфа-линоленова киселина и омега 3 незаменими, мастни киселини. Също така съдържа холин, лакций, магнезий, желязо и фосфор, както и малки количества витамими група B, витамин C, E и бета каротен. Метод на покълване: Накиснете ... |
|
Миксът семена на Bavicchi от серията Geo включва голямо количество от витамини и минерални соли на боб Мунг (известен също като зелена соя), високото съдържание на алфа-алфа ензими (Люцерна) и специфичният вкус на репички Дайкон. С него може да украсите или гарнирате салати, бургери и други ястия. Метод на покълване: Накиснете семената за една нощ във вода (8 h). Изплакнете добре под течаща вода. Постелете ги в уред за покълване . Този вид семена увеличава обема си поне 4 пъти. Съхранявайте на светло място на стайна температура. Поливайте семената по 2 - 3 пъти на ден, докато покълнат напълно. Извадете ... |
|
Био семената от Боб Мунг (Phaseolus aureus) се нуждаят от обилно количество вода и пространство, за да покълнат. Семената имат зелена обвивка, а сърцевината им е бледо жълта. Богати са на растителен протеин, калций и магнезий. Кълновете стават хрупкави и сочни, когато се отглеждат далеч от слънчевата светлина. От друга страна светлината спомага за производството на целулоза. Също така те са много добри за балансиране на нивото на инсулин, тъй като леко понижават нивото на захарта в кръвта. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Праз лукът (Allium porrum) заедно с лукът и чесънът, губят специфичния си силен аромат, когато покълнат и стават лесни за храносмилане. По време на растежа им се образува жив хлорофил, който елиминира проблема с лошия дъх. Процесът за покълване на семена от праз лук е дълъг, стъбълцата им се ... |
|
Броколите (Brassica oleracea var. italica) са подвид растение от семейство Кръстоцветни. Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, на фибри и витамини А и С. Също така те са природен агент срещу туморни клетки, богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е остър и леко лютив, което ги прави подходящи за комбиниране с други видове кълнове. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете. След 8 - 12 h извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода. ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от грах покълват само ако не са пропукани. Те са добър източник на протеин, прости захари, калций и фибри. Също така за богати на витамини А и С, фосфор, калий и хлорофил. Всички видове кълнове имат благоприятно действие като подпомагат регенерацията на клетките, мощен източник са на ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Елдата (Fagopyrum) е известна като зърнена култура, но от ботаническа гледна точка е семенно растение. Тъй като тя не съдържа глутен може да се консумира от хора, които са алергични към глутен. Семената на елдата са тъмни с триъгълна форма. Тя се нуждае от повече време за покълване. Може да ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Нахутът (Cicer arietinum) е известен с високото си съдържание на протеини и ензими. Покълването на семената му освобождава пълния, хранителен потенциал, като благоприятства усвояването на полезни вещества. Нахутът е основна съставка на арабския хумус. Към него може да добавите и кълнове, което ще ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Люцерната (Medicago sativa) произхожда от Армения и принадлежи към бобовите растения. Нейните семена са тъмни и миниатюрни. Кълновете от люцерна са най-богатите на хранителни вещества. Източник са на витамини А, C, E и В комплекс. Също така съдържат минерали като калций, фосфор, магнезий, калий, ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Леща (Lens culinaris) растат бързо и лесно. Моментът, когато трябва да се прекъсне процесът на покълване, е преди да са поникнали листата, тъй като това понижава съдържанието на хранителни вещества в тях. Най-добрата разновидност леща за покълване е зелената. Тя е много добър източник ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Тъмно зелените листа на Детелината (Trifolium) съдържат в изобилие хлорофил. За него е известно, че е много близък до структурата на хемоглобина в човешката кръв. Единствената разлика е, че централният атом в хлорофила е магнезий, а в кръвта е желязо. Затова зелените суперхрани оказват мощно ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Боб "Мунг" (Phaseolus vulgaris) се нуждаят от обилно количество вода и пространство, за да покълнат. Кълновете стават хрупкави и сочни, когато се отглеждат далеч от слънчевата светлина. От друга страна светлина спомага за производството на целулоза. Също така те са много ... |