Семената от Копър (Anethum graveolens) са ароматни сортове, които могат да се отглеждат целогодишно. Могат да се отглеждат в домашни условия в саксии или сандъчета и да се използват като подправка към ястия. За свежа консумация и наситен вкус реколтата се бере преди цъфтеж. За сушене и консервиране копърът се събира след цъфтеж. Начин на отглеждане: Засейте семената на дълбочина 1 - 2 cm и поливайте на лека струя, за да не отмиете семената. За ароматна и богата реколта осигурете слънчево изложение, добре дренирана почва и редовно поливане. ... |
|
Миксът от семена на Bavicchi от серията Geo включва няколко вида свежи салати. Съчетават се отлично с други зеленчуци, подправки и ядки. Миксът е богат на различни витамини, благодарение на което е ценна храна за организма. Семената се садят докато е все още студено и могат да се берат като бейби салата или при достигане на нормална големина. Миксът от салати (Lactuca sativa) се сади на етапи през 2 седмици, когато времето го позволява. Засява се в рохкава почва, която трябва да се поддържа влажна. Може да се сади на гъсто в редица на разстояние 30 cm. Готовата реколта се прибира от май до ноември. Опаковка от 6 g. ... |
|
Микро растенията се отглеждат лесно и бързо в домашни условия. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Микро кориандърът има приятен пиперливо-лимонов вкус и е подходящ за пресни задушени зеленчуци, печена риба и месо на скара. Широко разпрастранен е в латиноамериканската и азиатската кухня. Семената от кориандър са богати на магнезий, фосфор, фибри и етерични масла. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Напълнете плосък съд с качествен торфен субстрат. Заравнете почвата и я напоете с вода (до състояние на влажна ... |
|
Микро растенията се отглеждат бързо и лесно в домашни условия. Микро броколите са едни от най-бързо покълващите микро зеленчуци. Имат мек, свеж и леко хрянов вкус. Те са имуностимулатор и антиоксидант. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Те съдържат всички витамини и хранителни вещества, които са необходими за изхранването на възрастно растение. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Напълнете плосък съд с качествен торфен субстрат. Заравнете почвата и я напоете с вода (до състояние на влажна домакинска гъба). ... |
|
Семената от Рукола (Eruca sativa) са едногодишен сорт с много ароматни листа. Семената се сеят директно в саксии или на открито през пролетта или есента. Руколата предпочита слънчеви или полусенчести места, но не и плътна сянка. През зимните месеци се прибира на стайна температура. В домашни или оранжерийни условия семената могат да се отглежда целогодишно. При сеитбата през 10 дни може да се осигури постоянен източник на свежи листа. ... |
|
Репичките (Raphanus sativus) сорт Flamboyant 2 се отглеждат бързо и лесно и са богати на витамин C и калий. Те са ранен сорт, който произвежда цилиндрични червени репички с бял връх. Сеитбата на открито е в два периода. Единият е от февруари до април, а другият от септември до октомври. Беритбата също е в два периода, като първият е от април до юни, а вторият от октомври до ноември. Плодовете са нежни, сладки и хрупкави. За богата реколта засявайте нови семена на всеки 2 - 3 седмици, така ще си осигурите свежи репички за дълго време. Начин на отглеждане: Засейте семената директно в саксии на балкона от февруари до май ... |
|
Семената от Полски грах на Bavicchi от серията Geo са от много дребен грах, който произхожда от Близкия изток. Има виолетови шушулки, които в началото са зелени, а когато узреят потъмняват и стават виолетови. Полският грах (Pisum Arvense) се коси на ръка, навеждайки се, което отнема изключително много време и усилия. Формата му е почти идеално сферична, прилича на обикновения грах, но има по-набръчкана кора. Вкусът му е смес от леща и нахут, а крайното ястие е цветно. Полският грах се сее през есента или пролетта в бразди на 50 cm една от друга. Бере се през лятото (юни - август), когато шушулките добият лилав оттенък. ... |
|
Био семената от Маруля (May King) са ранен сорт салата и издържат до -5°C, като са готови са консумация след около 50 дни. Могат да се отглеждат в саксия или сандъче на балкона или вкъщи. Сеитбата им за разсад е през периода от март до април, а за открито е от април до май. Реколтата се бере през периода от юни до октомври. При съхранение в полиетиленов плик, марулята запазва свежестта си до 4 - 5 дни в хладилник. Начин на отглеждане: Напълнете саксия или сандъче с почва, заравнете и притиснете за контакт. Полейте предварително. Разпръснете семената равномерно и ги покрийте с около 1 cm почва. Отново притиснете ... |
|
Тиквата (Cucurbita pepo) е едногодишно растение с разнообразни по цвят и форма малки плодове. Плодовете са неядливи и се използват за външна есенна украса. Растението е подходящо за отглеждане на беседки, огради и перголи. Тиквата вирее добре на слънце с почва, която е богата на хранителни вещества. Семената се засяват на открито на разстояние от 50 cm между април и май месец, а реколтата се събира от юли от октомври. Полива се обилно и достига височина до 2.5 m. ... |
|
Комплектът за отглеждане на микро растения се състои от 2 броя микро семена от босилек, 2 броя компресирана кокосова почва, 2 броя тавички за отглеждане и наръчник за вкусна и изобилна реколта. Могат да се отглеждат в кухнята и да са винаги на ваше разположение. Босилекът е ароматен и е чудесно допълнение към сандвичи, салати и ястия. Микро босилекът е много хранителен и съдържа в пъти повече хранителни вещества от стандартните си роднини. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Поставете кокосовото блокче в тавичката и долейте 300 ml вода. Изчакайте 1 h. Разпръснете гъсто и равномерно ... |
|
Био семената за покълване на Bavicchi от серията Geo са от черно зеле. Кълновете от черно зеле са от семейство Brassicaceae, а латинското му име е Brassica Oleracea var. acephala. Богато е на хранителни вещества и витамини А и С, а също така съдържа много минерални соли и калций и желязо. Стъблата са нежни със сладък вкус и нямат влакнеста текстура. Зелето е подходящо за салати, бургери и други. Семената се накисват за една нощ във вода, след това се изплакват и се поставят в комплект или уред за покълване (увеличават обема си поне 4 пъти). Съхраняват се на светло място и стайна температура, поливат се 2 - 3 пъти на ... |
|
Нахутът (Cicer arietinum) е от семейството на бобовите храни с важни кулинарни и хранителни качества, които са богати на протеини и фибри. Растението е топлолюбиво и светлолюбиво, което предпочита слънчево изложение и леки дренирани почви. Сеитбата му е през периода от април до май, а беритбата е от юли до август. Вегетационният период е от 90 до 120 дни, а при минимална температура на почвата от 15°С, покълва за периода от 7 до 15 дни. За по-бързо покълване преди засяване, накиснете семената за 12 h в хладка вода. Нахутът може да се консумира пресен, сух или покълнал. ... |