Семената от Полски грах на Bavicchi от серията Geo са от много дребен грах, който произхожда от Близкия изток. Има виолетови шушулки, които в началото са зелени, а когато узреят потъмняват и стават виолетови. Полският грах (Pisum Arvense) се коси на ръка, навеждайки се, което отнема изключително много време и усилия. Формата му е почти идеално сферична, прилича на обикновения грах, но има по-набръчкана кора. Вкусът му е смес от леща и нахут, а крайното ястие е цветно. Полският грах се сее през есента или пролетта в бразди на 50 cm една от друга. Бере се през лятото (юни - август), когато шушулките добият лилав оттенък. ... |
|
Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Червен Боб "Адзуки" (Phaseolus vulgaris) се нуждаят от обилно количество вода и пространство, за да покълнат. Кълновете стават хрупкави и сочни, когато се отглеждат далеч от слънчевата светлина. От друга страна светлина спомага за производството на целулоза. Също така те са ... |