С подаръчния комплект на Simetro books можеш да засаждаш и отглеждаш красиви растения в домашни условия. Ментата е билка, която се е използвала още от древността заради кулинарните, медицинските и ароматните си свойства. В древен Рим се е считала за активатор на умствената дейност, затова венците, които римляните са поставяли на главите си, са направени от стъблата на ментата. Освен това ментата често се използва и в народната медицина, като предотвратява гадене, успокоява раздразнен стомах и подобрява храносмилането. Популярната билка може да се използва прясна или сушена в много ястия, сокове, шейкове и чайове. Тя ... |
|
Семената от черен кримски домат на Bavicchi от серията Geo са екзотичен сорт домат с тъмновиолетов до черен цвят. Плодовете са сочни, имат силен аромат и плътна сърцевина, а вкусът им е сладък и освежаващо кисел. Доматите (Lycopersicon lycopersicum) могат да се отглеждат в саксия с подходящи опори, а плодовете са кръгли. Разсадът се прави през ранна пролет (от януари до май), а растенията трябва да се отглеждат на добре осветено място, за да се укрепи стъблото. Ако се отглеждат на закрито, е препоръчително да се добави изкуствена светлина през тъмните часове. Когато се пресаждат навън, се поставят на разстояние 60 ... |
|
Био семената за покълване на Bavicchi от серията Geo са от черно зеле. Кълновете от черно зеле са от семейство Brassicaceae, а латинското му име е Brassica Oleracea var. acephala. Богато е на хранителни вещества и витамини А и С, а също така съдържа много минерални соли и калций и желязо. Стъблата са нежни със сладък вкус и нямат влакнеста текстура. Зелето е подходящо за салати, бургери и други. Семената се накисват за една нощ във вода, след това се изплакват и се поставят в комплект или уред за покълване (увеличават обема си поне 4 пъти). Съхраняват се на светло място и стайна температура, поливат се 2 - 3 пъти на ... |
|
С подаръчния комплект на Simetro books можеш да засаждаш и отглеждаш красиви растения в домашни условия. Босилекът е едногодишно растение с ароматни светлозелени листа, които се използват като подправка за най-различни видове храни. С благоуханното растение са свързани много поверия и легенди. В превод от гръцки basilicum означава цар, затова растението е познато още като "царска билка". Босилекът е една от най-разпознаваемите билки в света, а използването му в кулинарията се асоциира със средиземноморската, кавказката и азиатската кухня. Съчетава се добре със сирена, домати и други зеленчуци. Също така ... |
|
Физалисът (Physalis alkekengi) е многогодишно растение, което е богато на витамини и калий. Може да се консумира суров или да се използва за приготвяне на супи, сосове и мексиканска салца. Плодът е ярко червен, а вътрешната, месеста част е оранжева. Семената се засява директно без разсад между март и май и покълват за 2 - 5 седмици. Вирее на слънчеви и полусенчести места и не е взискателен към почвата, но се развива най-добре на леки почви. Физалисът достига височина до 60 cm. Други имена на Физалиса: Мехунка. ... |
|
|
|
Семената от диня на Bavicchi от серията Geo са сорт Crimson Sweet, който се характеризира с кръгла форма на плодовете си. Цветът на кората е светло зелен с тъмно зелени ивици, а вътрешността е сладка, сочна и вкусна. Сортът Crimson Sweet (Citrullus lanatus) е издръжлив на транспортиране и съхранение. Динята съдържа витамини А и В1, богата е на захар (фруктоза) и е съставена от повече от 90% вода. Семената се сеят през март (в парник ) и през април на открито на разстояние 1.5 m. Поставят се по 3 семена във всяка дупка, които са предварително накиснати във вода за няколко часа. Полива се редовно, а готовата реколта ... |
|
Семената на Bavicchi от серията Geo са от кардун сорт слонова кост. Кардунът (Cynara cardunculus) е вид трън от семейство Сложноцветни и се нарича също артишоков бодил. За разлика от артишока ядливата му част са стеблата, чиито цвят при узряване е слонова кост. Вкусът му наподобява този на артишока, а стеблата му приличат на тези на целината. Подходящ е за приготвяне самостоятелно - на тиган, печен или бланширан, както и да се добавя към зеленчукова супа. За да се отглежда, почвата трябва да е добре наторена и да се полива обилно. Семената от кардун се засяват през февруари до май в топла леха, а полученият разсад ... |
|
Семената от салата Валериана на Bavicchi от серията Geo са предназначени за засаждане. Има широко приложение в кулинарията, а листата ѝ имат леко орехов вкус и се съчетават отлично с ядки и други зеленчуци. Отглеждат се лесно и се приспособяват към всякакви условия, също така са устойчиви и на студ. Младите листа на Валерианата (Valerianella locusta) имат лек ментов вкус, което ги прави подходящи за овкусяване на салати. Семената се засаждат в редица на разстояние 20 - 30 cm едно от друго и се прореждат на 5 cm. След като достигнат височина от 5 cm, са готови за консумация. Готовата реколта се прибира от ... |
|
Броколите (Brassica oleracea var. italica) са подвид растение от семейство Кръстоцветни. Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, на фибри и витамини А и С. Също така те са природен агент срещу туморни клетки, богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е остър и леко лютив, което ги прави подходящи за комбиниране с други видове кълнове. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете. След 8 - 12 h извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода. ... |
|
Горската ягода (Fragaria vesca Regina) е многогодишно медоносно растение. Плодовете ѝ са сочни, едри и с много семена. Подходяща е за отглеждане в саксии и сандъчета. Растението цъфти с бели цветове, разположени на разклонени дръжки. Сортът е ранен и високопродуктивен, подходящ за целогодишно отглеждане при минимална температура 11°C и максимална 24°C. Семената се засяват на открито от март до май, а беритбата се извършва от юни до август. Горската ягода достига височина 30 cm. ... |
|
Глухарчето (Taraxacum officinale) е многогодишно, тревисто растение. Може да се отглежда в саксии и сандъчета. За консумация се използват корените, стъблото и листата, които има леко горчив вкус. Глухарчето се използва при отслабване, стомашни неразположения, диабет, високо кръвно, кашлица, безсъние, акне и други. Отглежда се като многогодишна култура, въпреки че се гледа основно за корени. След изваждане на основния корен малките коренчета, които остават в почвата, се саморазсаждат и развиват до следващата година. Реколтата от листа и стръкове се събира още от първата година преди цъфтеж, за да се запазят максимално ... |